Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

"Ο αγώνας και τα εργοστάσια στα χέρια των παραγωγών"


"Ο αγώνας και τα εργοστάσια στα χέρια των παραγωγών"  
Χαιρετίζουμε τη μαζική, μαχητική συγκέντρωση-συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν δυναμικά από την διοίκηση της εταιρίας  να πληρωθούν το γάλα τους.
Απαίτησαν, δηλαδή, το αυτονόητο: την πληρωμή  του προϊόντος τους από μια εταιρεία που όλοι γνωρίζουμε καλά ότι αγόρασε κοψοχρονιά το στολίδι της Ηπείρου.
Η διοίκηση ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα μπροστά στους παραγωγούς «πως δεν έχει να τους πληρώσει». Με το «επιχείρημα» «πως δεν είναι τράπεζα» και «πως πρέπει να κάνουν υπομονή» κατέληξε στην υπόσχεση-κοροϊδία «πως τελικά δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους»! Οι σφετεριστές του πλούτου τους, οι κλέφτες της ηπειρωτικής λαϊκής περιουσίας το μόνο, ίσως, που δεν ζήτησαν από τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους είναι πως πρέπει να ευχαριστήσουν και από πάνω την εταιρεία!
Αλήθεια που πήγε ο μύθος που πλάσαραν όλο το προηγούμενο διάστημα περί «εταιρείας που θα ανέπτυσσε τη ΔΩΔΩΝΗ με δικά της κεφάλαια»;
Πώς συμβιβάζεται αυτός ο «μύθος» με τη σημερινή εικόνα της ΔΩΔΩΝΗΣ σε υπανάπτυξη, με απλήρωτους τους κτηνοτρόφους, με κακοπληρωμένους τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο που ήδη μετρούν 4 απολύσεις, με τομείς στην παραγωγή που έχουν δοθεί υπεργολαβία  σε άλλους ιδιώτες, με κάμερες και ένα νέο εσωτερικό κανονισμό που παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες μετατρέποντας τη ΔΩΔΩΝΗ σε εκσυγχρονισμένο εργασιακό Νταχάου;
  Αλλήθεια τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν την ιδιοτικοποίηση της εταιρίας; Καλούμε όλους αυτούς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια διάκρυα και όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας μέσα από δημόσια αξιώματα να παραιτηθούν από αυτά.
Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θεωρούμε ότι το ζήτημα έχει τεθεί: όλες οι αγωνιζόμενες δυνάμεις πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των κτηνοτρόφων. Η σημερινή ελπιδοφόρα κινητοποίηση πρέπει, με αφορμή το άμεσο και πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους ζήτημα της πληρωμής τους του γάλακτος ΤΩΡΑ, να δωθεί άμεσα η εκκαθάριση και οι προκαταβολές στους κτηνοτρόφους, να μπολιαστεί με το αίτημα να οδηγηθεί η ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των κτηνοτρόφων, στα χέρια ενός πρωτοβάθμιου παραγωγικού συνεταιρισμού κάτω από εργατικό έλεγχο και κρατική στήριξη. Πρέπει, για να είναι νικηφόρος, να εμπλουτιστεί με τη συνολική σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, Ε.Ε, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
17 Ιούλη 2013
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή




http://antarsya.gr/node/1547