Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αστυνομικό κράτος για ΠΑΣΟΚ στην Λάρισα


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αστυνομικό κράτος έστησε η κυβέρνηση σήμερα στην πόλη μας. Εκατοντάδες πάνοπλες μονάδες της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις και λαϊκές διαμαρτυρίες στην σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο IMPERIAL.Δεν επιτρεπόταν ούτε καν η προσέγγιση. Στις διαμαρτυρίες μας η αστυνομία απαντούσε άνωθεν εντολές.
Αυτή δεν είναι δημοκρατία, είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα  του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η δημοκρατία τους είναι ανύπαρκτη, όσο ανύπαρκτη είναι και η νομιμοποίηση αυτής της κυβέρνησης και των αποφάσεων που παίρνει.
Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν.
Το μαχητικό πνεύμα των απεργιών, η επιμονή των πλατειών, οι νέες μορφές συλλογικότητας και πολιτικοποίησης, το πνεύμα της ρήξης με την ΕΕ και το αστικό πολιτικό σύστημα, το «μικρόβιο» της απειθαρχίας και της ανυπακοής απέναντι στις αγορές και τους νόμους του κέρδους θα στοιχειώνει το επόμενο διάστημα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μέτωπο, σε κάθε μέτρο που θα επιχειρούν να περάσουν, σε κάθε γειτονιά και σχολή, σε κάθε πλατεία. Εκεί θα ψηφίζει ο μαχόμενος λαός κάθε μέρα.
Εκεί θα καταλάβουν πως το ρήγμα που άνοιξε δεν κλείνει εύκολα. Η κανιβαλική τους πολιτική θα περπατά σε κοινωνικό ναρκοπέδιο. Ο αγωνιζόμενος λαός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει στη μέση τον αγώνα που ξεκίνησε μήνες τώρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο γύψος που θέλει να βάλει στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες η χούντα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ θα σαρωθεί από το κίνημα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της κοινωνικής χειραφέτησης.

7 / 7 / 2011


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ