Σάββατο 3 Μαΐου 2014

εκδήλωση -συζήτηση ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,Ελασσόνα και Τύρναβο.


 Επιτυχημένη η εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία -Ανταρσία για την Ανατροπή την Παρασκευή το βράδι στην Ελασσόνα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντώνης Αδάμου περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης και υποψήφιος ευρωβουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο  βασικός ομιλητής και καθηγητής του γεωπονικού πανεπιστημίου  Γιώργος Κάργας που ανέλυσε την σχέση ΕΕ με το σημερινό ξεκλήρισμα της αγροτικής τάξης .
Τον   ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που εδώ και 35 χρόνια συνεχίζουν την ίδια πολιτική,
τις αυταπάτες  που έσπειρε κομμάτι της  αριστεράς στον κόσμο πρός τον δήθεν θετικό ρόλο της ΕΕ ,τα στοιχεία που απαρτίζουν τον αντιδραστικό ρόλο της ΚΑΠ στους αγρότες .
Τόν ρόλο των καρτέλ του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου σε βάρος των παραγωγών,
τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων σε συνδυασμό με το μονοπώλιο των σπόρων ταυτόχρονα με την εξάλειψη των φυσικών εδώδιμων σπόρων ,
τον ρόλο των επιδοτήσεων πρός τον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής με την συγκεντροποίηση γής και εντέλει την συρρρίκνωση της αγροτικής τάξης  σε μιά εκτενή ομιλία που ικανοποίησε τους αρκετούς κάτοικους της Ελασσόνας πού έδωσαν το παρόν .

Τέλος έκλεισε την εκδήλωση ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον Νομό Λάρισας της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία .
Ακολούθησαν ερωτήσεις και ζωντανή συζήτηση που συνεχίστηκε ως αργα το βράδι .


Το Σάββατο  3 Μάη  είναι προγραμματισμένη εκ νέου ομιλία με το ίδιο θέμα "Αγροτική Παραγωγή και ΕΕ"
 στον Τύρναβο στις 7μμ στο "Αστόρια" στην κεντρική πλατεία.