Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ STAGE KAI TOYΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ PDF Print E-mail

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δεν πέρασε ούτε βδομάδα από τις προγραμματικές δηλώσεις και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους πιο κακοπληρωμένους και με χειρότερες συνθήκες εργαζόμενους, τους χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους σε προγράμματα STAGE. Την ίδια ώρα που δισεκατομμύρια χαρίζονται στις τράπεζες, στους εργαζομένους προσφέρονται απολύσεις και ανεργία!

Με το πρόσχημα της «αναξιοκρατίας» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φορτώνει αδίστακτα ελλείμματα και χρέος, την κρίση του κεφαλαίου, στον κόσμο της δουλειάς, σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους των προγραμμάτων STAGE, συμβασιούχους, συμβασιούχους έργου, ελαστικά εργαζόμενους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανηθικότητα από την κατασυκοφάντηση των εργαζόμενων των προγραμμάτων STAGE από την κυβέρνηση, από την αντιμετώπιση της εργασίας τους ως ισάξιας εργασίας «πορτοφολάδων» (σύμφωνα με παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Αντιπροέδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος!).

Το ίδιο το κράτος, καταπατώντας κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και εργατικής νομοθεσίας, τους εκμεταλλευόταν ως φτηνό και ευέλικτο προσωπικό, με σύμβαση «μαθητείας», χωρίς ασφάλιση, συντάξιμα, χωρίς δικαίωμα άδειας, ούτε καν άδειας μητρότητας, με μισθό κατώτερο από το επίδομα ανεργίας! Ήταν άλλωστε πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του δημόσιου τομέα με κάθε είδους ελαστικά εργαζόμενους: συμβασιούχους, μπλοκάκια, STAGE, εργαζόμενους σε εργολαβικές εταιρείες που εκτελούν έργο του δημοσίου.

Κινητοποιήσεις για τους μετανάστες
Συνέρχεται στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το «διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη», με τη συμμετοχή 40 κυβερνήσεων. Η συζήτηση αυτή αφορά την (!) αξιοποίηση της ένταξης, επανένταξης και κινητοποίησης των μεταναστών προς όφελος της καπιταλιστικής ανάπτυξης.Απέναντι σε αυτές τις πρωτοβουλίες των ισχυρών και των κυβερνήσεων θα βρεθούν κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της Αριστεράς, με διαφορετικές πολιτικές και κινηματικές προσεγγίσεις.
Μεγάλο Συλλαλητήριο θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μουσικής. Το ΝΑΡ υπογραμμίζει την ανάγκη του κοινού αγώνα των εργαζομένων, ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στο κεφάλαιο και την πολιτική του, σε ρήξη με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα κάθε λογής φόρουμ, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Το ΝΑΡ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης 4/11, με προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη-Παλιά Βουλή, στις 6.00 μ.μ.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλεί σε στήριξη των κινητοποιήσεων και τονίζει ότι: «Απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση που επιχειρεί να αφήσει στο απυρόβλητο όλο τον αστυνομικό και ρατσιστικό μηχανισμό εκμετάλλευσης και καταπίεσης που στήθηκε την τελευταία εικοσαετία από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, μόνο ένα κίνημα μαζικό μπορεί να επιβάλει κατακτήσεις. Μόνο η ενότητα και η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στην πολιτική του κέρδους, της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση, να βελτιώσει την ζωή όλων μας και να ακυρώσει στην πράξη την διάσπαση που οι κυρίαρχες τάξεις και οι ρατσιστικές απόψεις προσπαθούν να επιβάλλουν μέσα στον κόσμο της δουλειάς.»