Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Δεν χωράμε στα σχέδια τους. Δεν χωράνε στα όνειρά μας



ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ 


Η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου βάρβαρου μνημονίου, των “προαπαιτούμενων” και όλων των συναφή νόμων κλιμακώνουν την στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Στόχο έχουν την αναδιάρθρωση συνολικά της εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και την ραγδαία επιδείνωση της θέσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας προς όφελος των κερδών και της ανάπτυξης του κεφαλαίου. Επιδιώκουν τη δημιουργία μιας νέας ισορροπίας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Με κατεπείγουσες διαδικασίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει άμεσα να νομοθετήσει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων σε Ασφαλιστικό, φορολογικό και Εργασιακά. Οι έλεγχοι των δανειστών και τα κλιμάκια της τρόικας-«θεσμών» επέστρεψαν στο «έργο» τους, ώστε μαζί με την κυβέρνηση να υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές συμφωνίες. 

Ξέρουμε καλά τι μας ετοιμάζουν. 

Δεν χωράμε στα σχέδια τους. Δεν χωράνε στα όνειρά μας

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον Αγώνα και τη σύγκρουση


Απέναντι στην επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδο και λύση για τους εργαζόμενους: 

* Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένος. Με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων. 

* Αγώνας που θα βάλει φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής. Θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει συνολικά την πολιτική του Κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλουν. 

* Κόντρα στις δυνάμεις του “ΝΑΙ” μέσα στο εργατικό κίνημα (ΓΣΕΕ, κυρίαρχες δυνάμεις στις μεγάλες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα), αλλά και τις δυνάμεις της ανώδυνης διαμαρτυρίας και του εγκλωβισμού (ΠΑΜΕ)


Μαχητική εργατική αντιπολίτευση και αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής ο δρόμος και η πρότασή μας

Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται: 

1.Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα. 

2.Συζήτηση και απόφαση για άμεσο πλαίσιο αιτημάτων πάλης των συνδικάτων, με λογική ανατροπής των νόμων, των μνημονίων και όλου του αντεργατικού πλαισίου που προωθείται. Να χάσει πλούτο και κέρδη το κεφάλαιο για να ζήσουν οι εργαζόμενοι. Να πληρώσουν οι δημιουργοί της κρίσης για να ζήσουν οι άνεργοι και οι νέοι. 

3.Συντονισμός των αγωνιστικών σωματείων, για κέντρο αγώνα πέρα από τις γραφειοκρατίες και τον υποταγμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

4.Συνολική αντιπαράθεση και ενιαία απάντηση του κινήματος, για μαχητική αντιπολίτευση με μέτωπο ρήξης και ανατροπής, ενάντια στις παλιές και νέες αυταπάτες για «κυβερνητικές λύσεις», «διαπραγματεύσεις», «φιλολαϊκή διαχείριση» και «παράλληλα προγράμματα» στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής. 

5.Άμεση Πανεργατική Απεργιακή απάντηση στο ασφαλιστικό έκτρωμα που προωθείται, με λογική συνέχειας. 

6. Αγώνας ενάντια στα μέτρα που ψηφίζονται, μαζί με πάλη για τα κομβικά και αναγκαία αιτήματα για διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ, κρατικοποίηση-εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, κ.α. Ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό, αλλά και οι αγώνες της τάξης μας ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις, για ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη φτώχεια που γεννά τον ξεριζωμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Οι ταξικές δυνάμεις και τα εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις έχουν γνώση των αυξημένων δυσκολιών, λόγω της πρόσφατης εκλογικής νίκης του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της συναίνεσης των αστικών κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων και των δυνατοτήτων που έχει το σύστημα και η αντιλαϊκή κυβέρνηση για ενσωμάτωση και πυρόσβεση των αντιδράσεων. Στεκόμαστε όμως ταξικά και προωθητικά μπροστά στις νέες δυνατότητες που μπορεί να δημιουργηθούν με τη γόνιμη παρέμβαση των ανατρεπτικών αγωνιστικών δυνάμεων και του λαϊκού παράγοντα, δημιουργούμε τους δρόμους για να σηκωθούν ξανά, πιο δυνατά, πιο τολμηρά, πιο μαζικά νεολαία και εργαζόμενοι.

Τώρα είναι ώρα ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης. Τώρα είναι ώρα αγώνα και ξεσηκωμού. Ώρα κοινής δράσης και αγωνιστικής ταξικής ενότητας για μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση και μέτωπο ρήξης και ανατροπής!


ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ