Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-23 φλεβάρη

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ

 Αφού πρώτα μας εξαθλίωσαν με μειώσεις στους μισθούς, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με τη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας, προχωράνε  στο γενικό  ξεπούλημα  της  περιουσίας του Ελληνικού λαού. Αποφασίζουν και διατάσσουν συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών Υγείας, σχολείων και συγκοινωνιακών φορέων, βάζοντας τον εργαζόμενο να πληρώνει  για όλα  αυτά και αυτό το  ονομάζουν  εξυγίανση.
Τίποτα δε θέλουν να αφήσουν όρθιο και στον ιδιωτικό τομέα, μετά το σφαγιασμό του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Με αλλεπάλληλους  νόμους , η κυβέρνηση  με την τρόικα (και την συμφωνία του ΛΑΟΣ και της ΝΔ) διαλύει τις συμβάσεις, χτυπά μισθούς και δικαιώματα, ενισχύει την εργοδοτική αδιαλλαξία, αμφισβητεί όχι μόνο το εισόδημα αλλά και τις συνθήκες εργασίας που καλύπτονται απ' αυτές. Κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν  στη λήψη και νέων μέρων, ώστε να επιταχυνθούν οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και το ευέλικτο ωράριο. Στόχος  τους    είναι να ξεζουμίσουν τους  εργαζόμενους  για να  βγούνε  από  την κρίση τους  έστω και  αν  οδηγήσουν την ανεργία στο 25% και τους μισθούς  στην εποχή του  ’50. Σύμμαχοι τους οι καναλάρχες, οι μεγαλοεκδότες και ο υποταγμένος εργοδοτικός συνδικαλισμός των ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ.
Η πολιτική αυτή είναι απόλυτη ταξική επιλογή αλλά και μονόδρομος για τη διέξοδο του κεφαλαίου από την κρίση. Γι αυτό θυσιάζουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, εντείνοντας τους ρυθμούς εκμετάλλευσης. Αυτό  εξυπηρετεί, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που κατέληξε σ' ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση και εφαρμογή του λεγόμενου «Σύμφωνου ανταγωνιστικότητας» που προβλέπει διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, ισόβια λιτότητα και φτώχεια για τους εργαζόμενους.

Για  να  περάσουν  αυτά  τα  μέτρα κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων προχωρούν σε  απολυταρχική επιδρομή στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο με τη βοήθεια των πάντα πρόθυμων ΜΜΕ, διαμορφώνουν ένα νομικό και κατασταλτικό τείχος.
Τα δικαστήρια εξακολουθούν να βγάζουν παράνομη  κάθε απεργία. Στο υπουργείο Υγείας χρησιμοποιούν χημικά και ξύλο. Στην Κερατέα, οι δυνάμεις κατοχής των ΜΑΤ ρίχνουν σε ευθεία βολή τις βομβίδες χημικών, τραυματίζοντας κατοίκους, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών. Η κυβέρνηση με τις τρομοκρατικές συλλήψεις αγωνιζόμενων αγροτών στις Σέρρες, επιχειρεί να καταστείλει τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς, που φουντώνουν και ετοιμάζει το στρατό για καταστολή κοινωνικών  εξεγέρσεων.
Επιχειρεί να τρομοκρατήσει  αγωνιστές από το κίνημα κατά των διοδίων, ενώ ο υπουργός των εργολάβων  Ρέππας  στέλνει την αστυνομία  να  εισπράττει «τα διόδια»  για  λογαριασμό των εργολάβων «φονιάδων». Προσπαθεί με την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική  να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πραγματικών «τζαμπατζήδων»: των εργολάβων , των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τοκογλύφων  τραπεζιτών.

Αγωνιστική  ενότητα των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Το σύνθημα ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ τάραξε τους  δρόμους γύρω από το κατειλημμένο Υπουργείο Υγείας. Απεργοί γιατροί, μαζί με εργαζομένους στις συγκοινωνίες, ένωσαν τις γροθιές τους και δυνάμωσαν την ελπίδα του αγώνα τους. Ήταν ένα σύνθημα καταγγελίας για την κατάργηση των βασικών δημόσιων πυλώνων, και ταυτόχρονα ένα σύνθημα ελπίδας για τις πραγματικές δυνατότητες νικηφόρου διακλαδικού συντονισμού. Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες των εργαζόμενων σηματοδοτούν τη δυνατότητα ανατροπής της επίθεσης, Στα διόδια,  στην Κερατέα και σε αρκετούς χώρους δουλειάς διαμορφώνεται ένα νέο πνεύμα ανταρσίας, ρήξης και αλληλεγγύης. Ένα όλο και μεγαλύτερο  τμήμα εργαζόμενων στον «σκληρό» ιδιωτικό τομέα της εργοδοτικής ασυδοσίας, αντιστέκεται στέλνοντας  μηνύματα απειθαρχίας και ανυπακοής.
Όμως για να ανατραπεί αυτό το καταθλιπτικό τοπίο απαιτείται συνολικός, πανεργατικός αγώνας. Απαιτείται όλοι οι διάσπαρτοι αγώνες να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο τομέα ,αλλά και εργαζόμενων-ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών εργατών, «μόνιμων» και ελαστικά απασχολούμενων.
Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την κλιμάκωση της επίθεσης, να απαντήσουμε με δυναμισμό, αγώνα διάρκειας και ταξική αλληλεγγύη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς.

Ø    Για την ανατροπή του μνημονίου, όλων των αντεργατικών μέτρων και της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.
Ø    Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου  χρέους, ανυπακοή και  ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. 
Ø    Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία  ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
Ø    Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους: Κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης. 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο, σαν μέσο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για το χτύπημα της ανεργίας.
Ø    Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.
Ø    Για να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και τις ΔΕΚΟ.
Ø    Για δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, δωρεάν παιδεία και υγεία.
Ø    ΟΧΙ στην εφαρμογή της οδηγίας Μπολκενστάιν. ΟΧΙ  στο ξεκλήρισμα (απελευθέρωση) των  αυτοαπασχολούμενων.
Ø    Αύξηση της φορολόγησης του κεφαλαίου στο 45%, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής ανάγκης.
Ø    Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, σε όλο το διάστημα ανεργίας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα χρόνια. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων. 
Ø    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις ΣΔΙΤ. Να ακυρωθούν  οι συμβάσεις παραχώρησης στο κατασκευαστικό κεφάλαιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Δημόσια έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών και ικανοποίησης των αναγκών του λαού.
Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ   -  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ  23/2   10:00 π.μ.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
http://www.antarsyalarisas.blogspot.com