Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας οι πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ
Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή καταγγέλλει τη νέα απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο των Εξαρχείων κατά το τέλος της παρουσίασης βιβλίου του Χρ. Κάσδαγλη, τις προκλητικές συλλήψεις του Δ. Παπαχρήστου και των δημοσιογράφων Ελληνιάδη και Δαματόπουλου.
Η νέα αστυνομική επίθεση που οδήγησε σε εκατοντάδες προσαγωγές στην Ασφάλεια, εντάσσεται στη συνολικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Προστασίας (του πολίτη;) κ. Χρυσοχοϊδης έχοντας μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή, τη χρήση δακρυγόνων και χημικών σε καθημερινή πράξη, το χτύπημα των διαδηλώσεων (βλέπε ναυτεργάτες) ως πρώτο δείγμα για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι εργατικές κινητοποιήσεις, φτάνοντας ως τα βασανιστήρια και τη δολοφονία μεταναστών όπως έγινε στη Νίκαια.
Καμιά ανακωχή – καμιά αναμονή απέναντι στην επίθεση που θα ξεδιπλώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ωμή αστυνομική βία των πρώτων ημερών διακυβέρνησης αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα που θα ακολουθήσει. Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία, πόσο μάλλον για επιλογή που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είναι το περίβλημα της «κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», η αυταρχική θωράκιση του που προηγείται αλλά και έπεται των αντεργατικών μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Aποσκοπεί στον εκφοβισμό και την καταστολή της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάθε αγωνιζόμενου που αμφισβητεί τους μονόδρομους του κεφαλαίου.
Η επίθεση απέναντι στις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε θα μείνει αναπάντητη. Το εργατικό, λαϊκό κίνημα μέσα από τις συλλογικότητές του και τη δράση, θα απαντήσει άμεσα σε αυτές τις προκλήσεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις αμέσως επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
ΤΟ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αθήνα 22 Οκτώβρη 2009