Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!
Χωρίς να ντρέπεται, με την επίγνωση του δολοφόνου που ρίχνει τη χαριστική βολή, με απόλυτο κυνισμό ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM και στον Ν. Χατζηνικολάου: «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε» και συνέχισε:  «όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει».

Τη μέρα που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής ομολογεί την ωμή αλήθεια: ότι πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων με ομάδες κρούσης. Την αλήθεια που ξέρουμε όσοι και όσες είμαστε στο δρόμο, στο κίνημα και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Την αλήθεια που έκαναν ότι δεν ήξεραν η αστυνομία, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι που προμόταραν τους δολοφόνους, οι δικαστικές αρχές και όλες οι... ανήξερες κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών. Την ωμή αλήθεια που δεν ήθελε να προφέρει ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το έγκλημα στο Κερατσίνι.

Το τι είναι η Χρυσή Αυγή είναι προφανές: πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομηχάνους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές και την αριστερά. Είναι θρασύδειλοι που αναπτύσσουν την εγκληματική τους δράση επειδή βρίσκουν την ανοχή της αστυνομίας -αυτής της αστυνομίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα «εκδημοκράτιζε», όπως θα έσκιζε και τα μνημόνια!- του κράτους και του παρακράτους και τις πλάτες των ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο "έγκριτος" δημοσιογράφος κος Ν. Χατζηνικολάου δεν αντέδρασε καν στο άκουσμα της κυνικής ομολογίας!

Αλλά ξέρουμε να τους αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά κι όπως τους πρέπει.
Ό,τι και να κάνει το σύστημα, το αντιφασιστικό κίνημα χέρι - χέρι με το λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα με τους αγώνες του, με την οικοδόμηση ενός πανίσχυρου αγωνιστικού μετώπου ρήξης, με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, θα συντρίψει τους φασίστες, θα αντιμετωπίσει την κρατική και παρακρατική βία, θα ανατρέψει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και το σύστημα της εκμετάλλευσης, όλα αυτά που γεννάνε και ενισχύουν διαρκώς τη φτώχεια, την καταπίεση, τον φασισμό.
Η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι-ες αγωνιστές-τριες της αριστεράς  καλεί όλο το Λαρισινό λαό στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18/09 18:30 στη Λάρισα στην πλατεία Ταχυδρομείου , όπου καλούν και άλλες συλλογικότητες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το νέο μαύρο στην ΕΡΤ, με το κόψιμο της εκπομπής “Zona Rossa”

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το νέο μαύρο στην ΕΡΤ, με το κόψιμο της εκπομπής “Zona Rossa”
Η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ3 με τους επίσης διορισμένους συντονιστές πάγωσαν την μετάδοση της εκπομπής Zona Rossa, κίνηση που δεν είχε κάνει ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά, όταν η εκπομπή προβαλλόταν «παράνομα» για ενάμιση χρόνο από της συχνότητες της Ελεύθερης ΕΡΤ3.
Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, η υπεύθυνη τηλεόρασης Κυριακή Μάλαμα, που θέτει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, του ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την εισήγηση του Χρήστου Γιαννούλη για το κόψιμο της εκπομπής.
Η Zona Rossa ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3, η εκπομπή από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τέταρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βραδύ της Πέμπτης σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης. Και όλα αυτά ενάντια στις αποφάσεις των εργαζομένων που αποφάσισαν μέσα από τη συνέλευσή τους να στηρίξουν τη συνέχεια της εκπομπής.
Ερωτηματικά δημιουργεί και το ότι το νέο μαύρο ήρθε μερικές μόνο μέρες μετά τις διαμαρτυρίες από το site της Ελληνικός Χρυσός εναντίον της εκπομπής, επειδή προέβαλε το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.
Eπίσης, αυτή η κίνηση έρχεται σαν συνέχεια του κοψίματος των προηγούμενων εκπομπών "Παιδεία σε κρίση" και "Κόσμος εν Κινήσει" και την απομάκρυνση των αλληλέγγυων που έγινε με νομικά προσχήματα, ενώ και συνολικά η ΕΡΤ δεν θυμίζει σε τίποτα το κύτταρο δημοκρατίας που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς η διοίκηση παίρνει όλες τις αποφάσεις χωρίς να ρωτήσει κανέναν και μάλιστα παλινορθώνοντας πλήρως όλον τον παλιό μηχανισμό κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα.
Παρότι η διοίκηση εντείνει τις προσπάθειες να σβήσει τα ίχνη του αγώνα, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Εμείς δεν αγωνιστήκαμε για μια κυβερνητική ΕΡΤ. Ο ελεύθερος λόγος δεν καταστέλεται. Να επιστρέψει τώρα στο πρόγραμμα η Zona Rossa και να διεκδικήσει η κοινωνία ακόμα περισσότερες μορφές έκφρασής της μέσα από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλους και όλες και πάνω από όλα σε όσους και όσες την υπερασπίστηκαν με τους αγώνες τους.