Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Προεκλογικό πτωχοκομείο, ενώ φέρνουν αντεργατική καταιγίδα

20/3/2014 
Προεκλογικό πτωχοκομείο, ενώ φέρνουν αντεργατική καταιγίδα
 Περιχαρής βγήκε ο πρωθυπουργός για να δηλώσει ότι «τα κατάφερε» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ας δούμε τι κατάφερε:
-Συμφώνησε σε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και σε νέες ελαφρύνσεις για τους εργοδότες.
-Συμφώνησε να νομιμοποιήσει το λοκ άουτ κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, πρωτοβουλίες που ήδη είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του (βλέπε ρύθμιση για μόνο… 24ωρες απεργίες στη ναυτιλία από Ο. Κεφαλογιάννη).
-Απελευθέρωσε τις απολύσεις, με κλειδί την «επαναστελέχωση» του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και ετοιμάζεται για νέες απολύσεις στο δημόσιο, από τον προσεχή Σεπτέμβριο κιόλας.
-Βάφτισε το γάλα 10 ημερών «φρέσκο», καταδικάζοντας σε μαρασμό τους γαλακτοπαραγωγούς που φρόντισε πρώτα να τους χαρακτηρίσει «συντεχνία».
-Ουσιαστικά απελευθέρωσε τις τιμές των φαρμάκων, αφού πρώτα φρόντισε δια των ακροδεξιών και κεντροαριστερών του βαστάζων να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
-Διαχώρισε τα βιβλία σε «λογοτεχνικά και μη» απελευθερώνοντας τις τιμές τους. Να περιμένουμε προσεχώς και διαχωρισμό σε «απαγορευμένα και μη»;
-Ακόμα και το πολυδιαφημισμένο από τον ίδιο «πλεόνασμα» το παραχώρησε για… αποπληρωμή του χρέους, γεγονός που αποδεικνύει ότι πλεόνασμα δεν υπήρξε ποτέ. Και όσο παραμένουμε στην ΕΕ και στο ευρώ, όσο δεν αρνούμαστε ολοκληρωτικά το χρέος, δεν πρόκειται να υπάρξει.
Το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν να εξασφαλίσει την υποστήριξη των πραιτοριανών της μοιράζοντας χρήμα στους «χαμηλόμισθους» ένστολους κάτω των 1.500 ευρώ, στους συμμορίτες των ΜΑΤ, της ΔΙΑΣ και των ΕΚΑΜ που ευθύνονται για τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις στους εργαζόμενους, που αναλαμβάνουν την καταστολή των κινητοποιήσεων. Επίσης, η κυβέρνηση επιχειρεί προεκλογικά να εκμαυλίσει συνειδήσεις εξαθλιωμένων που η ίδια τους οδήγησε σε αυτό το σημείο , μοιράζοντας ψίχουλα σε αστέγους, ανέργους και νεόπτωχους, ενώ έχει αφαιμάξει ήδη 73 δις τα τρία προηγούμενα χρόνια.
Πέρα από τους γραφικούς πανηγυρισμούς Σαμαρά-Βενιζέλου, υπάρχει η αλήθεια που είναι ζοφερή για τους εργαζόμενους. Το προεκλογικό  success story της κυβέρνησης συνοδεύεται από νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, ενώ η νέα συμφωνία για το χρέος που έρθει μετά τις εκλογές, θα είναι Αρμαγεδδώνας. Όσο δεν τους ανατρέπουμε, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν για εμάς. Καμιά τους, τρόικα, κυβέρνηση, ΕΕ δεν είναι ανίκητη. Η αξιοπρέπεια και η επιμονή των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των εκπαιδευτικών δείχνει το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.
Να περπατήσουμε μαζί τους, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να καταργήσουμε τα μνημόνια.
Καμιά αναμονή.
Ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησής τους.
Όλοι στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις 1-2 Απρίλη στο Eurogroup. Να μην επικυρωθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία. 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ