Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Κ. Κούνεβα: 1 χρόνος μετά... PDF Print E-mail
Tuesday, 22 December 2009 08:40

Ένας χρόνος κλείνει από την δολοφονική επίθεση ενάντια στην συνδικαλίστρια της ΠΕΚΟΠ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ένας χρόνος πόνου για την ίδια.. Ένας χρόνος που οι φονιάδες παραμένουν ελεύθεροι, αλλά και συνεχίζουν να προκαλούν με απειλές, όπως λίγο καιρό πριν στην Θεσσαλονίκη. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της περσινής χρονιάς που κλιμακώθηκαν και πήραν σοβαρή έκταση με αφορμή το τραγικό περιστατικό η θυσία της Κωνσταντίνας δε έχει δικαιωθεί.

Οι εργολαβικές – δουλεμπορικές εταιρείες συνεχίζουν να υπάρχουν και να λυμαίνονται τον χώρο, εκμεταλλευόμενοι έλληνες και ξένους μετανάστες εργάτες, καταπατώντας δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε το πλέγμα της ελαστικής και μαύρης εργασίας, αλλά την επεκτείνει μέσα από την επέκταση των stage στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που πέρσι έφτασαν να καταγγείλουν την πρωτοβουλία δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων συνεχίζουν και κλιμακώνουν, τον απεργοσπαστικό τους ρόλο, όπως έδειξε και η στάση τους στην πρόσφατη απεργία της 17.12.

Για τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς το ζήτημα της κατάργησης της ελαστικής εργασίας αποτελεί την καρδιά του εργατικού κινήματος. Η περίπτωση της ΠΕΚΟΠ αποτελεί ένα τεράστιο παράδειγμα για το βάθος και την ένταση της ταξικής πάλης για αυτόν τον στόχο. Με σεβασμό στην αυτοτέλεια των σωματείων, συμβάλαμε και θα συμβάλουμε ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα σε κάθε πρωτοβουλία πραγματικής συσπείρωσης και μάχης για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, κοινής πάλης όλων των τμημάτων της ελαστικής εργασίας, και ενότητάς τους με όλους τους εργαζόμενους, οριζόντιου, δημοκρατικού συντονισμού με επίκεντρο τα ίδια των σωματεία που παλεύουν και τους εργαζόμενους τους.

Σε μια περίοδο κρίσης του συστήματος και επιθέσεων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για χάρη των συμφερόντων των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των κάθε είδους εργολάβων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χρειάζεται να κλιμακώσουμε και να συντονίσουμε τους αγώνες για να μην πληρώσουν οι εργάτες μετανάστες και ντόπιοι τα σπασμένα. Αυτή είναι η αποφασιστική μάχη που πρέπει να συνεχιστεί.

Η καλύτερη τιμή στην Κωνσταντίνα..

- Έξω οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες. Πλήρης κατάργηση των δουλεμπορικών εταιρειών.

-Πλήρης κατάργηση της ελαστικής εργασίας

- Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας.