Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργία των τεχνικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργία των τεχνικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και όλους τους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ


Μετά τις απολύσεις, τα λουκέτα και τις απληρωσιές, οι εργοδότες των ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να εξοντώσουν πλήρως τους εργαζόμενους στους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τα ιντερνετικά μέσα, με την άρνηση να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις.
Δεν είναι περίεργο που τα αφεντικά των ΜΜΕ πρωτοπορούν στην κατάργηση των συμβάσεων και σε κάθε αντεργατικό μέτρο. Είναι τα ίδια αφεντικά που εδώ και τρεις βδομάδες προεκλογικής περιόδου αποτελούν τον πιο χρήσιμο σύμμαχο της Τρόικας και των κομμάτων του Μνημονίου. Είναι οι ίδιοι που καθημερινά προσπαθούν να εκφοβίσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά αλλά και όλο το λαό με τις απειλές της «χρεοκοπίας» σε περίπτωση που η ελληνική κοινωνία δεν ψηφίσει με βάση τις οδηγίες της κας Λαγκάρντ! Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες (χωρίς καν να πληρώνουν αντίτιμο!) για να προωθούν τις υπόλοιπες «εργολαβίες» τους σε αγαστή συνεργασία με τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη.
Ευτυχώς, λόγω της απεργίας της ΕΤΙΤΑ, θα γλιτώσουμε -έστω για μια μέρα- από τα ψέματα και τις απειλές των υποστηριχτών του Μνημονίου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο πλευρό όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στις απεργίες και τις καταλήψεις τους, στον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις, μισθούς, εργασιακή αξιοπρέπεια και ελευθεροτυπία.
Καταγγέλλουμε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ γιατί για άλλη μια φορά με απειλές και εξαναγκασμούς έσπασε την απεργία της ΕΤΙΤΑ. Είναι πραγματικά ντροπή το γεγονός ότι υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές πρόθυμοι να εμφανιστούν στα πάνελ του απεργοσπαστικού σταθμού, ειδικά αν αυτοί προέρχονται από τα κόμματα της Αριστεράς!
Συμπαραστεκόμαστε στους απλήρωτους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ και δηλώνουμε ότι, παρά τον αποκλεισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς του ΑΛΤΕΡ, κανένας υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν καταδέχτηκε να εμφανιστεί στα κανάλια του Μάκη Κουρή.

Οι μέρες της αφθονίας τους, όμως, τελειώνουν! Αυτό που φοβούνται, η οργή του εργαζόμενου λαού και οι ανυποχώρητοι αγώνες του δεν θα σαρώσουν μόνο το γερασμένο πολιτικό σύστημα, αλλά και τους υποστηριχτές του.
Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 6 Μάη είναι το καλύτερο μήνυμα για να τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: