Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/9/10

Παρά τις σοβαρές δυσκολίες , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, με τις δικές της διαδικασίες αποφάσισε να παρέμβει στις περιφερειακές εκλογές και απευθύνει ανοιχτή πρόταση για συγκρότηση ψηφοδελτίου ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην περιφέρειά μας. Γιατί:

Θεωρούμε ότι οι εκλογές του Νοέμβρη αποτελούν κεντρική πολιτική μάχη με στόχο:

Όχι μόνο την καταδίκη του μνημονίου Κυβέρνησης – Ε.Ε - Δ.Ν.Τ. και της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε., που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους ξεθεμελιώνοντας κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, και την αποδοκιμασία της ουσιαστικά συναινούσας σ’ αυτή την πολιτική Ν.Δ. αλλά και γιατί επιδιώκουμε:

  • Να εκφραστεί η πάλη ενάντια στον «Καλλικράτη» απ’ τη σκοπιά των μαχόμενων κινημάτων
  • Να αποτυπωθεί η δυναμική των αγώνων και η προοπτική κλιμάκωσης μέχρι τη νίκη, η οργή του κόσμου της δουλειάς και η απαίτηση για συνολική ανατροπή των πολιτικών του «Μνημονίου»και η εμπιστοσύνη στη δυνατότητα των ενωτικών μαχητικών αγώνων να κερδίζουν μάχες και ν’ ανατρέπουν πολιτικές.

Με την εκλογική παρουσία μας επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την ανάγκη συσπείρωσης αλλά και δράσης όσων αναζητούν δρόμους ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική και θέλουν την αριστερά συνώνυμη της Αντίστασης, της Αλληλεγγύης και της Ανατροπής.

  • Ψηφοδέλτια απλά ενάντια στην κυβέρνηση υπάρχουν αρκετά
  • Ενάντια στο δικομματισμό και το νεοφιλελευθερισμό επίσης.
  • Δεν απουσιάζουν τα ψηφοδέλτια που στρέφονται γενικά και αόριστα κατά του «Μνημονίου».
  • Ακόμα και αντίθετα στον «Καλλικράτη» και μισοενάντια στην Ε.Ε.

Τότε γιατί δε στηρίζουμε κάποιο απ’ αυτά ή δεν επιδιώκουμε συνεργασία;

Μας κατατρώει και μας το σαράκι του σεχταρισμού και της καθαρότητας και η αγωνία της καταγραφής δυνάμεων;

Λέμε ξεκάθαρα:

Ούτε η συνδιαχειριστική λογική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τις αυταπάτες για την Ε.Ε. και τη συμπόρευση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ), ούτε o αυτοκαταστροφικός απομονωτισμός του Κ.Κ.Ε με ζώνες αποκλεισμού απέναντι σε αγωνιστές που διατηρούν διαφωνίες είτε με τα ιδεολογικά πιστεύω του, είτε με την πολιτική του γραμμή και είτε με την πρακτική του στο μαζικό κίνημα , μπορούν ν’ ανοίξουν δρόμους για μια αριστερά των σύγχρονων αναγκών , που να μάχεται την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να προωθεί την κοινωνική χειραφέτηση.

Γι’ αυτό η πρότασή μας απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους αγωνιστές και αγωνίστριες που συναντηθήκαμε στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις επιτροπές αγώνα. Στους πρωτοπόρους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, στους αγωνιστές και τα κινήματα ενάντια στην επιχειρηματική μετάλλαξη του «Τοπικού Κράτους» στην οικολογική καταστροφή, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Απευθυνόμαστε όμως και σ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά αντίπαλο δέος στο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μια Αριστερά Ριζοσπαστική- Αντικαπιταλιστική .

Σε καλούμε την Τετάρτη 22/9 και ώρα 19:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο METROPOL ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ