Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

ανακοινωσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις για καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων

οι ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους σε ΕΚΠΑ και ΜΕΤΡΟ

Καλούν στη ΓΑΔΑ το προεδρείο της συνέλευσης του συλλόγου του ΕΚΠΑ!
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις για την καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ. Η Ασφάλεια Αττικής (!) παρεμβαίνει απροκάλυπτα, με τον πιο επίσημο τρόπο, στην προσπάθεια του κράτους και της κυβέρνησης να κάμψει τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.
Με πρωτοφανές θράσος, είχαν ζητήσει από το προεδρείο του συλλόγου να αποστείλει τα πρακτικά της συνέλευσης της 2/12/13 και τα ονόματα των μελών της απεργιακής επιτροπής:
Σε εκτέλεση ανωτέρω σχετικής παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε, το συντομότερο δυνατό, τα πρακτικά της από 2-12-2013 γενικής συνέλευσης του Συλλόγου σας, γνωρίζοντας μας τα πλήρη στοιχεία των μελών της Απεργιακής Επιτροπής την ως άνω ημερομηνία”.
Η ‘ανωτέρω σχετική’ είναι η εισαγγελική παραγγελία προς το Προεδρείο του Δ.Σ. να αποστείλει τα ζητούμενα στοιχεία στο 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής!
Μπαίναν ως τώρα ‘από το παράθυρο’, τώρα πήραν το θάρρος να εμφανίζονται και από την πόρτα!
Τελευταία εξέλιξη στο θέατρο αυτό του παραλόγου, είναι ότι καλείται το προεδρείο της συγκεκριμένης συνέλευσης του συλλόγου να παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ, για να “καρφώσει” τα στοιχεία που ζητάει η Εισαγγελία!
Ακριβώς επειδή φοβούνται τον πανεργατικό ξεσηκωμό που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, επιδιώκουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού  που έχουν επιβάλει, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, να ποινικοποιήσουν τη δίκαιη αντίδραση των κλάδων που αντιστέκονται και να συντρίψουν τις απεργίες που αντέχουν.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να σαρώσει την πολιτική εκείνη που απλώνει το χέρι της πάνω στις λαϊκές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα και στο δικαίωμα της απεργίας. Η 4μηνη απεργία των διοικητικών δείχνει το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και όλης της αντιλαϊκής επίθεσης.

 Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές !(ΜΕΤΡΟ)
Η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της προχωράνε κάθε μέρα και σε πιο αυταρχικούς δρόμους. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιδρούν και υψώνουν ανάστημα. Τώρα, βγάζουν σε αργία τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που απέργησαν στις 6 Νοεμβρίου.
Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες, εκδικείται όποιον αντιστέκεται και κλείνει λογαριασμούς σαν κοινός εκτελεστής.
Ανασυστήνει το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, τα ΜΜΕ της ρίχνουν λάσπη στους αγωνιστές, απολύει, εκβιάζει. Την ίδια ώρα, νομιμοποιεί κάθε εργοδοτική, εργολαβική, εφοπλιστική αυθαιρεσία με νόμους που περνάει με το τσουβάλι.
Ο φόβος της όμως, είναι ορατός: ξέρει πως ό,τι και να κάνει, οι αγώνες θα κλιμακωθούν και θα την ανατρέψουν.
Κάτω τα χέρια από τα κινήματα και τους αγωνιστές
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤ ΕΡΑ 16/12 ΣΤΙΣ 8.30' ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ! 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ