Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τις εξελίξεις

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
 
Η έκρηξη της δυσαρέσκειας και της αντίδρασης για την κυβερνητική πολιτική, το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ οι απεργίες και οι καταλήψεις εξαπλώνονται σε υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις, αποδεικνύουν ότι το Μνημόνιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά στην συνείδηση του ελληνικού λαού.
Στην ενεργητική αντίσταση των εργαζομένων με τις ως τώρα απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις και την διάχυτη ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών αναζητήσεων, έρχεται να προστεθεί τώρα η αιφνιδιαστική είσοδος στο προσκήνιο πλατιών στρωμάτων του λαού και της νεολαίας, που αναλαμβάνουν πολιτική δράση και κλονίζουν παραπέρα τη σταθερότητα του Μνημονιακού τόξου και συνολικά του αστικού συνασπισμού εξουσίας.
Οι αριστεροί και κομμουνιστές χαιρετίζουν την πρωτότυπη και ελπιδοφόρα συνάντηση των πιο διαφορετικών ρευμάτων πολιτικής αμφισβήτησης της «χούντας» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Η περισσή πολιτική αλαζονεία, η ωμή κατασταλτική βία και η προβοκάτσια την οποία επέδειξε και κλιμάκωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με άθλιο και σταθερό συμπαραστάτη το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τους άλλους πρόθυμους του Μνημονίου, δέχονται μαζική απάντηση.

Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ PDF Print E-mail
Tuesday, 31 May 2011 21:30
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν.  Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική. Η ΝΔ άφησε κατά μέρος την «άρνηση» του Μνημονίου και πέρασε στην θέση της αποδοχής του και της «αναδιαπραγμάτευσης των όρων», προβάλλοντας μια το ίδιο άθλια πολιτική με μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων (όταν η φορολογία τους στην Ελλάδα είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη) και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις!.