Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010


ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝ. ΤΑΚΗΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγελουμε την απολυση οκτω συναδελφων οικοδομων σιδεραδων από την εταιρια ΕΛΤΕΡ στο εργοταξιο του Προαστιου Καρδιτσας.

Συγκεκριμενα από την περασμενη βδομαδα η εταιρια πιεζε τον υπεργολαβο Καβαλαρη για απολυση των συναδελφων.Ετσι σημερα Δευτερα τους ανακοινωθηκε η απολυση και η αντικατασταση τους από άλλους ,στην φυσικη τους αρνηση να δεχτουν κατι τετοιο, ο υπεργολαβος με τις πλατες τις εταιρειας εφερε μπραβους για να επιβαλουν την ταξη και την ασφαλεια στο εργοταξιο.

Δηλωνουμε την συμπαρασταση και αλληλεγγυη στους απολυμενους συναδελφους μας και καλουμε πρωτοβαθμια σωματεια την Ομοσπονδια Οικοδομων αλλοι μαζικοι φορεις και συλλογικοτητες να παρουν θεση.

Η εργοδοτικη τρομοκρατια δεν περναει στους οικοδομους, σκηνες τυπου Κουνεβα τις τσακιζουμε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νέοι αγωνιστικοί και απεργιακοί σταθμοί PDF Εκτύπωση E-mail
13.06.10
apergia_5_5_panorama.gifΝα κηρυχθεί τώρα 48-ωρη πανεργατική Απεργία!
.
Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες για το εργατικό κίνημα, με σταθμούς την αντιπαράθεση στο ασφαλιστικό-έκτρωμα που έρχεται προς ψήφιση, την νέα επίσκεψη του κλιμακίου ελεγκτών ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αλλά και τον επερχόμενο νόμο για τα εργασιακά, δηλαδή την πλήρη κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας και την πλήρη «απελευθέρωση» της εκμετάλλευσης χωρίς όρια και φραγμούς.
Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κλιμακώσουν και να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής συνολικά και όλης της αντεργατικής επίθεσης και στρατηγικής όπως εκφράζεται από το «μνημόνιο» και όλους τους νόμους και μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Καμία αναμονή, καμία υποταγή στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Ανάγκη να οργανωθεί τώρα πανεργατικό απεργιακό μέτωπο από σωματεία και ομοσπονδίες.
Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνονται τα επόμενα βήματα. Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Συντονισμός "καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις εργατικές δυνάμεις που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, σε ταξική ενωτική δράση για αγωνιστικό μπλακ άουτ για να μην περάσει το ασφαλιστικό τερατούργημα."
Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί να κηρυχθεί άμεσα 48-ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό-έκτρωμα και τις ρυθμίσεις που προωθούνται με διαδικασίες εξπρές μέσω προεδρικών διαταγμάτων για τα εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων, μείωση-κατάργηση αποζημιώσεων, κ.α.). Στην κατεύθυνση οργάνωσης απεργιακής κινητοποίησης την ερχόμενη εβδομάδα (για τις 23 Ιούνη) βρίσκονται ήδη πολλά εργατικά σωματεία.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Χρειάζονται εδώ και τώρα γενικές απεργίες όχι μόνο για να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά για να καταργηθεί το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και όλες του οι ρυθμίσεις και να επιβληθεί μια άλλη πολιτική, βασισμένη στις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού. Η στάση «αναμονής» που τηρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον που, σε μια τέτοια συγκυρία, η ΓΣΕΕ προετοιμάζει το έδαφος για να υπογράψει μηδενικές αυξήσεις με το πρόσχημα να «σωθούν οι συλλογικές συμβάσεις», ενώ το ίδιο το μνημόνιο έχει ήδη θεσμοθετήσει την κατάργησή τους! Η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, οι απολύσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη αλλά το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα περί άλλων τυρβάζει και περιμένει… την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για να προκηρύξει απεργία.»
.
Στα πλαίσια αυτά, τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε σειρά κινητοποιήσεων:
.
- Στήριξη κινητοποιήσεων στις 14-16 Ιουνίου, όταν οι επιτηρητές της τρόικας θα βρίσκονται στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πορεία των «μέτρων», ώστε να φανεί ότι για τους εργαζόμενους είναι ανεπιθύμητοι το ΔΝΤ, η ΕΕ και όλες οι πολιτικές που εκπορεύονται από το μνημόνιο.
.
- Δευτέρα 14/6, στις 12 μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου θα συζητιέται με τη ΓΣΕΕ η υπογραφή σύμβασης με μηδενικές αυξήσεις.
.
- Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 7 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 35).