Τρίτη 4 Ιουνίου 2013







ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2013
νεολαία κομμουνιστική Απελευθέρωση | Νέο Αριστερό Ρεύμα| Οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η γενιά της κρίσης να γίνει γενιά της Επανάστασης!

Κάθε Ιούνη των τελευταίων χρόνων, οι Αναιρέσεις δίνουν με πείσμα και νεολαιίστικη διάθεση, το παρόν στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας. Για πρώτη φορά στην Λάρισα και για τέταρτη στον Βόλο στις 7 και 8 Ιούνη αντίστοιχα το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στην νεολαία και στους εργαζομένους της Θεσσαλίας.
Διοργανώνεται από τις οργανώσεις νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μεγαλώνουν και εξαπλώνονται στο φόντο και της νέας ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου της νεολαίας και της εργασίας που δε βολεύεται στο ασφυκτικό πλαίσιο της κρίσης και των μνημονίων.

Οι Αναιρέσεις ξεκινώντας κάποτε ως φεστιβάλ αποτελούν πλέον σήμερα μια πολύπλευρη πολιτική -πολιτιστική διαδικασία με λέσχες - πολιτιστικά εργαστήρια, έντυπο, κάμπινγκ, ημερίδες, σεμινάρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιμένει και φέτος στη φιλοδοξία να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική, μουσική, πολιτιστική και πολιτική διαδικασία. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη διόγκωση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας, της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, καθώς και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που τις «συνοδεύει». Ως διοργανωτές του φεστιβάλ των Αναιρέσεων επιδιώκουμε μια συνάντηση με άλλες συλλογικότητες, με καλλιτέχνες, διανοούμενους και δημιουργούς. Μια συνάντηση με τους εργαζόμενους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα, που να κοιτάει προς έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ κι ΕΕ, αφεντικά, χωρίς καπιταλισμό και εξαθλίωση.

Με έμπνευση τους κοινωνικούς αγώνες και τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση.

Με πείσμα για την ανεξαρτησία από τις επιχειρηματικές και κρατικές χορηγίες.

Με στράτευση στην υπόθεση της ανατροπής του καπιταλισμού, της εργασιακής βαρβαρότητας και της πολιτισμικής παρακμής.

Με πίστη στην αλληλεπίδραση, τη συνεύρεση και τη συν - δημιουργία με όσους φιλοξενούνται, συμμετέχουν, στηρίζουν κι επισκέπτονται το φεστιβάλ.

Έτσι ώστε να παραχθεί ένα αποτέλεσμα ικανό σε επίπεδο πολιτικής σκέψης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αισθητικής άποψης να πάει τα πράγματα πιο μπροστά ως προς τους στόχους της κοινωνικής αλλαγής και απελευθέρωσης που ειλικρινά και δημόσια θέτουμε.

Το πρόγραμμα  σε Λάρισα την Παρασκευή και Βόλο το Σάββατο

Παρασκευή 7 Ιούνη | Λάρισα, πλατεία Ταχυδρομείου

19:30 Εκδήλωση – συζήτηση

« Αντεπίθεση τώρα! Οι δυνατότητες των αγώνων ενάντια στην επιστράτευση της κοινωνίας στα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου»

Ομιλητές:

Θανάσης Αγαπητός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ
Δημήτρης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας, μέλος των Παρεμβάσεων Δ.Ε.
Στέφανος Μολόχας, φοιτητής, μέλος ΚΣ νΚΑ
Δημήτρης Αδαμόπουλος, μαθητής, μέλος «Ανυπόταχτου Μαθητή»

22:30 Συναυλία
 

RENOVATIO (μεταναστευτικό hip hop)

Είσοδος ελεύθερη


 

Σάββατο, 8 Ιούνη | Βόλος, Πολυτεχνείο (Πεδίο του Άρεος)

19:30 Εκδήλωση – συζήτηση

«Ο καπιταλισμός απέτυχε! Η επικαιρότητα του κομμουνισμού και τα μέσα του επαναστατικού δρόμου»

Ομιλητές:

Γιώργος Παυλόπουλος, δημοσιογράφος
Μπάμπης Συριόπουλος, μέλος της ιδεολογικής επιτροπής του ΝΑΡ

22:30 Συναυλία

Μαθητικά συγκροτήματα
Ούτε σπόντα
Χατζηφραγκέτα

Τιμή ενίσχυσης: 3 ευρώ

φωτογραφίες απο την 2η Συνδιασκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ