Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ! 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7.00 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, νέους και νέες, μετανάστες και ντόπιους κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Διεκδικούμε μαζί με την κατάρρευση της ΝΔ να καταρρεύσει και να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η ρατσιστική πολιτική που στοχοποιεί τους μετανάστες για την άνοδο για της ανεργίας και ανοίγει το δρόμο της εφαρμογής των ρατσιστικών μέτρων του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν αποφασιστικά αντίθετους πολιτικές «μηδενικής ανοχής» στους μετανάστες όπως αυτές που διακήρυσσε το ΠΑΣΟΚ και με τον πιο χυδαίο τρόπο υπερασπίστηκε ο Θ. Πάγκαλος.

Στο κυνοκομείο που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ να φυλακίσει τους πρόσφυγες ας βάλουν για μόνιμη φιλοξενία τους ρατσιστές και τους φασίστες του ΛΑΟΣ που κραυγάζουν υστερικά κατά ανθρώπων που οι πόλεμοι, η πείνα, η φτώχεια τους έστειλαν μακριά από τις χώρες τους.Αγωνιζόμαστε για ένα μαζικό κίνημα εργαζόμενων και νεολαίας που θα επιβάλει την νομιμοποίηση των μεταναστών, την απόδοση ασύλου σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα, την ανατροπή των ρατσιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο αγώνας ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια, την εκμετάλλευση και την μαύρη εργασία χέρι-χέρι με την υπεράσπιση των μεταναστών μέσα και από την μαζική ένταξη τους στα συνδικάτα είναι μονόδρομος για να έχουμε μόνιμες κατακτήσεις. Καλούμε την αριστερά και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 26 Σεπτέμβρη.

- ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

- ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

- ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

απόλυση εργαζομένου, υποψήφιου βουλευτή

Την απόλυση εργαζομένου, υποψήφιου βουλευτή για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, καταγγέλλει η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Όπως φαίνεται δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα τα αφεντικά της ενημέρωσης!

Στα πλαίσια της επίθεσης των εκδοτών και των βαρόνων των ΜΜΕ κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ και του πογκρόμ απολύσεων που έχουν εξαπολύσει, η διεύθυνση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη την απόλυση του Παναγιώτη Σηφογιωργάκη, εργαζόμενου για σειρά ετών στο ΔΟΛ.

Ο Π. Σηφογιωργάκης είναι αγωνιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μάλιστα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του μετώπου για την Β’ Εκλογική Περιφέρεια του Πειραιά. Η απόλυση εργαζόμενου, υποψήφιου βουλευτή, δέκα μέρες πριν τις εκλογές αποτελεί τεράστια πρόκληση και αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελεύθερης πολιτικής δράσης, συνολικά κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά την άμεση ανάκληση της απόλυσης, όχι μόνο γιατί ο Π. Σηφογιωργάκης είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά γιατί παλεύει για την παύση των απολύσεων όλων των εργαζόμενων
.