Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

κάμπινγκ "Αναιρέσεις" στο Χορευτό Πηλίου

Το πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του κάμπινγκ "Αναιρέσεις" στο Χορευτό Πηλίου

Οι Αναιρέσεις, πιστές στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει και ως μαζικό, επιτυχημένο πανελλαδικό φεστιβάλ, φέτος παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στο κάμπινγκ του Χορευτού/ Πήλιο. Πολλοί καλλιτέχνες και μουσικά γκρουπ θα ανέβουν στη μουσική σκηνή δίπλα στη θάλασσα δημιουργώντας, μαζί με το πολιτικό πρόγραμμα και τις συζητήσεις, ένα ακόμη φεστιβαλικό γεγονός! Νέοι καλλιτέχνες αλλά και άλλοι περισσότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό, ερασιτέχνες και επαγγελματίες σε μια πληθώρα ήχων από garage rock μέχρι ρεμπέτικα και από ska – punk μέχρι blues, θα γεμίσουν τις βραδιές του camping.
Το πρόγραμμα συζητήσεων και workshop
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν καθημερινά στις 12:00 μμ, και οι εισηγήσεις θα παρουσιάζονται από την αντίστοιχη ομάδα εργασίας.
Επίσης, θα υπάρξουν απογευματινά workshop-συζητήσεις από συντρόφους/σσες.
  • 21/7   Τι είναι το κάμπινγκ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ; Πως λειτουργεί και τι στόχους έχει; Γιατί διαλέγουμε αυτή τη μορφή συλλογκής οργάνωσης;
  • 22/7   Αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ και στην πορεία του ελληνικού αριστερού νεολαιίστικου κινήματος.
  • 23/7   Αντικαπιταλιστική πάλη και οικολογία.
  • 24/7   Μια μαρξιστική προσέγγιση στο ζήτημα της υγείας σήμερα και στην άλλη κοινωνία. Workshop από συντρόφους των σχολών υγείας της νΚΑ.
  • 25/7   «Σελανίκ. Η πολυεθνική Θεσσαλονίκη στο συμπύκνωμα του ιστορικού χρόνου». Το ιστορικό μυθιστόρημα. Μύθος ή ιστορία.
  • 26/7   Η επιχειρηματικοποιήση στις τεχνικές σχολές, οι αλλαγές στο ρόλο του τεχνικού και η αριστερή αντικαπιταλιστική αντίληψη.
  • 27/7   Με αφορμή τις υγειονομικές ζώνες του Λοβέρδου, συζήτηση για το φύλο και τον σεξισμό.
  • 28/7   Μαρξισμός και δίκαιο.
  • 29/7   Δομισμός και Γαλλικός μαρξισμός: Μια κριτική προσέγγιση.
  • 30/7   Όψεις της καπιταλιστικής κρίσης στο χώρο και την πόλη.
  • 31/7   Ανιχνεύοντας τον επαναστατικό δρόμο στην εποχή της Κρίσης. Το Λενινιστικό παράδειγμα.
  • 01/8   Από τα Σοβιέτ και τα εργατικά συμβούλια στις πλατείες και τις εξεγέρσεις ενάντια στην κρίση. Μια εισαγωγή σε μια σύγχρονη αναζήτηση για τα όργανα αγώνα και εξουσίας της εργατικής τάξης
  • 02/8   Από την άνοδο του φασιστικού φαινομένου σε μια αντικαπιταλιστική γραμμή μαζικής αναμέτρησης μαζί του.
  • 03/8   Συζήτηση με απεργούς από την "Ελληνική Χαλυβουργία" και τη ΒΙΟΜΕΤ: Η εμπειρία των εργατικών αγώνων και η επόμενη μέρα.
             Το ίδιο απόγευμα workshop με θέμα: Ελεύθερο λογισμικό και νέες τεχνολογίες, όπλα στην πάλη για την απελευθέρωση του ανθρώπου.

  • 04/8   Καπιταλιστικές Ολοκληρώσεις και Ε.Ε. στη σημερινή φάση της Κρίσης.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα:
Μετά το εναρκτήριο πάρτυ στις 20 Ιούλη στο beach bar του κάμπινγκ, το συναυλιακό opening θα κάνουν στις 21/7 οι This is Nowhere από τη Θεσσαλονίκη με ένα μίγμα ψυχεδελικού, stoner rock και blues ήχου και οι De Sades με έναν garage punk και blues συνδυασμό. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 22/7 το ντουέτο των M.A.t.E. (Θωμάς Κωστούλας, drums και Αδάμ Σιαγάς, live electronics) που θα κινηθούν σε triphop, drum ‘n’ bass και dubstep ηχοχρώματα, ενώ τη Δευτέρα 23 Ιούλη θα ακολουθήσει βραδιά με παραδοσιακά συγκροτήματα του Πηλίου.
Την Τρίτη 24/7 οι Αναιρέσεις συμπράττουν με τη μουσική κολεκτίβα Spinalonga Records σε μια συναυλία με τους Circassian που παρουσιάζουν ένα μείγμα ανατολίτικου μουσικού πειραματισμού και surf και τους One Leg Mary μια ενδιαφέρουσα, θορυβώδη, post – punk μπάντα. Tην Τετάρτη 25/7 στην σκηνή ανεβαίνουν οι Ούτε σπόντα ένα μουσικό σχήμα που μπορεί να μας ταξιδέψει σε όλο σχεδόν το φάσμα της ελληνικής μουσικής, από latin και jazz ρυθμούς και μελωδίες μέχρι εντεχνολαϊκούς ήχους. Την Παρασκευή στις 27 μαζί μας θα βρίσκονται οι αθηναίοι Radio Sol που κινούνται σταθερά και επιτυχημένα σε indie/ska συχνότητες, ενώ το Σάββατο 28/7 οι John Carbonaras θα αρπάξουν τις σανίδες και τις κιθάρες τους για μία κλασσική surf rock διαδρομή.
Την Κυριακή 29 του Ιούλη οι Band Fatale από τo Βόλο θα μας κρατήσουν συντροφιά σε ρυθμούς ska, reggae, soul και funk και τη Δευτέρα 30/7 φιλοξενούμε τους Mr. Highway μια blues rock μπάντα με αναφορές στα 60′s και 70′s. Τον Ιούλη θα αποχαιρετίσουμε παρέα με τους Σκάγια σε μια reggae – ska punk βραδιά αλλά και τους Κρουστόφωνο – μουσική ομάδα / εργαστήρι που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1996 – με τη βοήθεια των οποίων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και μουσικό εργαστήρι πάνω στα κρουστά όργανα με όσους από τους κατασκηνωτές το επιθυμούν!
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου θα έχουμε μαζί μας τον πάντα πληθωρικό, σαρκαστικό και αιχμηρό Σπύρο Γραμμένο, ενώ την Πέμπτη 2 Αυγούστου οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν με χαρά τους Imam Baildi σε μια συναυλία όπου ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, τα balkan πνευστά μιξάρονται με latin ρυθμούς και το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing. Στις 4/8 οι Αναιρέσεις φιλοξενούν ξανά την εξαιρετική ερμηνεύτρια, του λαϊκού και ρεμπέτικού μας τραγουδιού Φωτεινή Βελεσιώτου από τη Θεσσαλονίκη με τη μουσική της παρέα, ενώ το φετινό κάμπινγκ θα κλείσει το Σάββατο 5 Αυγούστου με τους “δικούς μας” paint it blue σε μια -παντός καιρού και διάθεσης- ροκ συναυλία και τους Βaildsa με χορευτικούς, ξέφρενους balkan, ska – punk ρυθμούς σε ένα πάρτυ που θα ρίξει την αυλαία των φετινών συλλογικών μας διακοπών και θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το πρόγραμμα συζητήσεων και τα υπόλοιπα δρώμενα του κάμπινγκ θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Για συμμετοχή στο κάμπινγκ και πληροφορίες για την μετακίνηση και διαμονή δείτε την ιστοσελίδα των Αναιρέσεων: www.anaireseis.gr