Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Καταγγελία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για την προσπάθεια φίμωσής της απο τοπικά τηλεοπτικά μέσα

Δελτίο Τύπου
Καταγγελία της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή,
για την προσπάθεια φίμωσης της από τοπικά τηλεοπτικά μέσα.

Την Τρίτη 06/05 το Θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, οργάνωσε τηλεμαχία (ντιμπειτ) με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του νομού Λάρισας. Στην εν λόγω τηλεμαχία, δεν κλήθηκε ποτέ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Προσπαθώντας να διευκρινίσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν κλήθηκε ο υποψήφιός μας για να καταθέσει τις θέσεις μας, όπως και οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών, λάβαμε μια σειρά απαντήσεων οι οποίες εκτός από το ότι στερούνταν οποιασδήποτε σοβαρότητας, ήταν και εξωφρενικές καθώς κατέληξαν να μας ενημερώσουν πως «δεν χωράγαμε στο πάνελ»…
Τη Δευτέρα 12/05 το Θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι ASTRA, οργάνωσε και εκείνο με τη σειρά του τηλεμαχία (ντιμπειτ) με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του νομού Μαγνησίας, στο οποίο πάλι δεν κλήθηκε ο υποψήφιος της Αριστερής Παρέμβασης, Σκούφογλου Μάνος, ενώ κλήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι. Η δικαιολογία αυτή τη φορά ήταν πως αφού παραβρεθήκαμε στην τηλεμαχία (ντιμπειτ) των περιφερειαρχών, δεν ήταν απαραίτητο να εκπροσωπούμαστε και σε εκείνη των τοπικών αντιπεριφερειαρχών… Όλα αυτά την στιγμή που η Αριστερή Παρέμβαση ύστερα από την ετυμηγορία των Θεσσαλών στις προηγούμενες εκλογές είχε μαχητική παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο και στα κινήματα πράγμα που δεν ισχύει για άλλους συνδυασμούς μιας χρήσης που εκφράζουν το ντόπιο κατεστημένο με άλλο όνομα και παρόλα αυτά εκπροσωπούνται στα προεκλογικά πάνελ. Τα παραπάνω, αποτελούν τα πιο εξόφθαλμα παραδείγματα, ενός κατάφορου αποκλεισμού της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία και προσπάθεια ανοιχτής υπονόμευσης της δυνατότητάς της να μάθει ο κόσμος της Θεσσαλίας τις θέσεις της.
Είναι εμφανές, πως το TRT καθώς και το ASTRA, συνεχίζουν την τακτική που είχαν και προεκλογικά. Αυτή της προνομιακής εκπροσώπησης των φορέων της αστικής πολιτικής και τη φίμωση των μαχητικών εκφράσεων της αριστεράς και του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, πως η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ που τόλμησε να δώσει βήμα και στην αντικαπιταλιστική αριστερά, όπως και σε όλο τον κόσμο του κινήματος, «ανταμήφθηκε» με φασιστικά ραβασάκια που απαιτούσαν να εκδιωχτεί η αριστερά από τη χώρα. Είναι ξεκάθαρο, πως ως «υγιής επιχειρήσεις» (είναι εξάλλου πολύ της μόδας ο όρος αυτή την περίοδο…) επιλέγουν να συνδιαλέγονται με τους διαχειριστές του ΕΣΠΑ, ακόμα και αν κατά καιρούς τα «χαλάνε» στη μοιρασιά. Δεν έχει κέρδος εξάλλου η προβολή ενός πολιτικού φορέα που απαρτίζεται από ανέργους και ανθρώπους του μεροκάματου, όπως είναι η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα την πρεμούρα που είχαν στο TRT, για την παρουσία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην τηλεμαχία των υποψήφιων περιφερειαρχών, πριν από μερικές εβδομάδες, που διανθίζονταν επιμελώς με αναφορές περί δημοκρατίας και με την ανάσυρση ακόμα και φράσεων του Βολταίρου… και δεν επέδειξαν την ίδια «ευαισθησία» για την μη παρουσία στην τηλεμαχία των αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπου της Αριστερής Παρέμβασης. Η απάντηση είναι απλή. Οι εκπρόσωποι της Αριστερής Παρέμβασης, δεν είναι πως «δεν χωράνε στα πάνελ», αλλά οι απόψεις τους και οι ιδέες τους δεν χωράνε στο πολιτικό πλαίσιο που οριοθετεί το TRT, το ASTRA και η πλειοψηφία του μιντιακού κατεστημένου. Ένα πλαίσιο που μπορεί να «χτυπάει παλαμάκια» στη Χρυσή Αυγή, στα μνημόνια και την κοινωνική εξαθλίωση που επέβαλε η χούντα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά δεν μπορεί να αντέξει ούτε στιγμή την αλήθεια.
Ξέρουμε πολύ καλά, πως από τότε που η είδηση, έγινε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ή αλήθεια έγινε το πρώτο θύμα σε ένα πόλεμο πάνω σε κινούμενη άμμο που στήνουν τα μίντια για εκείνους που θεωρούν εχθρούς της αστικής κυριαρχίας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, ο λαός να περιφρουρήσει το «διαμάντι» της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ, ως μια από τις πιο σοβαρές του κατακτήσεις. Το ξέρουμε πως οι ιδέες μας ενοχλούν την τοπική ολιγαρχία και τα στηρίγματά της. Δεν είναι ανάγκη τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα να το επιβεβαιώνουν και με τον πιο χυδαίο αποκλεισμό μας, που μπορεί να τον διαισθανθεί ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, αφού είναι τόσο σίγουροι για τις ιδέες τους ας έχουν τη λεβεντιά να τις θέσουν υπό αμφισβήτηση…
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπη
Τετάρτη 14 Μάη 2014

φωτογραφίες από την κεντρική Προεκλογική εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα

Πολύς κόσμος παρακολούθησε την εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία -Ανταρσία για την Ανατροπή και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χθές το βράδι στην Λάρισαστη κεντρική Πλατεία .
ΣΕ μια ξεχωριστή και ζεστή ατμόσφαιρα μπροστά στα κάγκελα του Δικαστικού μεγάρου προβάλονταν το κεντρικό σύνθημα που έλεγε έξω από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕμε τον παραγόμενο πλούτο και την εξουυσία  στα χέρια των εργαζομένων ως τον μονόδρομο για μιά έξοδο από την κρίση χωρίς μνημόνια και χρέος .
Μίλησαν
 ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία -Ανταρσία για την Ανατροπή και υποψήφιος στο ευρωκοινοβούλιο Αντώνης Αδάμου ,
ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδόπουλος και τέλος
 ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης της Αριστερής Παρέμβασης -Ανταρσία για την Ανατροπή  Στάθης Ντούρος .







Κυβέρνηση και Κεφάλαιο στην Τουρκία υπεύθυνοι της μαζικής δολοφονίας των εργατών των ορυχείων στη Manisa Soma



Έσκασε με τον πιο εκκωφαντικό και δραματικό ταυτόχρονα τρόπο το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας. Μαζί του όμως πήρε και εκατοντάδες από τα θύματα πάνω στα οποία οικοδομήθηκε. Πάνω από 200 οι νεκροί και περισσότεροι από οι 100 τραυματισμένοι και εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι στο κάτεργο-ορυχείο της δυτικής επαρχίας Μανίσα. Στη σύγχρονη Τουρκία οι δείκτες, τα ισοζύγια και οι αριθμοί έδειχναν προς τα πάνω. Ενθουσιασμένοι οι οικονομικοί αναλυτές, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες. Οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των ορυχείων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της πολιτικής, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, για να αυξάνει το κεφάλαιο τα κέρδη του, ανεπηρέαστο από τυπικούς ελέγχους ασφαλείας. Ο επικεφαλής του ομίλου, Soma Holding, που απασχολεί 6.500 εργαζόμενους το είχε δηλώσει ανερυθρίαστα, πριν δυο χρόνια σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Hurriyet. Επεκτάσεις, εξαγορές, ανάπτυξη και πλούτος για ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που παρασέρνει στην ευημερία του ένα εξίσου ελάχιστο κομμάτι της πολυπληθούς τουρκικής κοινωνίας. 
Η τεράστια όμως πλειοψηφία βυθίζεται στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση. Φτηνή ανειδίκευτη εργασία σε εργολάβους, κανένα μέτρο ασφάλειας καμία εκπαίδευση καμία μέριμνα για τους εκατοντάδες ανθρακωρύχους που δούλευαν το λιγνίτη στα έγκατα της γης. Μέχρι και 15χρονοι ανήλικοι ανασύρθηκαν νεκροί από τις υγρές στοές του.
Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι μία μαζική δολοφονία για την οποία υπεύθυνη είναι η Τουρκική κυβέρνηση και τα αφεντικά της.
Είναι το όραμα της καπιταλιστικής  ανάπτυξης που πατάει πάνω στα όνειρα τις ανάγκες αλλά και τις ζωές των ανθρώπων για να εδραιωθεί.
Είναι το ίδιο που θάβει τους κινέζους εργάτες, που σκοτώνει τους "προνομιούχους" στον ΑΗΣ της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη, που εκτελεί τα όνειρα των νέων στις ουρές της ανεργίας, που εξοντώνει τους μετανάστες στα φραουλοχώραφα της Ηλείας, που καταστρέφει την υγεία με χιλιάδες ασθενείς και σακατεμένους εργάτες στο βωμό της ελεύθερης οικονομίας και αγοράς.
Δεν είναι μία "εθνική" τραγωδία ή κάποιο "εθνικό" πένθος όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για να πνίξουν την δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας. Δεν σκόνταψε κανένας υπουργός, ούτε στραβοπάτησε κάποιος επιχειρηματίας. Ένα έγκλημα εκ προ μελέτης είναι, που χαρακτήρισε «συνηθισμένα πράγματα», ο πρωθυπουργός Ερντογάν.
Διακόσιοι εργάτες με μαυρισμένα πρόσωπα και μουχλιασμένα χέρια, θάφτηκαν και χάθηκαν με τον πιο βάρβαρο θάνατο. Η εργατική τάξη της Τουρκίας γνωρίζει πώς να τους τιμήσει. Είμαστε δίπλα τους. Θρηνούμε και τιμάμε τη μνήμη τους πολεμώντας τα αφεντικά στη δική μας χώρα. 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς



Παρέμβαση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς έκανε σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτης Σωτήρης εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με παρέμβασή του στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΕΛΕ στο Θέατρο ΑΛΦΑ.
Ειδικότερα κατήγγειλε την προκλητική πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των εμπόρων της γνώσης για πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και για πλήρη απόσυρση του Υπουργείου Παιδείας από κάθε εποπτικό ρόλο στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Τόνισε ότι μόνος δρόμος είναι ο ανυποχώρητος αγώνας των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, η πάλη για εργασιακή αξιοπρέπεια, ο κοινός αγώνας με το υπόλοιπο εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια σε κάθε εμπορευματοποίηση της γνώσης, για τη δικαίωση του ιστορικού αιτήματος της κατάργησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για μια δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση αντάξια των αγώνων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Αλέν Κριβίν: « Υποστηρίζουμε πλήρως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ»



«Υποστηρίζουμε πλήρως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτό είναι ξεκάθαρο όσον αφορά την Ελλάδα και γι’ αυτό καλέσαμε να μιλήσει στην κεντρική μας προεκλογική συγκέντρωση στο Παρίσι ένας σύντροφος από την ΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»! Αυτό δήλωσε με συνέντευξή του στο «Πριν» (11/5/2014) ο Αλέν Κριβίν, από τους πρωταγωνιστές του Γαλλικού Μάη του ΄68 και ιστορικό στέλεχος του γαλλικού Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ).
Ο Αλέν Κριβίν υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τις Συνθήκες της, προωθεί πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και περικοπής μισθών. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμά ότι  σήμερα είναι κρίσιμο να αποκτήσει αριστερή κατεύθυνση και προοπτική η λαϊκή καταδίκη της Ε.Ε. και να μην χαριστεί στον εθνικισμό τύπου Λεπέν. Επεσήμανε ότι  η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) δεν υπηρετεί αυτή τη λογική, ενώ είναι αναγκαίος ένας ευρωπαϊκός συντονισμός της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και σε επίπεδο αγώνων αλλά και κοινού προγράμματος.
«Είμαστε ενάντια στις πολιτικές επιλογές του ΚΕΑ με επικεφαλής τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ακολούθησε μια δεξιά εξέλιξη όσον αφορά την ΕΕ, και οι διαφωνίες μας με το ΚΕΑ είναι πολύ περισσότερες από κάποια κοινά σημεία. Αποκλείεται, λοιπόν να ενταχθούμε στο ΚΕΑ», τόνισε ο Αλέν Κριβίν. Στο τέλος της συνέντευξης, ο Αλέν Κριβίν αφού σημείωσε πως «η ισχυρότερη αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Ευρώπη είναι η ελληνική», ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάλεσε σε μαζική στήριξη της στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: