Παρασκευή 27 Απριλίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας για τις ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή τις προκλητικότατες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς που κατέληξε στις δίκαιες και έντονες αντιδράσεις των παρευρισκομένων πολιτών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της. Συγκεκριμένα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εχτές 26/4 είχαν το θράσος να χαιρετήσουν ναζιστικά εμπρός στο μνημείο των «Απαγχονισμένων αγωνιστών της Λιβαδειάς», στο σύμβολο που πρόσφερε η πόλη μας σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες συμπολίτες μας από τους εγκληματίες ναζί την περίοδο της κατοχής.

Ο δημοκρατικός λαός της Λιβαδειάς γνωρίζει πολύ καλά τις θηριωδίες των ναζιστών στον τόπο μας. Οι πολίτες της περιοχής μας βοήθησαν από κάθε θέση και με κάθε μέσο την Εθνική Αντίσταση στελεχώνοντας τις γραμμές του ΕΑΜ ενάντια στον κατακτητή.

Η πρωτοφανής ενέργεια μπροστά σε έκπληκτους πολίτες που επιχειρήθηκε στην καρδιά της Λιβαδειάς δεν ήταν τυχαία, ήταν συμβολική και επιλέχθηκε από τους νεοναζί για εκφοβισμό. Ο εκφοβισμός των πολιτών, η ρατσιστική βία, οι διώξεις μεταναστών θρέφουν τους φόβους του μέσου πολίτη, αποπροσανατολίζοντάς τον από τα κρίσιμα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας αλλά και της κρίσης του ίδιου του πολιτικού συστήματος. Ο φόβος είναι το εργαλείο και πυρήνας της πολιτικής της Χρυσής Αυγής για να διαδώσουν τις ναζιστικές ιδέες τους. Την έχουν εκθρέψει η πολυετής ανοχή των ελληνικών αρχών στις βιαιότητες των μελών της, αλλά και τα δύο μέχρι σήμερα μεγάλα κόμματα, που έχουν συρθεί στη ρατσιστική ατζέντα της. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται δεκανίκι και πολύτιμος συνεργάτης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Τρόικας, του μαύρου μετώπου, που αξιοποιείται για την εφαρμογή της βασικής γραμμής τους, που είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανεργία, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Για τα παραπάνω θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Η Λιβαδειά δεν ξεχνά τα εγκλήματα των ναζί και των δοσίλογων συνεργατών τους. Αποτελεί πρόκληση να βλέπουμε τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων, τους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας να εμφανίζονται στις πλατείες και στα χωριά μας δήθεν «αντιμνημονιακοί».

Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση διότι οι προκλήσεις θα κορυφωθούν με την προεξαγγελλόμενη επίσκεψη της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο 28/4, στο μαρτυρικό Δίστομο στον τόπο που ακόμα είναι ανοιχτές οι πληγές από την σφαγή των ναζιστών. Να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ναζιστικές φωλιές στις πόλεις μας και στις γειτονιές μας αλλά και να αποτρέψουμε την προσπάθεια εξευτελισμού και σπίλωσης των μνημείων του αγώνα ενάντια στους ναζιστές.

Τέλος, καλούμε όλα τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν τα χθεσινά γεγονότα και τις προσβλητικές ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικές δολοφονίες!









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικές δολοφονίες!

Ο θάνατος του Γιώργου Γκουλεμάνη, λιμενεργάτη στο Αίγιο και πατέρα τριών παιδιών αποτελεί μια ακόμα εργοδοτική δολοφονία. Η απουσία μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, οι σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, αποτελούν πλέον, στον Μνημονιακό Μεσαίωνα, τον κανόνα για εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες σε όλη την Ελλάδα.

Η κοινωνική καταστροφή που φέρνει το κεφάλαιο και η πολιτική τους συνεχίζει να δολοφονεί και να δηλώνει με θράσος ότι πρόκειται για ‘’δυστύχημα’’ και ‘’ατυχές συμβάν’’. Δεν είναι. Αποτελεί εγκληματική αμέλεια της εργοδοσίας, με τις πλάτες και την στήριξη των κυβερνώντων που προωθούν τις πιο απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Δηλώνουμε την βαθιά μας θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Γιώργου Γκουλεμάνη. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να επιβάλλει την καταδίκη των πραγματικών ενόχων για την απουσία μέτρων και συνθηκών ασφάλειας που οδήγησαν στο θάνατό του.

Να μην μετρήσουμε άλλα θύματα! Τα δεκάδες κρούσματα εργατικών ‘’δυστυχημάτων’’ έχουν ενόχους! Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που δολοφονεί! Ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που μετράει την ανθρώπινη ζωή με ποσοστά και κέρδη!


ανθρώπινη ζωή με ποσοστά και κέρδη!

καταγγελία

Καταγγελία της δολοφονικής επίθεσης φασιστών σε στελέχη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος στελεχών της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, από την οποία κινδύνεψε η ζωή της υποψήφιας βουλευτίνας Δήμητρας Σαμαρά. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγωνιστές που δέχτηκαν την επίθεση και στους συντρόφους της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Το κλίμα ιδεολογικής τρομοκρατίας σε βάρος των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς και η νομιμοποίηση των εθνικιστικών, φασιστικών και ρατσιστικών ιδεών της ακροδεξιάς από την πολιτική κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, έχουν αποθρασύνει τη Χρυσή Αυγή. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και όσοι την πλασάρουν ως αντισυστημική δύναμη παρά το γεγονός ότι καλλιεργεί το μίσος απέναντι σε κάθε δράση ενάντια στο σύστημα.
Η βία της ακροδεξιάς πρέπει να καταδικαστεί χωρίς περιστροφές. Καλούμε την κοινωνική πλειοψηφία να γυρίσει την πλάτη στους φασίστες, η βία των οποίων είναι η φυσική συνέχεια της καταστολής από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων.
Η βία και τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιστών δε θα περάσει!
Aπαράδεκτες οι δηλώσεις Τσίπρα για κυβέρνηση με στήριξη Καμμένου
Με τις απαράδεκτες δηλώσεις Τσίπρα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίχτει και από τον Καμμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξωραΐζει ουσιαστικά την αντιδημοκρατική και συστημική Δεξιά που γεννιέται από την κρίση της ΝΔ.
Καθώς αρνείται την ολοκληρωτική σύγκρουση με τους πυλώνες της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ μέσα από τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει να αναζητά εταίρους για την κυβερνητική του πρόταση στη λεγόμενη αντιμνημονιακή Δεξιά του Καμμένου που είναι υπέρ της αγοράς, της ΕΕ και της πληρωμής του χρέους. Μια Δεξιά που απουσίαζε από τη μάχη που δίνει εδώ δύο χρόνια ο λαός και η νεολαία στις απεργίες, τις πλατείες, τα διόδια ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής των Μνημονίων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό για πάλη και ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων. Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από χρέος, μνημόνια και ΕΕ.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

CATASTROIKA ' ΠΡΟΒΟΛΉ


τα βράδια στις 9 μμ στο περίπτερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα ,στην κεντρική πλατεία θα γίνεται  δημόσια υπαίθρια προβολή του ντοκυμαντέρ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ


συνοπτικά'΅΅Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.

Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης. ΅