Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μόνη λύση η εθνικοποίηση των τραπεζώνΠριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε σε εξευτελιστικά αντίτιμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Έκανε την αδιάφορη όταν οι καταγγελίες για τις εξαγορές έπεφταν βροχή και για τα δάνεια που έπαιρναν οι «επενδυτές» τραπεζίτες-σύμμαχοι της κυβέρνησης και της τρόικας προκειμένου να εξαγοράσουν τράπεζες. Φυσικά, έστειλε και πάλι το λογαριασμό δισεκατομμυρίων στους εργαζόμενους για να τον εξοφλήσουν, με νουθεσίες περί «αναγκαίων θυσιών» και «μεταρρυθμίσεων που δεν πρέπει να ανακοπούν».
Η δίωξη για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ σε «εκλεκτούς» συμμάχους της κυβέρνησης που μέχρι πριν από λίγο καιρό έδειχναν ως υπεύθυνους για την κρίση αυτούς που «ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους», αυτοί που είδαν «την κρίση ως ευκαιρία», επιβεβαιώνει ότι την κρίση, τη θεωρούν μια ευκαιρία για αύξηση κερδών δικών τους, που θα τα εξοφλήσουν οι εργαζόμενοι με δικαιώματα, με χρήμα, ακόμα και με τις ζωές τους.
Ποιοι είναι; Είναι το οικογενειακό περιβάλλον του ΓΑΠ που έφερε το ΔΝΤ, είναι στελέχη της ΝΔ όπως ο Φιλιππίδης, είναι μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Κοντομηνάς, είναι κάμποσα μεσαία κομματικά στελέχη, είναι ακόμα και οι «ικανοί» του Καψή για τη ΔΤ.
Αυτοί, που ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια των πολιτών ή να δικαιολογήσουν ως «φρόνιμη και συνετή» εξέλιξη τις στρατιές αστέγων που θα δημιουργήσουν, αφού πρώτα έφτιαξαν στρατιές ανέργων και φτωχών.
Η μοναδική λύση που υπάρχει, παραμένει η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς καμία αποζημίωση για τους τραπεζίτες και η λειτουργία τους με κοινωνικό, εργατικό έλεγχο.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΜΕ ΜΑΤ – ΞΥΛΟ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ «ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ-ανακοίνωση Αγ,ΚΙν,Συσπ.Παρεμβάσεων Δ.Ε.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.ΜΕ ΜΑΤ – ΞΥΛΟ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ «ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά, απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς και στους σχολικούς φύλακες, της Θεσσαλονίκης, του Έβρου και της Κοζάνης να ενωθούν με τους συναδέλφους από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Αθήνα, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού. Καταγγέλλουμε τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων, που ήταν τέτοιας έντασης που προκάλεσαν κάταγμα του χεριού του συναδέλφου και μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη και μώλωπες και μικροτραυματισμούς σε αρκετούς άλλους.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν, τα συντονιστικά και οι επιτροπές των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ. Για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες, να επαναλειτουργήσουν οι τομείς των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν και να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους, για να μη γίνει καμία απόλυση. Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ που το καταργεί.
Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την κυβέρνηση ΝΔ – Πασοκ και είχαμε τη δεύτερη απαγορευτική απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση, μετά από αυτή την ημέρα της φιέστας υποδοχής και τη χρήση ΜΑΤ και χημικών. Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την περίοδο της προεδρίας σαν μια περίοδο απαγόρευσης κάθε αντιΕΕ και αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, κάθε αγώνα διεκδίκησης που εναντιώνεται στους μνημονιακούς σχεδιασμούς και επιδιώκει την ανατροπή τους. Φοβάται την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου, φοβάται την ανατροπή. Γι αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.
Με μεγαλύτερη ορμή, οργάνωση κι αποφασιστικότητα, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους δρόμους του αποφασιστικού αγώνα και του ξεσηκωμού. Να συγκρουστούμε με την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Να τους ανατρέψουμε! Όλοι στις ΓΣ για να οργανώσουμε τη συνέχιση της πάλης μας.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ
11/01/2014