Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ανακοινωση

Δήλωση του συνδυασμού Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία -Ανταρσία για την ανατροπή

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που τίμησαν με την ψήφο τους την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την ανατροπή.
Σήμερα ο λαός της θεσσαλίας με την ψήφο του γύρισε την πλάτη στα ψευτοδιλήματα της κυβέρνησης και τις πλαστές αντιμνημονιακές φωνές .Τον καλούμε από αύριο να κάνει ένα δεύτερο αποφασιστικό βήμα ενάντια στην ακολουθούμενη αντιλαική πολιτική συμμετέχοντας μαζικά στις απεργίες και τις διαδηλώσεις στη χώρα μας,τον καλούμε τέλος να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ανατρεπτικού νέου εργατικού κινήματος που αποτελεί και την μόνη απάντηση στη κυβέρνηση
και στις δυνάμεις της τριμερούς “κατοχής”της χώρας μας(ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ).

ανακοινωση

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η εκτεταμένη εκλογική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την 14 ποσοστιαίες μονάδες πτώση του συνδυασμού Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2009, εκφράζουν την ξεκάθαρη καταδίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Ό,τι και εάν λέει ο πρωθυπουργός, το μήνυμα των εκλογών είναι καταδίκη της κυβέρνησής του και του Μνημονίου, άρνηση των περιβόητων «μεταρρυθμίσεων», απαίτηση για ρήξη.
Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Το ισχνό αποτέλεσμα Κικίλια αλλά και η αποδοκιμασία του «Ομέρ-πριόνι» Κακλαμάνη, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αλλά και απογοήτευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Αριστεράς να συγκροτήσει εναλλακτική αντικαπιταλιστική λύση.

Ελπιδοφόρο γεγονός είναι η συνολική άνοδος των ποσοστών της Αριστεράς και κυρίως η σημαντική ενίσχυση των ποσοστών της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνολικά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά στις 11 περιφέρειες που κατέβηκαν, ενώ ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα κατέγραψαν και δεκάδες ριζοσπαστικά αριστερά δημοτικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται και στη διαφαινόμενη εκλογή αρκετών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.


Όσο και εάν προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν συστηματικά σε όλη την προεκλογική περίοδο, σήμερα υπάρχει ένα υπαρκτό αριστερό αντικαπιταλιστικό πολιτικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα, ένας υπαρκτός και υπολογίσιμος πόλος στην κοινωνία και την Αριστερά. Οι απόψεις που επιμένουν στην αντικαπιταλιστική ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που διαλέγουν το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, που επιδιώκουν σε αυτήν την βάση την κοινή δράση της αριστεράς, που αρνούνται τις λογικές της συναλλαγής κερδίζουν έδαφος μέσα στην κοινωνία. Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα είναι ίδια για το κίνημα και την Αριστερά. Ανεβάζει τον πήχη για την συνέχιση και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της ανατρεπτικής κοινής δράσης της αριστεράς.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενισχυμένες από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή τη μάχη.
Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 7/11/2010