Τρίτη 22 Μαΐου 2012

22/5/2012
Αλληλεγγύη στους αντιΝΑΤΟϊκούς διαδηλωτές του Σικάγου
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ. Καταγγέλλει την αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές που χτυπήθηκαν.
Η Σύνοδος αυτή είναι απειλή την ειρήνη και τους κοινωνικούς αγώνες των λαών, καθώς σχεδιάζει τη δράση του ΝΑΤΟ από τη σκοπιά της υπεράσπιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε πλανητικό επίπεδο. Σε συνθήκες κρίσης η δράση του ΝΑΤΟ παίρνει τη διάσταση μιας ολοκληρωτικής εκστρατείας ιμπεριαλιστικής επιβολής με πολέμους, επεμβάσεις πολιτικές και στρατιωτικές, συνομωσίες μυστικών υπηρεσιών, μαύρη προπαγάνδα. Κρίσιμη συνέπεια της δράσης αυτής της Μηχανής του Πολέμου είναι η συνεχής κούρσα εξοπλισμών, η κολοσσιαία σπατάλη πόρων, ανθρώπινης εργασίας και επιστημονικών δυνατοτήτων. Αυτοί οι πόροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να αλλάξουν πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων σε μια εποχή εκρηκτικού πλούτου, αλλά και πρωτοφανέρωτης φτώχειας για την πλειοψηφία των χωρών και των ανθρώπων.
Η δράση του ΝΑΤΟ είναι η αιτία για τη μαζική προσφυγοποίηση μεγάλων πληθυσμών του πλανήτη που στη συνέχεια αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση, τη στοχοποίηση και το ρατσισμό στο δυτικό κόσμο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ασυμβίβαστο αγώνα για την επιστροφή του ελληνικού στρατού από το εξωτερικό και την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
Ο Σαμαράς και τα μνημονιακά εξαπτέρυγα
Η χωρίς αρχές συνεργασία Σαμαρά-Μπακογιάννη μετά από δεκαετίες αλληλοκατηγοριών για «προδοσίες» και «μνημονιακά εξαπτέρυγα», αλλά και ο πολυσύχναστος διάδρομος προσγείωσης για στελέχη του ΛΑΟΣ στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, δείχνει την ολοκληρωτική έλλειψη ηθικής από το χρεοκοπημένο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και συνεχίζει να προπαγανδίζει τα Μνημόνια σαν σωτηρία της χώρας.
Μπροστά στην προοπτική της εξουσίας και της βουλευτικής καρέκλας και με κίνητρο τη διασφάλιση της παραμονής στο ευρωσφαγείο, ξεχάστηκαν οι δήθεν αγεφύρωτες διαφορές.
Παρά τις κατά καιρούς αντιμνημονιακές κορώνες, τα κόμματα της Δεξιάς, από τη ακραία νεοφιλελεύθερη των Μπακογιάννη, Μάνου, Τζήμερου μέχρι τη ΝΔ , το ΛΑΟΣ και ως τη φασιστική ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής, παρά τις διαφορές, έχουν ένα και μόνο οικονομικό πρόγραμμα: το τσάκισμα των εργαζομένων στο μονόδρομο που χαράζουν ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Η ταύτισή τους με τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών (εμμονή στο ευρώ και στους θεσμούς της ευρωζώνης που είναι τα εργαλεία για την επιβολή και υλοποίηση των Μνημονίων) είναι η συγκολλητική τους ουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί ενώνονται στην ωμή επίθεση ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο και ενάντια στην Αριστερά.
Η διέξοδος για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία είναι πέρα από τον κλειστό ορίζοντα του χρέους, του Μνημονίου και της ΕΕ και των κομμάτων που τα στηρίζουν. Είναι η αγωνιστική ταξική ενότητα του λαού στη βάση ενός μετώπου ανατροπής της επίθεσης σε ρήξη με τις αιτίες που οδηγούν την πλειοψηφία της κοινωνίας στον όλεθρο και την καταστροφή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε αυτή τη μάχη θα αναδείξει με σαφήνεια και αποφασιστικότητα τη δυνατότητα να δικαιωθούν οι κοινωνικοί αγώνες, προβάλλοντας ένα πλαίσιο πολιτικών προτάσεων που στο κέντρο του θα είναι οι σύγχρονες  ανάγκες της πλειοψηφίας, ένα πλαίσιο ανατροπών και ρήξεων με την πολιτική της Ε.Ε. και των Μνημονίων.
Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις ενάντια στα Μημόνια, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων την Τρίτη 22 Μάη

Παρά την καταδίκη της πολιτικής και των κομμάτων του Μνημονίου στην κάλπη της 6ης Μάη, η εφαρμογή των μέτρων που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται  με αμείωτη ένταση. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς: πέρα απο τα προεκλογικά πάνελ, στην πραγματική ζωή, χιλιάδες εργαζόμενοι και ημιαπασχολούμενοι υφίστανται τη σκληρή επίθεση του κεφαλαίου που προσπαθεί να βγει από την κρίση του φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων. Η αμείωτη επίθεση των εργοδοτών στους μισθούς, την ασφάλιση και κάθε εργατικό δικαίωμα δεν αντιπαλεύεται παρά μόνο με μαζικό εργατικό ανυποχώρητο κίνημα. Η κατάργηση της "μετενέργειας" που απειλεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους με δραστικές μειώσεις μισθών ή απόλυση (για να αντικατασταθούν με φθηνότερους κάτω των 25 ετών) και η υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων είναι ζήτημα πάλης του εργατικού κινήματος. Μια πάλη που πρέπει να διεξαχθεί ενωτικά και ανυποχώρητα προκειμένου να νικήσει. Με απεργίες και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς, με εργατική ενότητα, με σύγκρουση απέναντι στην εργοδοσία, με αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που ξεσπά, με αντίσταση σε κάθε απόλυση, σε κάθε ατομική σύμβαση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, πριν και μετά τις εκλογές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους και τους νέους, να συμμετάσχουν ενεργά στις πορείες που διοργανώνονται την Τρίτη 22/5 από συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στα Μνημόνια, στους αντεργατικούς νόμους και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στην Αθήνα συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη, στις 7μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου.