Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων 2016 Θεσσαλίας από την Λάρισα

Με επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Αναιρέσεων από την Λάρισα
(συνεχίζεται  στο Βόλο και την μεγάλη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά)

Στην πλατεία Λαμπρούλη στον λόφο του Φρουρίου η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση -ΝΑΡ  έστησε μια πολιτική -πολιτιστική βραδιά.

Στο  πολιτικό μέρος  έγινε εκδήλωση συζήτηση με θέμα

«Η εργατική νεολαία διεθνώς οργανώνεται και νικά! Η προοπτική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Ομιλητές ήταν οι
Γιάννης Σαλάπας, μέλος της ATTACK
Γιάννης Ευσταθίου, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
Στέφανος Μολόχας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ
Την κουβέντα συντόνισε ο Παναγιώτης Σιούλας  

                                                                                                                                                                                                                     

 Το πολιτιστικό μέρος  ξεκίνησε  αμέσως
 και άνοιξαν την βραδιά οι Λαρισαίοι ΕΝΑΛΛΑΞ
με δικά τους και άλλα ρόκ κομμάτια και καλέσαν τους Λαρισαίους να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να πάρουν θέση "which side are you on"




Η βραδιά κορυφώθηκε με τους Social Waste

  όπου οι μουσικοί του συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ χοπ με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου.





Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, μπαγλαμά, και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο, και τον κόσμο ολόκληρο.

Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.







 
Έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβίστικη δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.
 
Μαζί τους ήταν ο Dj Magnum ή αλλιώς Βαγγέλης από τους Demon St8. Η ενασχόληση με το scratch ξεκίνησε το 2004,και έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα της μουσικής.
Νέοι της πόλης χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί με τους Social Waste δίνοντας αντικαπιταλιστικό και αντιφασιστικό τόνο αμφισβητώντας την δεδομένη κατάσταση για ένα δρόμο με κομμουνιστική προοπτική της εποχής μας
 

Με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και θεματικά περίπτερα που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και η επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων του Ελληνικού εμφυλίου 60 χρόνια από το ξέσπασμα του, είναι οι βασικές θεματικές πλευρές του κεντρικού πολιτικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ που γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα' Επίσης  μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές που αφορούν τη ζωή της νεολαίας 
 
Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων γίνεται  τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην αναγκαία συσπείρωση των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να παλέψουν για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στόχος είναι  να αποτελέσει   το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.