Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη πώληση ενεργειακών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και οποιαδήποτε αδειοδότηση παραγωγής ενέργειας σε ιδιώτες.
Η μαύρη ύφεση της «πράσινης ανάπτυξης», συνοδεύεται με τη δραματική επιδείνωση των λαϊκών εισοδημάτων (πληθωρισμός, περικοπές μισθών κλπ) και την εκτίναξη της επίσημης ανεργίας, με συνταγή την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών όπως είναι τα λιγνιτικά κοιτάσματα της Βεύης, της Ελασσόνας, τη πιθανή πώληση ενεργειακών μονάδων (έως και 40% της ισχύος) της ΔΕΗ, η οποία παράγει, εξαιτίας του δημόσιου χαρακτήρα της και του ενεργειακού της μίγματος, το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Τα σχέδια «εθνικής ανάτασης» δεν έχουν τέλος και περιλαμβάνουν εθνικούς δρόμους, μεταφορές, υποδομές, υπηρεσίες υγείας ακόμα και το νερό.
Κατ΄ αντιστοιχία της παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε μεγαλοκατασκευαστές που φύτεψαν σε κάθε χιλιόμετρο διόδια αυξάνοντας δραματικά το κόστος μετακίνησης, έτσι και στην ενέργεια, η παραχώρηση στους μεγαλοβιομήχανους της ενεργειακής «ανάπτυξης» οδηγεί στη δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος (έως και 100%), φυτεύοντας σε κάθε κιλοβάτ που καταναλώνουμε το κόστος εγκατάστασης των μονάδων τους και την απόσβεση τους σε ελάχιστο χρόνο, το κέρδος των εταιρειών τους και των τραπεζιτών δανειστών τους.
Οποιοσδήποτε κοινωνικός σχεδιασμός εγκαταλείπεται άρον-άρον για μια απελευθέρωση που θα ωφελήσει ποιον; Ποιος εργαζόμενος θα μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ όταν το διαθέσιμο εισόδημα επαρκεί για τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα και οι άλλες 15 ημέρες είναι δανεικά; Πως θα αντεπεξέλθει ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης, ο μικροκαταστηματάρχης; Πόσο θα επηρεάσουν οι αυξήσεις του ρεύματος όλα τα καταναλωτικά προϊόντα; Ποιον θα σώσει η «έκπτωση» της υπουργού περιβάλλοντος όταν η τιμή του ρεύματος θα έχει διπλασιαστεί;
Οι εμπνευστές της εισόδου στην ΟΝΕ και την ΕΕ με απατηλό όραμα την ευρωπαϊκή σύγκλιση, «αγνόησαν» ότι η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου δημιουργούσε απόκλιση σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Οι ίδιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και μόνο μέλημά τους είναι να φορέσουν το φέσι του χρέους των 310 δις ευρώ στον εργαζόμενο πληθυσμό.
Οι Επιτροπές Αγώνα έχουν δείξει τις πρακτικές δυνατότητες της μαζικής αντίστασης και ανυπακοής. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να επεξεργαστούμε από κοινού ένα νέο σχέδιο δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ μεγαλοκατασκευαστές και βιομήχανους που θέλουν να μετατρέψουν το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, φιλικό για τα κέρδη τους και αποτρεπτικό για την επιβίωση του εργαζόμενου λαού.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ & ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ.
17-8-2010
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ