Τρίτη 30 Μαρτίου 2010


Πανελλαδική Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ: βήμα πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
17.03.10
Με το σύνθημα "Αντικαπιταλιστική ανατροπή, η μόνη λύση" και "Κλιμακώνουμε με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε την Πανελλαδική της Συνέλευση το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου στο Σινέ Κεραμεικός στην Αθήνα. Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγωνιστών του Μετώπου στην διαδικασία από πολλές πόλεις και τοπικές επιτροπές. Πάνω από χίλιοι σύντροφοι και συντρόφισσες για δύο μέρες συζήτησαν για τις εξελίξεις, την πολιτική γραμμή και τα βήματα για την συγκρότηση του Μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς.
Πλούσιος ο προβληματισμός από τις ομιλίες των αγωνιστών, με αναβαθμισμένο το πολιτικό περιεχόμενο της συζήτησης μέσα σε μια έντονη πολιτική και κινηματική συγκυρία.
Πάνω από 50 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από πόλεις και κλάδους τοποθετήθηκαν πάνω στην πολιτική και την οργανωτική εισήγηση που είχε καταθέσει το Συντονιστικό.
keramikos9.gifΒήμα μπροστά η συμφωνία για αναβάθμιση του αντικαπιταλιστικού περιεχομένου και της παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους αγώνες και συνολικά. Ένα ακόμα βήμα και η υιοθέτηση της εισήγησης για την οργανωτική λειτουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέτωπο με μέλη και ουσιαστικές διαδικασίες, με εργατική δημοκρατία και αποφασιστικότητα στις συνελεύσεις και τους αγωνιστές τα επόμενα βήματα έως την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μετώπου στα τέλη του χρόνου. Αρχίζει η εγγραφή μελών στις τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνέλευσης κατατέθηκαν στην επιτροπή της συνέλευσης προτάσεις πάνω στις εισηγήσεις και κείμενα πολιτικού προβληματισμού.
Όλα τα κείμενα θα δημοσιοποιηθούν σε ειδικό δελτίο που θα εκδοθεί μετά τη Συνέλευση προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε κάθε τοπική ή κλαδική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
.