Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών δίνοντας ώθηση στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του σωματείου μας. Είναι μια πρώτη απάντηση σ’αυτό το κλίμα διάλυσης που έχει επικρατήσει στην ΕΛΜΕ με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ αλλά και της αδυναμίας των παρατάξεων της επίσημης αριστεράς ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ΑΚΕ.
Θέλουμε να βεβαιώσουμε τους συναδέλφους, είτε μας ψήφισαν είτε όχι, πως θα είμαστε μαζί τους μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα. Δεν πρόκειται να αποτελέσουμε μια ακόμα παράταξη σ’ ένα «νεκρό» σωματείο όπως ίσως κάποιοι θα πιστεύουν. Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση της ΕΛΜΕ και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε καμιά περίπτωση. Καλούμε κάθε συνάδελφο που ασφυκτιά μέσα σ’ αυτό το μίζερο τοπίο του σωματείου-κιτίου παραπόνων -παραμάγαζου της διοίκησης(μέσω των αιρετών) να αγωνιστεί μαζί μας για την ανασυγκρότησή του.
Είναι προφανές ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα εξαπολύσει επίθεση βάθους ενάντια στην δημόσια εκπαίδευση ,θέλοντας να την μετατρέψει σε φτηνή κατάρτιση , τον εκπαιδευτικό σε χειραγωγημένο- φοβισμένο και ανελεύθερο «δάσκαλο» , τον μαθητή σε «δια βίου καταρτίσιμο».Η επίθεση στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν θα της κάνουμε τη χάρη. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει εμπειρία μεγάλων και νικηφόρων αγώνων , που ανέτρεψαν πολιτικές και «εξαφάνισαν» υπουργούς. Όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους θα οργανώσουμε ένα τέτοιο νικηφόρο αγώνα.
Καμιά αναμονή!
Μόνος δρόμος ο ανυποχώρητος αγώνας , για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών, της παιδείας, των εκπαιδευτικών, της εργαζόμενης πλειοψηφίας!


ΛΑΡΙΣΑ 19-12-2009