Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πολυτεχνείο 2010,πορεία στην Λάρισα



































Μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου στην Λάρισα
Πάνω από 2 χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές στην φετινή πορεία για την μνήμη του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 στην Λάρισα
Τον σφυγμό και τόν παλμό έδωσε το φοιτητικό μπλόκ της βιοχημείας που προχώρησε σε κατάληψη της σχολής του κρατώντας ζωντανό το εξεγερτικό -ανατρεπτικό στοιχείο (στην φωτό),

Επικαιροποιώντας το ανατρεπτικό μήνυμα για την σημερινή οικονομική "χούντα¨κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ όπως έγραφε και το πανώ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(στην φωτό)
έβαλε το δικό της πολιτικό ανατρεπτικό στίγμα.
Ακολούθησε με πανώ το ΚΚΕ (μλ) ,και τέλος ο Ιός (ΙΚΑ) με πλήθος νέων.
Μπροστά για άλλη μια φορά η "υγιειονομική ζώνη" του ΚΚΕ "περιφρουρουσε" το μπροστινό κομμάτι της πορείας που ήταν και πολύ μεγαλύτερο.


βιντεο από την πορεια στην Αθήνα

Πορείες Πολυτεχνείου 2010

Πολυτεχνείο αγώνα και ανατροπής
Νέα
14.11.10
politexnio_site.gif
.
- Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση σωματείων και συλλόγων την Δευτέρα 15/11 ενάντια στον ερχομό της τρόϊκας από το Πολυτεχνείο.
- Πολύ μαζική η Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 16/11 στο Πολυτεχνείο. Κατάμεστο το ΜΑΧ!
- Όλοι στην πορεία της 17 Νοέμβρη.
Αγωνιστικά ξεκίνησε ο φετινός τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την μεγάλη διαδήλωση σωματείων και συλλόγων ενάντια στον ερχομό της τρόϊκα. Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. χιλιάδες fl3.gifεργαζόμενοι και νέοι ξεκίνησαν από την πύλη του Πολυτεχνείου και με παλμό και πυκνά μπλοκ πορέυτηκαν μέσω Σταδίου πρός το Υπ. Οικονομικών και τη Βουλή.
Την Τρίτη 16 Νοέμβρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε πολύ μαζική πολιτική εκδήλωση μέσα στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, στο αμφιθέατρο ΜΑΧ. Στο κατάμεστο μεγάλο αμφιθέατρο οι εκατοντάδες αγωνιστές άκουσαν τις εισηγητικές τοποθετήσεις των Άγγελου Χάγιου, Πέτρου Κωνσταντίνου και Θανάση Διαβολάκη. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το αμφιθέατρο. Η εκδήλωση εστίασε στα νέα καθήκοντα που προκύπτουν μετά τα θετικά αποτελέσματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές και τις fli2.gifαυξημένες απαιτήσεις στους αγώνες για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ και ΔΝΤ.
Το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πορεία της 17 Νοέμβρη (προσυγκέντρωση στις 2.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος) που φέτος παίρνει το χαρακτήρα μιας μεγάλης αντικυβερμητικής, αντι-ΕΕ και αντιΔΝΤ διαδήλωσης.
Αντίστοιχες πορείες και εκδηλώσεις θα γίνουν στη

Πολυτεχνείο 2010

Συνεχής Ενημέρωση…

Οι σημερινές κινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν ήδη ξεκινήσει ανά την Ελλάδα, με την Αθήνα να κάνει την αρχή με προσυγκεντρώσεις που καλέστηκαν ήδη από τις 2 σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, με συμμετοχή από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτκής αριστεράς, του αναρχικού χώρου κ.α. με τις προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ να ακολουθούν . Η πορεία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

από τους σχολιαστές χωρίς σύνορα πατηστε για την συνεχεια

Θεσσαλονίκη-πορεια πολυτεχνείου

Φωτογραφίες από την ανάρτηση του πανό

"Εμπρός λαέ, εξέγερση παντού, ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ." έγραφε το μεγάλο πανό που ανέρτησαν το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων και το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο μπαλκόνι της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη.