Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΠΑΣΟΚ -ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις υποδείξεις της τρόικας , προχωρά στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και ουσιαστικά στο κλείσιμο τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στο χώρο των υπηρεσιών.
Για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου (όπως διατάσσει το Μνημόνιο) και στο όνομα των «εθνικών αναγκών», για την εξυπηρέτηση δηλαδή του κόσμου του πλούτου, ποινικοποιούν τους αγώνες, επιστρατεύουν τους απεργούς, κατεβάζουν το στρατό στο δρόμο.
Και όλα αυτά με υποσχέσεις ότι «θα γίνουν πιο φθηνά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες». Μέχρι σήμερα όμως καμιά «απελευθέρωση» δεν οδήγησε σε φθηνά προϊόντα αλλά αντιθέτως οδήγησε σε αύξηση των τιμών και σε δημιουργία μεγάλων εταιριών με εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών. Έτσι φτάσαμε στο αξιοπρόσεκτο γεγονός, στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι να εργάζονται περισσότερο και φθηνότερα, ενώ οι εργοδότες να κερδίζουν περισσότερα πουλώντας ακόμη ακριβότερα, απολαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό κέρδους πανευρωπαϊκά.
Αυτά τα αντικοινωνικά συμφέροντα είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα των καθαρμάτων ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ με κάθε τρόπο.
Με κοινωνικό αυτοματισμό: δεν είναι τυχαίο ότι ψήφισαν καλοκαιριάτικα το άνοιγμα των επαγγελμάτων επιδιώκοντας να στρέψουν με τη βοήθεια των ΜΜΕ αδειούχους-τουρίστες κλπ ενάντια σε όσους αγωνίζονται.
Με τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων που κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες, ακόμη και πριν εκδηλωθούν (ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας).
Με τους κρατικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ που αντί να κλιμακώσουν τις εργατικές κινητοποιήσεις ουσιαστικά αποδέχονται το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων.
Τέλος, ενσωματώνουν τον στρατό στις δυνάμεις καταστολής και Απεργοσπασίας
Σε κυβερνητική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής επισημαίνεται ότι: «η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή «της έννομης τάξης», πλήττει το κοινωνικό σύνολο…»
Μιλάει για έννομη τάξη το κόμμα του ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων της SIEMENS και του Χρηματιστηρίου, που κατάκλεψαν εκτός των άλλων τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, της Ολυμπιάδας των διαπλεκόμενων κατασκευαστών, των καναλαρχών και του C41, της μίζας από τα εξοπλιστικά προγράμματα, των πελατειακών σχέσεων, αυτοί που ενίσχυσαν επιχειρηματίες-τραπεζίτες και εφοπλιστές, επιτρέποντας ταυτόχρονα να πλέουν πλοία όπως το ΣΑΜΙΝΑ.Αυτοί που ξεπούλησαν το Δημόσιο πλούτο και ετοιμάζονται να πουλήσουν ΟΣΕ-ΔΕΗ, να χαρίσουν στον χρεοκοπημένο Σάλλα την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να πουλήσουν τις εταιρείες Ύδρευσης, όταν ακόμη και ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει το νερό Ανθρώπινο Δικαίωμα. Αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις και τους μισθούς και διέλυσαν κάθε έννοια «κοινωνικού κράτους» , οδηγώντας τους Έλληνες στην εποχή του ΄60.
Οι τελευταίες αυταρχικές ενέργειες του ΠΑΣΟΚ αποτελούν μια πρόβα τζενεράλε του Κρατικού αυταρχισμού και καταστολής εν όψει του Εκρηκτικού Κοινωνικά Φθινοπώρου.
Πρέπει τώρα το εργατικό κίνημα να καταδικάσει έμπρακτα και μαχητικά την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και τη χρήση του Στρατού εναντίον Απεργών
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ