Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009Η αιτηση που καθ υπαγόρευση δεν κατατέθηκε τελικα για την Συγκέντρωση

Λάρισα-καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή )

Για πρώτη φορά στα χρονικά των εκλογών μας ζητήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Λάρισας να πάρουμε άδεια από το αστυνομικό τμήμα!!! προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή ) στις 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία ταχυδρομείου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης και δημιουργίας κλίματος αστυνομοκρατίας και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ζητήσουμε άδεια νομιμοφροσύνης από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να απευθυνθούμε στο λαό της Πόλης μας. Είναι δικαίωμά μας και αποτελεί παρελθόν η απαγόρευση του «συνέρχεσθε» που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν.
Δηλώνουμε ότι η συγκέντρωσή μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 28 του Σεπτέμβρη στην πλατεία ταχυδρομείου καθώς ο χώρος αυτός όπως ενημερωθήκαμε από τις υπηρεσίες του δήμου ήταν ελεύθερος μέχρι την στιγμή της ανακοίνωσης της συγκέντρωσης μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της Λάρισας να καταδικάσουν την επιβολή κλίματος» «συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις» στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην συγκέντρωσή μας.Γραφείο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας

Τρίτη 8 Σεπτέμβρη

Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή καλεί Ανοιχτή συνέλευση
την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στο Χατζηγιάννειο στον τρίτο όροφο στις 8 μμ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί τον κόσμο σε μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση με αφορμή τις πρόωρες Εκλογές την πολιτική συγκυρία και τους τρόπους παρέμβασης στην περιοχή.

Νέα Υπόθεση Ζαρντινιέρα

Νέα υπόθεση «Ζαρντινιέρα»: νοσηλεύεται με τρύπα στον πνεύμονα«Στον Ευαγγελισμό με πολλαπλές κακώσεις και τρύπα στον πνεύμονα» έστειλε η ομάδα Δέλτα τον 27χρονο που συνέλαβε την Πέμπτη το βράδυ στα Εξάρχεια. Ο συνήγορός του, κ.Παπαδάκης, καταγγέλλει στο tvxs τον άγριο ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα και περιγράφει τις κινήσεις που θα ακολουθήσει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σε τραγικό θύμα αστυνομικών της ομάδας Δέλτα – οι οποίοι πραγματοποίησαν επιχείρηση στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης – μετατράπηκε 27χρονος ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από τους αστυνομικούς. «Οι αστυνομικοί σε μια έκρηξη αδικαιολόγητης βαρβαρότητας, έδεσαν τον πελάτη μου σε ένα δέντρο, και στην συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με μανία. Τον πέταξαν στο έδαφος, τον κλοτσούσαν αλύπητα στο στήθος και ως αποτέλεσμα, όχι μόνο του προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, αλλά επέφεραν και ένα τραύμα που κόντεψε να του κοστίσει τη ζωή: μια τρύπα στον πνεύμονα, που προκλήθηκε όταν ένα σπασμένο πλευρό τρύπησε το ζωτικό αυτό όργανο», καταγγέλλει ο δικηγόρος, κ.Παπαδάκης.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το νεαρό, γεγονός που ο κ.Παπαδάκης χαρακτηρίζει ως «αυθαίρετη σύλληψη, καθώς οι ίδιοι οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι η ομάδα των νεαρών που τους πετούσε πέτρες και ξύλα φορούσε κράνη, και κατά συνέπεια ήταν αδύνατον να δουν τα πρόσωπα των δραστών». Παρά το γεγονός αυτό, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο 27χρονος πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, και μάλιστα, του αποδίδουν κακουργηματικές ενέργειες, όπως κατοχή εκρηκτικών και βομβών μολότοφ. «Η εν λόγω κατηγορία είναι ψευδής», συνεχίζει ο κ.Παπαδάκης. «Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής θα καταθέσουν στην ακροαματική διαδικασία ότι στην οδομαχία με τους αστυνομικούς δεν εκτοξεύθηκαν καν μολότοφ!»

Πώς δικαιολογείται, συνεπώς, η σύλληψη του εν λόγω νεαρός; «Οι αστυνομικοί επέλεξαν στην τύχη πέντε ανθρώπους που δεν αναμίχθηκαν στα επεισόδια – απόδειξη το γεγονός ότι δεν φορούσαν ούτε κράνη, ούτε είχαν καλυμμένο το κεφάλι τους – και τους επιτέθηκαν με απίστευτη βαρβαρότητα, με αποκορύφωμα το βαρύτατο ξυλοδαρμό του πελάτη μου», απαντά ο κ.Παπαδάκης.

«Εμείς οι δικηγόροι επισκεπτόμαστε τους πελάτες μας στα... νοσοκομεία»

«Τους τελευταίους μήνες, εμείς οι δικηγόροι επισκεπτόμαστε τους συλληφθέντες πελάτες μας – όχι πια στα κρατητήρια – αλλά στα νοσοκομεία», καταγγέλλει ο κ.Παπαδάκης, φανερώνοντας την έκταση που έχει πλέον λάβει η αστυνομική βία. «Κάθε φορά που δέχομαι κλήση για υποστήριξη κάποιου νέου κατηγορουμένου, ρωτάω: είναι υγιής ή νοσηλεύεται;» σχολιάζει, προσθέτοντας ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο νέος θα βρίσκεται πολυτραυματίας σε κάποιο νοσοκομείο.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, αποτελεί η μετέπειτα συμπεριφορά της ηγεσίας της αστυνομίας: ενώ σύμφωνα με το νόμο έχει υποχρέωση να διενεργεί ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να εξετασθούν τα αίτια των τραυμάτων του συλληφθέντα, η ηγεσία της αστυνομίας κάνει κυριολεκτικά «τα στραβά μάτια».

«Έπρεπε εγώ ο ίδιος να καταθέσω μήνυση και αίτημα για διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να κινηθεί η εν λόγω διαδικασία», καταγγέλλει ο κ.Παπαδάκης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να υπάρχει έστω και η πιθανότητα να πληρώσουν εν τέλει οι ένοχοι. «Δεν αυταπατώμαι, ωστόσο», συνεχίζει ο κ.Παπαδάκης. «Η υπόθεση Ζαρντινιέρα έδειξε ότι οι ένοχοι στην Ελλάδα πέφτουν στα μαλακά. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η καταστολή παραμένει ίδια και μάλιστα εντείνεται», καταλήγει ο κ.Παπαδάκης.

http://www.tvxs.gr/v19966