Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τον Κώστα Μπατίκα

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τον Κώστα Μπατίκα

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μπατίκας, πρωτοπόρος αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανάπτυξη της μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας. Με τη θεωρητική και πρακτική δουλειά του συνέβαλε στη διαμόρφωση θέσεων για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την αναγέννηση της επαναστατικής κομμουνιστικής πολιτικής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και το 1992 της «Αριστερής Ανασύνταξης».

Σε όλη τη διαδρομή του στο κομμουνιστικό κίνημα ήταν ασυμβίβαστος απέναντι στην αστική ιδεολογία και τον ρεφορμισμό. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά την πολιτική ανεξαρτησία της αριστεράς σε κρίσιμες στιγμές και ιδιαίτερα την περίοδο του ταξικού συμβιβασμού του ενιαίου τότε Συνασπισμού (με τη συμμετοχή και των σημερινών ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ), με την αστική πολιτική. Συνέβαλε μαχητικά στη θεμελίωση μιας νέας εξόρμησης των επαναστατικών εργατικών κομμουνιστικών αντιλήψεων.

Οι δυνάμεις του ΝΑΡ στη δύσκολη, συχνά αντιφατική αλλά ελπιδοφόρα προσπάθεια βαθιάς τομής για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση, πορευτήκαμε μαζί με τον Κώστα Μπατίκα, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, τραβήξαμε τους δρόμους μας, χωρίς να χάσουμε τη συντροφική αλληλεγγύη και σχέση.

Στις μάχες που έχουμε μπροστά μας για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την προώθηση του μετώπου της επαναστατικής αριστεράς και την ποιοτική ανάπτυξη – ενοποίηση των δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης έχουμε την υποχρέωση και την ανάγκη να αξιοποιήσουμε την αγωνιστική, πολιτική και θεωρητική κληρονομιά του συντρόφου Κώστα Μπατίκα.

Αθήνα 18 Μάη 2009

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Monday, 18 May 2009 13:11

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Με αφορμή την τοποθέτηση της Μ. Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχει να επισημάνει τα παρακάτω:

Η τοποθέτηση της πρωτεργάτριας της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Παιδεία, η υπουργός του αντιδραστικού νόμου – πλαισίου της αξιολόγησης και των εταιρειών, η υπουργός του «αποφασίζομε και διατάσουμε» που στάθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στη μεγαλειώδη απεργία των δασκάλων το 2006, η υπουργός της προσπάθειας αντιδραστικής αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αποτελεί την κυνικότερη ομολογία ότι η Ν. Δ. και μετά τις εκλογές θα επιμείνει στην ίδια αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη – νεοσυντηρητική πολιτική σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Μια πολιτική που βρήκε την απάντηση της στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία των 6 εβδομάδων των δασκάλων, στις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, στο πανεκπαιδευτικό κίνημα.

Ταυτόχρονα τίποτε δεν έχουν να περιμένουν από τη συμπολιτευόμενη – αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ των μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών ΑΕΙ, της αναγνώρισης των «αγοραίων» κολεγίων, της αναθεώρησης του άρθρου 16, της καταδίκης των μαχητικών αποφασιστικών απεργιών και των νεολαϊστικών αγώνων.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α , που στο ψηφοδέλτιο της βρίσκονται νεολαίοι, μέλη του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών και σπουδαστών, αλλά και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι των αγώνων, θεωρεί ότι εργαζόμενοι και η νεολαία όχι μόνο δεν έχουν τίποτε θετικό να περιμένουν από αυτούς, παρά μόνο τη σκληρότερη εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η αποφασιστική καταδίκη και στην κάλπη τον Ιούνη αλλά κυρίως στους μαχητικούς, ενωτικούς αγώνες της επόμενης περιόδου είναι η μόνη ελπίδα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ PDF Print E-mail

Monday, 18 May 2009 13:07

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μάη στις 6.30 μ.μ. και στη πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την Κατάργηση του Δουλεμπορίου στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα».

Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές δεν αναδιπλωνόμαστε, δεν συναινούμε, δεν υποστέλλουμε τους αγώνες αλλά αντίθετα στέλνουμε μήνυμα ότι ο δρόμος του Δεκέμβρη είναι αυτός που θα εξακολουθούμε να βαδίζουμε απέναντι στην καταιγίδα μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τα επιτελεία της Ε.Ε. για να διασώσουν τους καπιταλιστές και τα δολοφονικά τους κέρδη από την κρίση.

Απαιτούμε να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που επιχείρησαν να δολοφονήσουν την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Να καταργηθούν τώρα όλες οι συμβάσεις τώρα με δουλεμπόρους στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα!

Να καταργηθεί το αντεργατικό ρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υποχρεώνει τους μετανάστες να δουλεύουν στους δημόσιους οργανισμούς μόνο με την κηδεμονία δουλέμπορου εργολάβου.