Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΡΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΡΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11:30 ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

Η δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών, με τους πηχιαίους τίτλους περί της «υγειονομικής βόμβας», έμοιαζε με τις τελετουργίες του Μεσαίωνα: ιδού οι μάγισσες, ιδού οι υπαίτιες για την καταστροφή. Μα δεν τους έφτασε η διαπόμπευση, τώρα αντί να αντιμετωπιστούν με τη φροντίδα που επιβάλλει η ασθένειά τους, οι γυναίκες αυτές υφίστανται επιπλέον την κράτηση και την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους! Απορεί όλη η ελληνική κοινωνία και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος με ποιο τρόπο η αστυνομία και το ΥΠΡΟΠΟ είναι αρμόδια να αποφανθεί για το ποιος είναι ο αρχικός υπεύθυνος για την ασθένεια, απορεί κάθε προοδευτικός πολίτης ποια αρχή επιμερίζει έτσι την ευθύνη ώστε να φταίνε 11 οροθετικές γυναίκες και να είναι αθώα θύματα 2000 άντρες!
Σ' ένα πρωτοφανή διαγκωνισμό βαρβαρότητας, οι Υπουργοί του Μνημονίου Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος διαπομπεύουν και ποινικοποιούν τα θύματα του trafficking, του σεξουαλικού καταναγκασμού και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Επιδιώκουν την τρομοκράτηση του κοινωνικού σώματος και τον εκφασισμό του δημόσιου λόγου. Μ’ ένα ναζιστικής έμπνευσης ρεσιτάλ ανθρωποφαγίας καταργούν κάθε κανονισμό ιατρικού απορρήτου και συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων. Ποινικοποιούν τα θύματα και όχι τους θύτες, που είναι τα κυκλώματα σωματεμπορίας και οι πολιτικές που οδηγούν στην απόγνωση.
Ιδού οι ένοχοι:  Χρυσοχοϊδης - Λοβέρδος αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη δημοκρατία. Σε κατάσταση πανικού θέλουν να ξεχάσουμε ότι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι οι πολιτικές τους που διαλύουν τα νοσοκομεία, τις προνοιακές δομές και την κοινωνική ασφάλιση. Ο λαός όμως έχει μνήμη και δεν ξεχνάει ποιοι ευθύνονται για τη φτωχοποίησή του, το κλείσιμο νοσοκομείων και δομών υγείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

κειμενα στηριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από υγειονομικους'τεχνικούς

126 γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στηρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ



 Κείμενο στήριξης τεχνικών ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΚΕΙΜΕΝΟ   ΣΤΗΡΙΞΗΣ   ΤΕΧΝΙΚΩΝ   ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Μετά το "Καραμανλής ή Τανκς", το "ΕΕ ή Τρίτος Κόσμος", το "ΠΑΣΟΚ ή ξερονήσια", η αγριότερη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων οργανώνεται πίσω από το νέο δίλημμα που τίθεται στο λαό: "Μνημόνια, Ευρώ και ΕΕ ή Χάος και Κοινωνική Καταστροφή",  απαντάμε πως Χάος είναι η ΕΕ και την κοινωνική καταστροφή τη βιώνουμε ήδη κάθε μέρα, με την 4ωρη εργασία νέων που αμείβεται με 220 ευρώ, τις 4 ημέρες εργασία το μήνα , τις ατομικές συμβάσεις, την ανεργία, την απλήρωτη κι ανασφάλιστη εργασία.

 Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73

Στη θέση των tanks, οι banks. Τα «θέλω» των τραπεζιτών, κάθε εργοδότη και κεφαλαιοκράτη γίνονται πολιτική ατζέντα ενός πολιτικού συστήματος που μας έδειξε ότι μπορεί να πορεύεται και χωρίς τη λεγόμενη δημοκρατική νομιμοποίηση. Μία τέτοια επιλογή προφανώς δεν θα έμενε αναπάντητη. Ο κόσμος έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα ανατροπής. Απέναντι σε αυτήν τη διαρκή επίθεση, εργαζόμενοι και νεολαία έδωσαν τα 2 τελευταία χρόνια κορυφαία δείγματα αγωνιστικής γραφής. Γι αυτό κυβέρνηση και κεφάλαιο έχουν επιστρατεύσει ενάντια στους αγώνες κάθε κατασταλτικό μέσο: Αφενός τη "νόμιμη" κρατική καταστολή, μετατρέποντας τα κέντρα των πόλεων σε θαλάμους χημικών αερίων, μη διστάζοντας να προχωρήσουν μέχρι και σε δολοφονικά χτυπήματα ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Αφετέρου τις διαχρονικά πολύτιμες παρακρατικές εφεδρείες τους, τις νεοναζιστικές συμμορίες -σύγχρονους ταγματασφαλίτες- που σήμερα προπονούνται απέναντι στους ανήμπορους μετανάστες για να επιτεθούν αύριο σε κάθε ομάδα που θα πετάγεται από τη κρίση στο περιθώριο, αλλά και στο ίδιο το κίνημα και τον κόσμο της αριστεράς.

 

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Στον κλάδο το καθεστώς της εργασίας με μπλοκάκι, η εκ περιτροπής απασχόληση, η εφεδρεία, τα κλεισίματα οργανισμών και επιχειρήσεων, η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η τεράστια μείωση των αμοιβών, η κονιορτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το γενικευμένο και διευρυνόμενο φάσμα της ανεργίας, οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην "εργασιακή" αυτοκτονία, την εγκατάλειψη του επαγγέλματος και τον ‘εργασιακό κανιβαλισμό’ των εναπομείναντων μισοεργαζόμενων. Ένα τμήμα μηχανικών βρίσκεται ήδη εκτός κοινωνικής ασφάλισης αδυνατώντας να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, τη στιγμή που τα αποθεματικά των ταμείων μετατράπηκαν σε αντικείμενο κερδοφορίας για τις τράπεζες ιδιαίτερα μετά το κούρεμα του PSI με , με τη συνένοχη στάση της Διοίκησης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ. Οξυγόνο σε αυτό το τοπίο της κοινωνικής ασφυξίας, του φόβου και της ανασφάλειας μπορούν να δώσουν μόνο οι συλλογικοί αγώνες. Η αναγέννηση και η ενίσχυση των εργατικών συλλογικοτήτων και αγώνων τόσο μέσα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία, το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, όσο και μέσα από τις μορφές της λαϊκής αυτοργάνωσης, όπως τις γνωρίσαμε σε πλατείες και γειτονιές, είναι το ζητούμενο και για την επόμενη περίοδο.

                                                                                               

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ» ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Τα κόμματα του μαύρου μετώπου ευαγγελίζονται την «ανάπτυξη» που πιθανόν θα έρθει. Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στη δυνατότητα κάθε επίδοξου επενδυτή να κάνει ό,τι θέλει με τη γη, τον ορυκτό πλούτο, τη θάλασσα, τον ήλιο, τον αέρα μας χωρίς περιβαλλοντικούς, αρχαιολογικούς, εργασιακούς περιορισμούς και χωρίς τη γνώμη των κατοίκων που θα υφίστανται τις επιπτώσεις. Είναι μια ανάπτυξη που εμπορεύεται τις ανάγκες των εργαζόμενων και ιδιαίτερα την τρομακτική ανάγκη τους για μία δουλειά, που βαφτίζει «εθνική ανάγκη» και «ανάπτυξη» το συμφέρον του κεφαλαίου. Πρόκειται για την ανάπτυξη των τριτοκοσμικών μισθών της εσωτερικής υποτίμησης, με ανυπαρξία εργασιακών δικαιωμάτων, με κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, με ιδιωτικοποίηση κάθε μορφής κοινωνικής πρόνοιας. Με την σκληρή φορολογία των εργαζόμενων και παραχώρηση κάθε είδους φοροαπαλλαγής και μείωσης φόρων στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζών, του εφοπλισμού, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των κατασκευαστικών εταιριών. Πρόκειται για την  ανάπτυξη που οδηγεί σε νέα καταστροφή και χρεοκοπία την εργαζόμενη πλειοψηφία της κοινωνίας που παράγει τον πλούτο αλλά και τον ίδιο τον φυσικό πλούτο που το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:  ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ «ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΧΟΥΝΤΑΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ,  ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Σε αυτές τις πιο κρίσιμες ίσως εκλογές της μεταπολίτευσης, τα κόμματα της αντίδρασης, δεν έχουν τίποτα να εγγυηθούν για το μέλλον μας παρά μόνο τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής: Πρωτοφανής επιτήρηση, νέες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, με μία "δημοκρατία" όπου τράπεζες, πολυεθνικές και ΕΕ αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου γίνονται απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Για εμάς, στόχος είναι η πολιτική τους συρρίκνωση, η έκφραση της λαϊκής οργής με τρόπο, ώστε την επομένη των εκλογών, τα κινήματα των εργαζομένων και της νεολαίας να βρεθούν σε καλύτερη θέση μάχης. Μία τέτοια επιλογή δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από την πιο συνειδητή τιμωρία του μαύρου μπλοκ εξουσίας και την αποφασιστική ενίσχυση της Αριστεράς. Της Αριστεράς με συγκεκριμένο ανατρεπτικό πρόγραμμα, της Αριστεράς των ανυποχώρητων αγώνων και της αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Αυτή η Αριστερά, που είναι αναγκαία για το εργατικό κίνημα στην πάλη του για την ανατροπή, επιδιώκει πριν από όλα την ενότητα στη βάση των εργαζόμενων, την ανεξαρτησία από τον υποταγμένο συνδικαλισμό και την οργάνωση του παλλαϊκού ξεσηκωμού με στόχο μία ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά, ελευθερία και δημοκρατία.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -ΧΡΕΟΣ– ΕΕ & ΕΥΡΩ


Ως εργαζόμενοι και άνεργοι τεχνικοί έχουμε ήδη μία πολύτιμη εμπειρία τόσο μέσα από τους αγώνες των "κάτω" της προηγούμενης περιόδου, όσο και τις πολιτικές των " πάνω". Γνωρίσαμε στην πράξη τα σενάρια διαχείρισης αυτής της πολιτικής μέσα από την προδοτική στάση των διοικήσεων  του ΤΕΕ και της ΓΣΕΕ, αλλά και τις αυταπάτες της "αριστερής" διαχείρισής του, των προτάσεων επίλυσης στα πλαίσια της ΕΕ, τη στιγμή που μία σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών τσάκιζε τα εναπομείναντα εργασιακά, επαγγελματικά κι ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Δεν μπορούμε επίσης να αποθέσουμε το μέλλον σε "λαϊκές εξουσίες" της δεύτερης παρουσίας και σε λογικές περιχαράκωσης και επίθεσης απέναντι σε κάθε άλλο ρεύμα του κινήματος.
Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, το εργατικό κίνημα, τους αγωνιζόμενους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, που θα παλέψει για την υλοποίηση ενός άλλου δρόμου, μέσα από τη δύναμη του μόνου αναντικατάστατου στην κοινωνία, της εργαζόμενης πλειοψηφίας:
  • Κατάργηση όλων των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων, εφαρμοστικών νόμων. Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων  (υποδομές, μεταφορές, ενέργεια, τηλεπ/νίες, κλπ) με εργατικό έλεγχο, αναδιανομή του πλούτου, απαγόρευση των απολύσεων.
Ειδικά στον κλάδο των τεχνικών παλεύουμε άμεσα για:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να μη περάσουν οι ληστρικές αυξήσεις εισφορών και η κατάργηση της περίθαλψης μέσω ΕΟΠΥΥ. Επίδομα ανεργίας με βάση τις ανάγκες μας, για όλο το διάστημα ανεργίας των συναδέλφων για κάθε μορφή εξαρτημένης εργασίας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των ανέργων συναδέλφων μηχανικών με ΤΣΜΕΔΕ. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα που επιβάλλουν Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Προστασία του περιβάλλοντος από τη fast track επέλαση των επενδυτών.

Και ταυτόχρονα διατυπώνοντας ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο για το πώς τα τεχνικά έργα θα ικανοποιούν το σύνολο των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών για στέγαση, κοινωνικές υποδομές, παραγωγή φτηνής και φιλικής στο περιβάλλον ενέργεια με δημόσιο έλεγχο. Τέλος, πώς  θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των χρηστών, των κατοίκων, των εργαζομένων στα έργα και η προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε στάδιο του έργου από τη σύλληψη μέχρι την υλοποίησή του.
Σε αυτές τις εκλογές μισθωτοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, άνεργοι και αυτοαπασχολούμενοι τεχνικοί, στηρίζουμε την Αριστερά που πρωτοστατεί στον αγώνα των εργαζόμενων, που τολμά να συγκρουστεί, ώστε να συντελέσει στο μεγαλύτερο κοινωνικό έργο:  ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΧΩΡΙΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
                        
 ΣΤΙΣ     6 ΜΑΗ   ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΑΝΤΑΡΣΥΑ

εκπομπή για την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εκπομπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ WEB TV για την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ TV αφορά την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αριστερά.
Συνομιλούν οι:
Τάσος Κατιντσάρος, υπάλληλος Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας
Πέτρος Κωνσταντίνου
, δημοτικός Σύμβουλος, υποψήφιος Α΄ Αθήνας
Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής
Παναγιώτης Σωτήρης, πανεπιστημιακός, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας
Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα