Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ολοι στην απεργία 4& 5 / 5
Προσυγκέντρωση πλ. Νομαρχίας
Τετάρτη 10:00 π.μ. 5/5 /2010

Εργατικές Κινήσεις -Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις Λάρισας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Ανακοίνωση για την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων

Ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε το αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε την ευθύνη να εγκρίνει και να ανακοινώσει ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών, πρόγραμμα αφαίμαξης προς όφελος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, πρόγραμμα σύνθλιψης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Μόνο η κυβέρνηση Τσολάκογλου επί ναζιστικής κατοχής τόλμησε να προωθήσει ανάλογα μέτρα μείωσης μισθών και άγριων περικοπών!Για αυτό και στις 5 Μάη, στη νέα γενική Απεργία πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση: Δεν θα περάσουν!

Η λεηλασία των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακώνεται με τετραετές πάγωμα μισθών, νέα περικοπή επιδομάτων και κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού, την οποία δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τα ετήσια φτωχο-επιδόματα των 1.000 ευρώ μικτών. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα (συμβασιούχοι κλπ) θα πεταχτούν στο δρόμο.

Η κυνικότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο περικόπτοντας άμεσα τις συντάξεις, ρίχνοντας τα «περήφανα γηρατειά» στον Καιάδα της φτώχειας.Ο ιδιωτικός τομέας δεν μένει αλώβητος, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ήδη τα αφεντικά (με περίσσιο θράσος από την κυβερνητική πολιτική) προχωρούν σε μειώσεις μισθών, τετράωρα κλπ. Μοιραία συνέπεια της επίθεσης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο η περικοπή του μισθού, αλλά η …κατάργησή του, αφού οι απολύσεις διευκολύνονται δραστικά (μείωση αποζημιώσεων, αύξηση ορίου). Οι εργοδότες μπορούν να τους αντικαταστήσουν με πάμφθηνους και ελαστικούς νέους, αφού η κυβέρνηση προβλέπει κατάργηση των κατώτερων μισθών των συμβάσεων για νέους και μακρόχρονα ανέργους! Η μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα κηδείας, η νέα αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, δίνουν ακόμα πιο δραματική διάσταση στα μέτρα.

Η ελπίδα δεν βρίσκεται στη «σωτηρία» από Παπανδρέου – Μέρκελ – Στρος Καν, αλλά στους εργατικούς αγώνες και στον ξεσηκωμό όλου του λαού και της νεολαίας. Με μια απεργιακή έκρηξη και αγώνα διαρκείας, με ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Καλούμε σε ενωτική μαχητική δράση την Αριστερά, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα ώστε να επιβάλουμε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα απάντησης στη κρίση: Αγώνας με στόχο την παύση των πληρωμών του τοκογλυφικού χρέους, την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων, για να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Για να αυξηθούν οι μισθοί και το εισόδημα των εργαζόμενων, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας. Για να φορολογηθεί το κεφάλαιο, να παγώσουν οι εξοπλισμοί. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Για την νομιμοποίηση των μεταναστών, την κοινή δράση στα συνδικάτα. Αγώνας για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων.

Σε κάθε σωματείο και φοιτητικό σύλλογο θα δώσουμε τη μάχη για ένα κίνημα που θα επιβάλει την αντικαπιταλιστική ανατροπή στη σύγκρουση με το καπιταλισμό, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η πανεργατική απεργία της 5ης Μάη, οι κλαδικές απεργίες που ξεσπούν, οι αποκλεισμοί της Βουλής και άλλων κυβερνητικών κτιρίων που προγραμματίζουν τα σωματεία αποτελούν βήματα στην κλιμάκωση του αγώνα.

Όλοι στην Απεργία 4 & 5 / 5

Προσυγκέντρωση πλ. Νομαρχίας 10:00 π.μ. 5/5 /2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

(ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ)

http://www.antarsyalarisas.blogspot.com/


ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου 3/5/2010

Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΦΟΔΡΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για έναν εργατικό «Δεκέμβρη» ανατροπής και νίκης

Είναι πια φανερό. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με Αρμαγεδώνα. Για να κυριαρχήσουν στον ανελέητο ανταγωνισμό των κεφαλαίων, για να έχουν τα ποσοστά κέρδους που τους είναι απαραίτητα για να αναπαράγονται, αποφάσισαν να μειώσουν το εργατικό κόστος μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δούλους του 21 αιώνα. Ας μην υπάρχουν αυταπάτες. Η απόφαση για την παραπομπή στο Δ.Ν.Τ. δεν αποτελεί αποτέλεσμα της αύξησης των κερδοσκοπικών παιχνιδιών και των επιτοκίων δανεισμού αλλά συνειδητή και σχεδιασμένη επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, διεθνείς κερδοσκόποι, Γερμανία κι Αμερική, τρίβουν τα χέρια τους με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση. Η κόλαση των εργαζομένων είναι ο δικός τους παράδεισος.

Η κυβέρνηση υπέγραψε την καταδίκη μας:

Στους μισθούς μείωση 25% με 30% των αποδοχών!!! (Σταδικά κατάργηση των Δώρων – περικοπή επιδομάτων)

Στις συντάξεις μείωση 25% (δώρα –ΛΑΦΚΑ –πάγωμα)

Εργοδοτική ασυδοσία χωρίς κανένα κόστος μέσω της αύξησης του ορίου των απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων , μείωση της υπερωριακής αποζημίωσης ,χτύπημα των κατώτερων αποδοχών.

Στο Ασφαλιστικό ,δουλειά μέχρι θανάτου -συντάξεις επίδομα ένδειας.

Ραγδαία αύξηση των τιμών των προϊόντων( ΦΠΑ , φόροι σε είδη )

Ταυτόχρονα και με περισσό θράσος δίνουν κι άλλα λεφτά στις τράπεζες !!

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Θα αποδεχτούμε με μοιρολατρία και ραγιαδισμό το δρόμο της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της οικονομικής ελίτ και των ισχυρών του κόσμου ή θα διεκδικήσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας;

Απαιτούμε :

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ/ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Γενικευμένος πανεργατικός ξεσηκωμός, συντονισμένος απεργιακός αγώνας διάρκειας τώρα με συλλαλητήρια και μπλοκάρισμα σοβαρών υπηρεσιών της κρατικής λειτουργίας με αποφασιστικού χαρακτήρα καταλήψεις

Ολοι στην απεργία 4& 5 / 5
Προσυγκέντρωση πλ. Νομαρχίας 10:00 π.μ. 5/5 /2010
Advertisement
Ανακοίνωση ΝΑΡ για το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης PDF Εκτύπωση E-mail
03.05.10
logo_anakoinosi-copy.gifΝα τους ανατρέψουμε, πριν μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω
Με αντεργατικά μέτρα σοκ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ένα πραγματικό πραξικόπημα που γυρνά την εργαζόμενη πλειοψηφία δεκαετίες πίσω και υποτάσσει τη χώρα με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο στην κερδοφορία του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Για να το διασφαλίσει συγκροτεί μια χούντα μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ, εμφανίζοντας τα βαθιά ταξικά μέτρα της ως δήθεν τεχνοκρατικά.
Μειώνει ριζικά το ήδη χτυπημένο εισόδημα οδηγώντας σε αδιέξοδο και σε πιθανή πτώχευση χιλιάδες οικογένειες. Στο δημόσιο τομέα με μείωση ή και κατάργηση των δώρων και νέα μείωση των επιδομάτων.
Στον ιδιωτικό τομέα με την υπονόμευση ή και κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μείωση της αποζημίωσης και αύξηση του ελάχιστου ορίου για απολύσεις. Αυτά διευκολύνουν τον εκβιασμό της εργοδοσίας που εδώ χρόνια ζητά πάγωμα ή μείωση μισθών. Είναι φανερό ότι η εξαίρεση των δώρων του ιδιωτικού τομέα από τη μείωση είναι στάχτη στα μάτια, δεδομένου ότι αυτά υπολογίζονται επί του μισθού που οδηγείται σε πτώση.
Στους συνταξιούχους με τη μείωση των δώρων και των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ακόμη η εισαγωγή της έννοιας σύνδεσης της σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής φέρνει αντιμέτωπη την κοινωνία με μια φασίζουσα αντίληψη για δουλειά μέχρι θανάτου.
Τα μέτρα συμπληρώνουν η νέα αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ (σύνολο 4% για το 2010) και των φόρων κατανάλωσης που ολοκληρώνουν την εικόνα λεηλασίας του εισόδηματος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Παράλληλα έγινε σαφές από τις εξαγγελίες ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά. Και όλα αυτά με στόχο κανένα άλλο παρά την εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή τη διαιώνιση της ληστείας για δάνεια που έχουν πληρωθεί με το παραπάνω, λεφτά τα οποία πήγαν στην Ολυμπιάδα και στα Βατοπέδια. Ο στόχος αυτός συμπληρώνεται από την επιλογή ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, ελληνικής και ξένης ιδιοκτησίας, που κερδοσκοπεί ασύστολα αξιοποιώντας το χρέος.
Όλα αυτά τα ζητούν το κεφάλαιο, οι παρασιτικές ομάδες και το πολιτικό προσωπικό που στηρίζουν την πολιτική του, οι οποίες δε θυσιάζουν τίποτα από τα κέρδη και το επίπεδο ζωής τους.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί ο καθόλου ρεαλιστικός στόχος της μείωσης κατά 17% του ελλείμματος σε τέσσερα χρόνια (!), τότε έχουμε μπροστά μας την αφορμή για το επόμενο πακέτο μέτρων, ίσως το φθινόπωρο, αν το εργατικό κίνημα, η νεολαία, η κοινωνική πλειοψηφία δε δώσουν απάντηση στο ύψος των περιστάσεων: δηλαδή την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Σόλωνος 120 Τηλ 210 3835356- Fax: 210 3835431- e-mail: komman@otenet.gr

Δελτίο Τύπου

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με ή χωρίς την υπόδειξη της ΕΕ και του ΔΝΤ, (τούτη την ώρα είναι αδιάφορο), οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, στην απεμπόληση της Εθνικής κυριαρχίας και στην οικονομική καταστροφή της χώρας. Η κυβέρνηση, είτε είναι μια απόλυτα δουλική κυβέρνηση είτε είναι μια κυβέρνηση άσχετων, τους εργαζόμενους αυτό δεν τους ενδιαφέρει, είναι το ίδιο επικίνδυνη. Σοσιαλιστές και κομμουνιστές να δώσουμε άμεση και πειστική απάντηση στους εργαζόμενους και το λαό. Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε την πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης. Πρέπει να κάνουμε εκείνα τα πραχτικά πολιτικά βήματα που είναι απαραίτητα ώστε ο εργαζόμενος λαός να μπορέσει να αναπτύξει ένα μαζικό και ενωτικό πολιτικό κίνημα αντίστασης. Αντίστασης στην καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, αντίσταση στην υποτέλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΔΝΤ και στο διεθνές χρηματιστικό πολυεθνικό κεφάλαιο.

Είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενός Αγωνιστικού Μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που:

-Θα γκρεμίσει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον δικομματισμό.

-Θα επιβάλει την μονομερή παύση πληρωμών, τη μη αναγνώριση του “χρέους” και την έξοδο από την ΟΝΕ και το Ευρώ.

-Θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων.

-Θα παλέψει με τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό για την υπεράσπιση της χώρας.

-Θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα συνδέει τις άμεσες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού με τη σοσιαλιστική προοπτική

Το Γραφείο Τύπου 3/5/2010


Ανακοίνωση για την εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων

Ξεσηκωμός για να ανατρέψουμε το αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

Μία μέρα μετά τις εντυπωσιακές διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην πρωτοφανή αντεργατική επίθεση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε την ευθύνη να εγκρίνει και να ανακοινώσει ένα πρωτοφανές αντεργατικό πραξικόπημα. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά για πρόγραμμα σωτηρίας των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών, πρόγραμμα αφαίμαξης προς όφελος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, πρόγραμμα σύνθλιψης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων από τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Μόνο η κυβέρνηση Τσολάκογλου επί ναζιστικής κατοχής τόλμησε να προωθήσει ανάλογα μέτρα μείωσης μισθών και άγριων περικοπών!Για αυτό και στις 5 Μάη, στη νέα γενική Απεργία πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση: Δεν θα περάσουν!

Η λεηλασία των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακώνεται με τετραετές πάγωμα μισθών, νέα περικοπή επιδομάτων και κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού, την οποία δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τα ετήσια φτωχο-επιδόματα των 1.000 ευρώ μικτών. Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα (συμβασιούχοι κλπ) θα πεταχτούν στο δρόμο.

Η κυνικότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο περικόπτοντας άμεσα τις συντάξεις, ρίχνοντας τα «περήφανα γηρατειά» στον Καιάδα της φτώχειας.Ο ιδιωτικός τομέας δεν μένει αλώβητος, όπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ήδη τα αφεντικά (με περίσσιο θράσος από την κυβερνητική πολιτική) προχωρούν σε μειώσεις μισθών, τετράωρα κλπ. Μοιραία συνέπεια της επίθεσης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μόνο η περικοπή του μισθού, αλλά η …κατάργησή του, αφού οι απολύσεις διευκολύνονται δραστικά (μείωση αποζημιώσεων, αύξηση ορίου). Οι εργοδότες μπορούν να τους αντικαταστήσουν με πάμφθηνους και ελαστικούς νέους, αφού η κυβέρνηση προβλέπει κατάργηση των κατώτερων μισθών των συμβάσεων για νέους και μακρόχρονα ανέργους! Η μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα κηδείας, η νέα αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, δίνουν ακόμα πιο δραματική διάσταση στα μέτρα.

Όπως στο μύθο του Χότζα, η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί ότι απέτρεψε τα χειρότερα, σε σχέση με όσα διέρρεε την Πέμπτη. Η αλήθεια είναι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τα δανεικά από ΕΕ - ΔΝΤ θα δίνονται με το σταγονόμετρο και ανάλογα με τη συμμόρφωση στις προσταγές του κεφαλαίου. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται ακόμα χειρότερα μέτρα, εάν τους αφήσουμε. Ήδη αυτό το «πακέτο» είναι το τρίτο (Πρόγραμμα Σταθερότητας Φεβρουάριος, μέτρα Μαρτίου) μέσα σε λίγους μήνες.

Η ελπίδα δεν βρίσκεται στη «σωτηρία» από Παπανδρέου – Μέρκελ – Στρος Καν, αλλά στους εργατικούς αγώνες και στον ξεσηκωμό όλου του λαού και της νεολαίας. Με μια απεργιακή έκρηξη και αγώνα διαρκείας, με ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε τη «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Καλούμε σε ενωτική μαχητική δράση την Αριστερά, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα ώστε να επιβάλουμε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα απάντησης στη κρίση: Αγώνας με στόχο την παύση των πληρωμών του τοκογλυφικού χρέους, την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων, για να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Για να αυξηθούν οι μισθοί και το εισόδημα των εργαζόμενων, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας. Για να φορολογηθεί το κεφάλαιο, να παγώσουν οι εξοπλισμοί. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Για την νομιμοποίηση των μεταναστών, την κοινή δράση στα συνδικάτα. Αγώνας για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων.
Σε κάθε σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να δώσουμε τη μάχη για ένα κίνημα που θα επιβάλει την αντικαπιταλιστική ανατροπή στη σύγκρουση με το καπιταλισμό, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η πανεργατική απεργία της 5ης Μάη, οι κλαδικές απεργίες που ξεσπούν, οι αποκλεισμοί της Βουλής και άλλων κυβερνητικών κτιρίων που προγραμματίζουν τα σωματεία αποτελούν βήματα στην κλιμάκωση του αγώνα.

Η ταξική αγωνιστική πτέρυγα του εργατικού κινήματος και η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως έδειξε και η εντυπωσιακή μαχητική πρωτομαγιάτικη πορεία 10.000 εργαζομένων και νέων από το Μουσείο στη Βουλή.



Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ