Τετάρτη 28 Απριλίου 2010


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΕΕ! ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΟΙ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 πμ

Πρωτομαγιά 2010 Ημέρα Καθολικού Αγώνα

Εργάτες, Υπάλληλοι, Αγρότες, Νέοι – Νέες, Αυτοαπασχολούμενοι, Γυναίκες, Μετανάστες,.

Έξω η ΕΕ & το ΔΝΤ από την Ελλάδα! Να φύγει η Κυβέρνηση των αγορών!

Πανεργατικός-Παλλαϊκός Πολιτικός Αγώνας μέχρι την ανατροπή!

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για έναν κόσμο δίκαιο, ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Οι φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνονται μέσα σε κλίμα γενικευμένης σήψης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όλου του αστικού πολιτικού συστήματος. Ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά μέσα σε 6 μήνες από τις εκλογές δεν καταπατήθηκε τόσο βάναυσα, η ψήφος του λαού, η λαϊκή κυριαρχία, η ίδια η Δημοκρατία. Ποτέ άλλοτε από την εποχή του Τρικούπη δεν εκχωρήθηκε Εθνική κυριαρχία όπως σήμερα από την υποτελή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ –με την συναίνεση της ΝΔ & του ΛΑΟΣ- σε Ευρωπαϊκή Ένωση & ΔΝΤ.Mε την προσφυγή στο ΔΝΤ, αποκαλύπτεται πλήρως ότι η «ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ» δεν ήταν παρά μια πολιτική που οδηγούσε στην πλήρη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων & του λαού, στην οικονομική καταστροφή. Το σύνολο των σχέσεων στον ελληνικό καπιταλισμό όπου στηρίχθηκε η κυριαρχία της αστικής τάξης, έφτασε στα όριά του.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί ένα Αγωνιστικό Μέτωπο πολιτικών & κοινωνικών δυνάμεων που:

ü Θα γκρεμίσει την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Δικομματισμό.

ü Θα επιβάλει την μονομερή παύση πληρωμών, τη μη αναγνώριση του «χρέους», την έξοδο από την Οικονομική Νομισματική Ένωση(ΟΝΕ) & το Ευρώ.

ü Θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του Εργατικού- Λαϊκού Κινήματος και των Εργαζομένων της πόλης και της υπαίθρου.

ü Θα παλέψει με την Εργατική Τάξη και τον Ελληνικό λαό για την υπεράσπιση της χώρας.

ü Θα διεκδικήσει και θα επιβάλει ένα Πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα συνδέει τις άμεσες ανάγκες της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της, με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση – ουσιαστικά για την διάσωση του χρηματοοικονομικού συστήματος – στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια δείχνουν ότι αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι. Είναι πια φανερό ότι το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει, η μοναδική λύση για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή του.

Σε αυτό το τοπίο, οι χωριστές συγκεντρώσεις δεν εξυπηρετούν την αναγκαία πάλη και σύγκρουση. Η πάλη και η σύγκρουση προϋποθέτει την όλο και πλατύτερη συσπείρωση των εργαζομένων ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. και τις Συνθήκες της, την ΟΝΕ και το Ευρώ, το ΔΝΤ ως ασυμβίβαστα με την ανάπτυξη και την ευημερία του εργαζόμενου λαού, την εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση Κυβέρνησης- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Κεφαλαίου, γίνεται πιο ώριμη και αναγκαία από κάθε άλλη φορά η ανάγκη προώθησης ενός ενωτικού Μετώπου Πολιτικών & Κοινωνικών Δυνάμεων, με αντικαπιταλιστικά, αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, με στόχο το Σοσιαλισμό. Για να προκύψει σήμερα ένα μαζικό πολιτικό κίνημα απαιτείται αυτό το ευρύτερο μπλοκ- το Μέτωπο Πολιτικών & Κοινωνικών Δυνάμεων ενάντια στο «Πρόγραμμα Σταθεροποίησης», στις Συνθήκες της Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., στο Κεφάλαιο & την ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, που μέσα από ένα Ριζοσπαστικό Πρόγραμμα θα προωθεί την ευρύτερη συσπείρωση ταξικών δυνάμεων πάνω σε σαφείς και προωθημένους στόχους, απομονώνοντας και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ που προσπαθούν να μετατρέψουν το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Σήμερα, αλλά και μετά την Πρωτομαγιά, η ενότητα & η ανασυγκρότηση της Εργατικής Τάξης είναι αναγκαία όσο ποτέ!

• Για την κατοχύρωση και διεύρυνση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας! Συνολική πάλη για ρήξη, αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. Πρώτο βήμα η αποχώρηση από την Ο.Ν.Ε., το Ευρώ. Επαναοικιοποίηση της νομισματικής πολιτικής. Άμεσα, παύση πληρωμών και μη αναγνώριση του «Χρέους». Έξω το Δ.Ν.Τ. από την Ελλάδα!

· Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με βάση τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού! Εθνικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας (χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, κλάδος υγείας, φαρμακοβιομηχανία, βιομηχανία τροφίμων, λιπασματοβιομηχανία) με Εργατικό- κοινωνικό Έλεγχο!

· Μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες! Κατώτατος μισθός 1400 ευρώ- Κατώτατο μεροκάματο 56 ευρώ- Κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή τους. Εργατικός Τιμάριθμος στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

· Πλήρη & σταθερή εργασία, κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης. Κατάργηση των απολύσεων. 7ωρο-5μερο-35ωρο !

Στήριξη των ανέργων, επίδομα στο 80% του βασικού μισθού, πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.

Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, επιστροφή των χρεών επιχειρήσεων & κράτους. Κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της.

Παραγωγικός Συνεταιρισμός στην εργαζόμενη Αγροτιά & στους Αυτοαπασχολούμενους. Εγγυημένες Ικανοποιητικές Τιμές των αγροτικών προϊόντων. Προστασία της εγχώριας αγροτικής και βιοτεχνικής παραγωγής.

· ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Παιδεία και Υγεία! Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας γης, περιουσίας, λειτουργιών, υπηρεσιών. Επαναδημοσιοποίηση όσων έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας!

Καθιέρωση της Απλής Αναλογικής ως πάγιου συστήματος για όλες τις πολιτικές & κοινωνικές διαδικασίες.

Σταμάτημα της χρήσης της επικράτειας από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών εκτός χώρας. Κατάργηση των Βάσεων & Στρατηγείων. Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Δημοκρατική αναδιοργάνωση & επαναπροσδιορισμός του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων.

Νέο Λαϊκό- δημοκρατικό Σύνταγμα, μέσα από Συντακτική Συνέλευση. Συνταγματική κατοχύρωση του Εργατικού-Λαϊκού Ελέγχου.

• Πάλη για την ανεξαρτησία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να επιτελέσουν τον ταξικό τους ρόλο, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Αυτά είναι τα κύρια μέτωπα πάλης που πρέπει ενωτικά να προωθηθούν και συμβάλουν στην ανάγκη Πολιτικής Ανασυγκρότησης του Εργατικού Κινήματος στη βάση της ταξικής ενότητάς του

Σήμερα, με την Παγκόσμια Εργατική Τάξη και το ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της Χώρας μας Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος,

για Εργατική Εξουσία, για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με Ελευθερία, Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση.

* ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ