Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Χημικά στους εργαζόμενους της Ζώνης, ιδιωτικοποίηση στους λιμενεργάτες του ΟΛΠ
Thursday, 15 October 2009 14:59

Για μια ακόμη φορά φάνηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το αστυνομικό πογκρόμ και την καταστολή στα Εξάρχεια, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη βρέθηκαν στο στόχαστρο της «πράσινης» καταστολής. Μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας – Εργοδοσίας ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και βόμβες κρότου – λάμψης στους εργάτες της ζώνης του Περάματος που διεκδικούσαν τα δίκαια αιτήματά τους. Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και τη Ζώνη είναι τα πρώτα θύματα της αντεργατικής κατασταλτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αφού και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια μετά από τόσες μέρες απεργίας για να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά, να μην ξεπουληθεί στην COSCO, βρίσκονται αντιμέτωποι με την κοροϊδία από μεριάς κυβέρνησης.Μια κυβέρνηση η οποία, αντί να καταργήσει την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η ΝΔ, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί, καλεί τους εργαζόμενους να λύσουν την απεργία διαπραγματευόμενη με την κινέζικη εταιρεία για νέες παραχωρήσεις και σε άλλους χώρους του λιμανιού.

Σύμμαχος της τα ΜΜΕ και οι επιχειρηματίες, οι οποίοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα ευπαθή εμπορεύματα που δεινοπαθούν στο λιμάνι και φυσικά για τα κέρδη τους, ενώ κατηγορούν και κατασυκοφαντούν την καταπιεζόμενη εργατική τάξη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων στη Ζώνη και το λιμάνι του Πειραιά , θεωρώντας ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία για μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο λιμάνι τις επόμενες μέρες. Το καμιά ανοχή καμιά ανακωχή είναι το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχήσει στους εργαζόμενους προετοιμάζοντας μέσα από τις διαδικασίες τους, Γενικές Συνελεύσεις και Επιτροπές Αγώνα τη συνολική αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική της νέας κυβέρνησης στην εργασία, τους μισθούς, τις συντάξεις και την ασφάλεια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 15 Οκτώβρη 2009

από την παρεμβαση στο ΙΚΕΑ

Παρεμβαση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΙΚΕΑ, στην Λάρισα για εργασιακές σχέσεις

Παρέμβαση με πανώ και κείμενο που μοιραστηκε έκαναν μέλη του Μετώπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λάρισας στο νέο πολυκατάστημα που είχε εγκαίνεια χθές στην πόλη της Λάρισας.Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο
Εργαζόμενες- εργαζόμενοι

Έφτασαν νέες ξένες επενδύσεις στην Θεσσαλία και μεγάλη είναι η χαρά για τους υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς. Ένα νέο υπερκατάστημα ανοίγει τις λαμπερές πύλες του στην Λάρισα σκορπίζοντας αισιοδοξία σε ποιους άραγε ;
Μάλλον όχι στους εργαζόμενους του που θα απασχολούνται 4-ωρα με αντίστοιχες αμοιβές και γεμάτοι ανασφάλεια. Είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας στα μεγάλα καταστήματα όπου κυριαρχεί ο εργοδοτικός δεσποτισμός.
Ούτε όμως και ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλίας φαίνεται αισιόδοξος από τις εξελίξεις όσο κι΄ αν πριν δήλωνε καταγοητευμένος από την «ελεύθερη αγορά». Οι προηγούμενοι ύμνοι πολλών εμπόρων και μικροβιοτεχνών στην ¨ανάπτυξη¨ και τις ¨επενδύσεις¨ έχουν παγώσει στα χείλη τους. Πολλοί θα αναγκαστούν δυστυχώς να κλείσουν τα καταστήματα τους με άγριες συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Εκείνοι όμως που θα βρεθούν διπλά χαμένοι θα είναι συνολικά οι εργαζόμενοι της περιοχής μας. Απ’ την μια θα χαθούν υπολογίζεται γύρω στις 1000 θέσεις εργασίας από τις επιχειρήσεις που δεν θα επιβιώσουν και από την άλλη θα ασκηθεί πίεση από τους εργοδότες για μείωση μισθών και κατάρτιση συμβάσεων τύπου ΙΚΕΑ, media markτ, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ.λ.π σ’ όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Θα λειτουργήσει λοιπόν σαν πολιορκητικός κριός για την περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών.

Εργαζόμενες- εργαζόμενοι

 Το σύνθημα των εργοδοτών είναι ένα: ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΙΣΗ ΖΩΗ για τους εργαζόμενους , ΔΙΠΛΑ ΚΕΡΔΗ για τους εαυτούς τους.
 Το σύνθημα των εργαζομένων πρέπει να είναι: ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ για συνθήκες και αμοιβές σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις δυνατότητες της εποχής .

Οι εργαζόμενοι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν , μέσα από τη δράση και το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, την κοινή δράση στα κινήματα και τους αγώνες που αναπτύσσονται σε κλάδους και μέτωπα, την συσπείρωση και πάλη μέσα από πολύμορφες εργατικές συλλογικότητες και αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Μόνο έτσι θα ξεδιπλωθούν αγώνες και θα δοθεί απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα και την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Τελικά, μια συνολική απάντηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην κρίση, στον εργασιακό μεσαίωνα, απαιτεί τη συγκρότηση ενός Νέου Εργατικού Κινήματος, σε μορφές και περιεχόμενο, που θα μπορεί να δώσει νικηφόρα τις μάχες απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. Απαιτεί την ανάπτυξη της αντικαπιταλιστικής πάλης των εργαζόμενων, την δημιουργία πολιτικού και κοινωνικού αντικαπιταλιστικού εργατικού μετώπου που θα οδηγεί σε νίκες, σε βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, θα μπορεί να ανατρέπει τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της.

 Σωματείο τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς και συντονισμός τους. Δυνάμωμα των απεργιακών αγώνων !

 Σταθερή εργασία για όλους. Υπεράσπιση του 8ωρου. 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

 1400 ευρώ βασικός μισθός. Υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Να πάρουμε από τα κέρδη τους, να μην πληρώσουμε την κρίση τους!

 Ανασυγκρότηση πολιτική και οργανωτική του εργατικού κινήματος. Νέο εργατικό κίνημα αντίστασης-ρήξης-ανατροπής. Όχι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καμιά συναίνεση στο όνομα της κρίσης.

 Μαχητική εργατική αντιπολίτευση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς
και της ριζοσπαστικής οικολογίας

http://www.antarsyalarisas.blogspot.com

ραδιοφωνικό σπότ του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Λάρισας

Ξεκινά παρα το πρόωρο και τσουχτερό κρύο το εξ αναβολής Αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Λάρισας.Ήταν να γίνει τον Σεπτέμβρη και αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων εκλογών. Γίνεται για 6η φορά (αποτελεί πλέον κοινωνικό θεσμό) και παρα τις αντιξοότητες του καιρού αλλά και κάποιων ακροδεξιών φωνών (ΛΑ.Ο.Σ.) ανοίγει την Παρασκευή.

Το μέτωπο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει με περίπτερο στην Κεντρική πλατεία.

Ακολουθεί το προγραμμα ,η αφίσσα και το κείμενο της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας
Ελεύθερο χρήμα- Φυλακισμένοι άνθρωποι
Όταν ξεκινήσαμε στη Λάρισα το πρώτο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, μόλις είχε ολοκληρωθεί η πρώτη ροή των μεταναστών. Ήταν τότε που η «φιλόξενη» Ελλάδα υποδεχόταν τους πρώτους μετανάστες με «σκούπες» και απελάσεις, οι «αγανακτισμένοι πολίτες» πυροβολούσαν ανθρώπους για ένα καρπούζι και τα ΜΜΕ πίσω από κάθε αδίκημα έβλεπαν «αλβανούς κακοποιούς».
Σήμερα μερικά χρόνια μετά, η κατασταλτική πολιτική του κράτους είναι πλέον πιο οργανωμένη και πιο στιβαρή, με τη βοήθεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με το «Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο», δημιουργεί μια Ευρώπη Φρούριο-Φυλακή, με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με αποτέλεσμα η σφαγή στα τείχη της Ευρώπης να συνεχίζεται. Πάνω από 10.000 νεκροί την τελευταία δεκαετία.
Το τελευταίο χρόνο η βαρβαρότητα κλιμακώθηκε και η «δημοκρατία» λευτέρωσε τους εφιάλτες της.
Οι ωμές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα (τις ονομάζουν απωθήσεις), τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα πογκρόμ και η αστυνομοκρατία, η τρομοκρατία στις γειτονιές της Αθήνας από ακροδεξιούς, οι 3 δολοφονημένοι μετανάστες και οι δεκάδες τραυματίες στη Πέτρου Ράλλη, η φανερή συνεργασία με τις εθνικιστικές ακροδεξιές ομάδες και η προστασία που προσφέρει η αστυνομία στις ρατσιστικές συγκεντρώσεις, η επίθεση στον καταυλισμό των προσφύγων στην Πάτρα, η χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών και το πιο κραυγαλέο η δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα σηματοδοτούν ένα οριακό σημείο, ένα ιδιότυπο πόλεμο που ξεκίνησε τις μέρες του Δεκέμβρη.
Γιατί ο Δεκέμβρης ήταν ένα καταλυτικό ρήγμα, εκεί που η ελληνική κοινωνία έδειχνε να κινείται σχεδόν συμπαγής μέσα στα όρια των καπιταλιστικών προσταγών. Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη εμφάνισε μιαν άλλη πραγματικότητα. Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, μια επιθετική κοινωνική αντίσταση και ανυποταγή, ένα πλήγμα στις καπιταλιστικές αξίες της αγοράς και της εμπορευματοποίησης, ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στην Κούνεβα.
Τελικά οι κερδισμένοι αυτής της χρονιάς ήμασταν εμείς, γιατί ζήσαμε την πιο θερμή άνοιξη μέσα στον πιο βαρύ χειμώνα. Αυτός ο Δεκέμβρης ένωσε μαθητές, φοιτητές, νεολαίους της επισφαλούς εργασίας, άνεργους, εργαζόμενους, μετανάστες και άνοιξε νέους δρόμους οργάνωσης και αντίστασης. Ένωσε τις γενιές που προετοιμάζονται να μπουν ή βρίσκονται ήδη στα γρανάζια της καπιταλιστικής παραγωγής με μισθούς δουλείας, με ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις, στο έλεος του εργοδοτικού και κρατικού αυταρχισμού.
Διοργανώνουμε για έκτη χρονιά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 16-17 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης
- Για να πούμε για άλλη μια φορά ότι: Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αυτοί οι νέοι πρόσφυγες, από όπου και αν προέρχονται, στους νέους χάρτες μετανάστευσης, συνεχίζουν να διαγράφουν τις διαδρομές παλιών και νέων δρόμων αδικίας, εκμετάλλευσης, δολοφονιών και πολύμορφων καταπιέσεων.
- Γιατί πιστεύουμε πως καμιά ζωή δεν είναι «λαθραία». Λαθραίες είναι οι πολιτικές της κυρίαρχης τάξης που - με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις δικτατορίες, την λεηλασία και καταστροφή της φύσης -εξαναγκάζουν τους ανθρώπους στη προσφυγιά
- Για να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό και την προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να εκβιάσουν τη συναίνεση και την αποδοχή της κοινωνίας και να απομονώσουμε τις ακροδεξιές συμμορίες που θέλουν να μετατρέψουν τις γειτονιές μας σε γκέτο του μίσους.
- Για να αποκαλύψουμε ότι το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» που προωθήθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στοχεύει όχι μόνο στους μετανάστες, αλλά και σε κάθε κίνημα αντίστασης.
- Για να καταγγείλουμε την επιλεκτική και ακρωτηριασμένη διαχείριση της ιστορικής μνήμης – από το κράτος και τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς - που προσπαθεί να εξοβελίσει τα «πέτρινα χρόνια» της Ελληνικής μετανάστευσης και να εξορίσει την μνήμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και των αντιστάσεων.
- Για την πραγματική και οριστική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, για υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά τους, για ίσα δικαιώματα στο σχολείο και την υγεία, για σταθερές δουλειές με δίκαιες αμοιβές για έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους.
- Για τον αγώνα των φυλακισμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία, για τα δικαιώματα όλων των κοινωνικά αποκλεισμένων.
- Για να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και να σταματήσει η βαρβαρότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των απελάσεων, των δολοφονιών.
- Για να ρίξουμε τα πραγματικά κοινωνικά και οικονομικά τείχη που επιτρέπουν στο χρήμα να κινείται ελεύθερα ενώ κρατούν τους ανθρώπους φυλακισμένους .
- Για να κερδίσει η αλληλεγγύη και όχι ο φόβος.

Οι μέρες του Φεστιβάλ, είναι μέρες αντίστασης, γιορτής και αλληλεγγύης,
είναι οι «δικές μας μέρες».
Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

Πρόγραμμα 6ου Αντιρατσιστικού φεστιβάλ 16-17 Οκτωβρίου Κεντρική πλατεία Λάρισας

Παρασκευή 16/10

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

18.30μ.μ.

Μετανάστευση – Καταστολή – Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συμμετέχουν: Δίκτυο για τα κοινωνικά & πολιτικά δικαιώματα, Ομάδα μεταναστών και προσφύγων, Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

20.30μ.μ.

COMICWOOD

ΔΑΡΝΑΚΕΣ

NO SIN

GUTS PIE EARSHOT

Σάββατο 17/10

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

18.30μ.μ.

Κ. Κούνεβα : Η αλληλεγγύη απάντηση στη σύγχρονη βαρβαρότητα

Συμμετέχουν: ΠΕΚΟΠ, Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

20.30μ.μ.

RENOVATIO

TEN DAYS BAND

GROVER

ONE DROP

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

NO BORDER CAMP ΛΕΣΒΟΣ 2009

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ & ΚΟΜΙΚΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βίντεο για πρόσφυγες και μετανάστες, εξέγερση του Δεκέμβρη, no border camp

& δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά

Ξεκινά παρα το πρόωρο και τσουχτερό κρύο το εξ αναβολής Αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Λάρισας.Ήταν να γίνει τον Σεπτέμβρη και αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων εκλογών. Γίνεται για 6η φορά (αποτελεί πλέον κοινωνικό θεσμό) και παρα τις αντιξοότητες του καιρού αλλά και κάποιων ακροδεξιών φωνών (ΛΑ.Ο.Σ.) ανοίγει την Παρασκευή.

Το μέτωπο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετέχει με περίπτερο στην Κεντρική πλατεία.

Ακολουθεί το προγραμμα ,η αφίσσα και το κείμενο της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας