Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Δεν μας αφήνετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε

¨Δεν μας αφήνετε να ονειρευτούμε, δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε¨
                                                                   ¨Δεν μας αφήνετε να ζήσουμε, θα φύγετε όλοι¨
Η υπεραντιδραστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αιχμή του δόρατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και των ΜΜΕ έχει χρεοκοπήσει κάτω από το βάρος των εργατικών και λαϊκών αγώνων! Αυτή η αδίστακτη κυβέρνηση θα συνεχίσει και μετά τον «ανασχηματισμό» - παρωδία, μέχρι τελευταίας ανάσας, ώστε να περάσει το νέο μνημόνιο κοινωνικής φρίκης, λαϊκής εξαθλίωσης και λεηλασίας των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, προς όφελος της ελληνικής και διεθνούς ολιγαρχίας, για το ξεπέρασμα της πιο βαθιάς ιστορικής και πρωτόγνωρης κρίσης. Θα επιχειρήσει, στο ξεψύχημα της, να περάσει τα μέτρα και να πάει ύστερα σε εκλογές ή σε συναινετικά αλισβερίσια με ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιπούς πρόθυμους, με στόχο να εκτονώσουν τους αγώνες και να συνεχίσουν από κοινού το κούρσεμα κάθε εργατικού δικαιώματος! Το εργατικό κίνημα, ο μαχόμενος λαός των πλατειών, η ανυπότακτη νεολαία δεν έχουν καμιά δουλειά με τα σχέδια τους! Αντίθετα!
Η μαχητική, γεμάτη αυταπάρνηση και διάρκεια πολιτική παρέμβαση τους το τελευταίο διάστημα, η απεργία στις 15/6,η ηρωική μάχη για την υπεράσπιση της πλατείας Συντάγματος, έσπασε στην πράξη την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία ακυρώνοντας το δολοφονικό σχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο συμμετείχαν κάθε λογής προβοκάτορες.
Ü Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.
Η μαχητική συνάντηση και συνένωση των «πλατειών» με τα εργατικά συλλαλητήρια και τις απεργίες, πανικοβάλλουν την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την τρόικα. Σε αυτόν το δρόμο να βαδίσουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά τις επόμενες ημέρες με τη νέα48ωρη  πανεργατική απεργία 28-29 Ιούνη που κήρυξε η ΓΣΕΕ (για τους δικούς της λόγους), με απεργιακό μπλακ άουτ σε χώρους δουλειάς και κλάδους, με ταυτόχρονη κατάληψη των πλατειών και δρόμων της χώρας, με εξέγερση λαού και νεολαίας ενάντια στην τυραννία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Σε αυτό το στόχο οφείλει να συμβάλλει κάθε αγωνιστική δύναμη και όλη η Αριστερά, με την αναγκαία ανατρεπτική κοινή της δράση. Για τη δημιουργία ανεξάρτητων λαϊκών - εργατικών συνελεύσεων και οργάνων πάλης και επιβολής των διεκδικήσεων του λαού και της νεολαίας σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά. Για τον αγωνιστικό συντονισμό όλων των συνελεύσεων, των σωματείων και των πρωτοβουλιών βάσης. Για την προώθηση ενός προγράμματος αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης. Για την «Βουλή των κάτω», την πραγματική Δημοκρατία των εργαζομένων και του λαού! Να δώσει την μάχη για την κλιμάκωση των αγώνων τώρα και όχι να αναζητά κοινοβουλευτική λύση με εκλογές, όπως προτείνουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Για ένα μαζικό, ταξικά ανασυγκροτημένο, ανερχόμενο πολιτικά εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής, που γεννιέται, δυναμώνει και μπορεί να παίρνει μορφή στα σημερινά πεδία της ταξικής πάλης. Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων, στην «πατριωτική» και «οικουμενική» συναίνεση στην τρόικα, στην κυρίαρχη πολιτική και στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα! Ανυποχώρητος αγώνας για:
ü Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
ü την άρνηση πληρωμής και διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους.
üτην έξοδο από το ευρώ την ΟΝΕ και την Ε.Ε, την κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, το σάρωμα των βάρβαρων, παλιών και νέων μέτρων, των μνημονίων και του Συμφώνου για το Ευρώ.
üτο μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου με εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο και διαγραφή του χρέους του εργαζόμενου λαού, την επιστροφή στο δημόσιο των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας,
üτην απαγόρευση των απολύσεων και την προστασία των ανέργων, με μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς για σύνταξη, με συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς.
üτην δωρεάν δημόσια  υγεία και παιδεία, την δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, και την ριζική αναδιανομή του πλούτου  σε βάρος του κεφαλαίου.
Ü Ή ΤΩΡΑ  Ή ΠΟΤΕ!
Για την ανατροπή όλου του σάπιου πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου που κυβερνάει τόσα χρόνια. Μέσα από ένα νέο ισχυρό αέρα της δημοκρατίας των «κάτω», που οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους, με νέα όργανα και μορφές λαϊκής αντίστασης, αυτοάμυνας, ανυπακοής και ανατροπής, με την δική τους δημοκρατία και εξουσία, την μόνη που κατοχυρώνει και υπηρετεί τελικά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
 Για να διώξουμε την κυβέρνηση και την Τρόικα, να ανατρέψουμε το Μνημόνιο, να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που θα σέβεται το μόχθο του εργαζόμενου, το όνειρο του νέου, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ   -  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ  28/6   9:30 π.μ.
 ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://www.antarsyalarisas.blogspot.com/     
 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων στις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις στις 15 Ιούνη, οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν και συνεχίζουν να κατακλύζουν όλες τις πλατείες της χώρας αποδεικνύουν περίτρανα την πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και της πολιτικής της στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τη σαφή αδυναμία της να περάσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.
 Ούτε η ανοιχτή προβοκάτσια που έστησε, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά, ούτε  το  θέατρο του εκβιασμού και της παραπλάνησης με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης θα αποθαρρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές από τoν αγώνα τους μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η απαίτηση ήταν και παραμένει σαφής: Να πέσει η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων.
Η μαχητική συνάντηση και συνένωση των «πλατειών» με τα εργατικά συλλαλητήρια και τις απεργίες, έχουν πανικοβάλλει την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την τρόικα. Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά τις επόμενες ημέρες με τη νέα 48ωρη  πανεργατική απεργία 28-29 Ιούνη που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ (για τους δικούς τους λόγους), με απεργιακό μπλακ άουτ σε χώρους δουλειάς και κλάδους, με ταυτόχρονη κατάληψη των πλατειών και δρόμων της χώρας, με εξέγερση λαού και νεολαίας ενάντια στην τυραννία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Με μαχητική αλληλεγγύη στους απεργούς της ΔΕΗ και σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ( ΟΣΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Ταχ. Ταμιευτήριο, ΕΥΔΑΠ ). Ο αγώνας να περάσει στα χέρια των εργαζομένων.
Με αγωνιστικό συντονισμό όλων των συνελεύσεων, των σωματείων και των πρωτοβουλιών βάσης.
Για ένα μαζικό, ταξικά ανασυγκροτημένο, εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής, που γεννιέται, δυναμώνει και μπορεί να παίρνει μορφή στα σημερινά πεδία της ταξικής πάλης. Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων, στην «πατριωτική» και «οικουμενική» συναίνεση στην τρόικα, στην κυρίαρχη πολιτική και στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα!
Μέσα από ένα νέο ισχυρό αέρα της δημοκρατίας των «κάτω», που οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους, με νέα όργανα και μορφές λαϊκής αντίστασης, αυτοάμυνας, ανυπακοής και ανατροπής, με τη δική τους δημοκρατία και εξουσία, τη μόνη που κατοχυρώνει και υπηρετεί τελικά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
Στις 28 και 29 Ιούνη πλημμυρίζουμε ξανά την πλατεία και την απεργιακή συγκέντρωση βροντοφωνάζοντας:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ü Να φύγει το μνημόνιο, η τρόικα, η κυβέρνηση και η πολιτική της
ü Να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»,λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων.
ü Ανυπακοή στις εντολές της Ε.Ε. και στο Ευρωσύμφωνο
ü Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και βασικοί τομείς της παράγωγης με  έλεγχο των εργαζομένων
ü Όχι στην εκποίηση δημοσίας περιουσίας και εθνικών πόρων
ü Δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση- κοινωνικές υπηρεσίες για όλους
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ   -  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ  28/6   9:30 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Λάρισας
mail: ergatikeskiniseis@yahoo.gr
Τηλ. επικοινωνίας: 6973748913