Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της

Εντύπωση και οργή προκαλεί η επίθεση κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Π. Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας, από μεγάλο μέρος του Τύπου. Ακόμα μεγαλύτερη καχυποψία δημιουργείται όταν δημοσιεύματα, εμφανώς ψευδή και συκοφαντικά, διαδίδονται αρχικά από ακροδεξιά και φασιστικά μέσα (όπως η εφημερίδα Στόχος και το defencenet.gr) αλλά μεταφέρονται αυτούσια σε ένα τεράστιο κομμάτι ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων, όπως η Athens Voice κ.α. Πρόκειται για μια σαφώς συντονισμένη, προβοκατόρικη επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την πολιτική της δράση - την οποία συνήθως τα ίδια μέσα αποκρύβουν- αλλά και μια ιδεολογική - πολιτική επίθεση στην Αριστερά, το κίνημα, συνολικά τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα.

Διαστρεβλώνοντας την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ (αυτοτελούς πρωτοβουλίας με σημαντική δράση στο αντιρατσιστικό κίνημα), παρουσιάζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν υποστηρικτή της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος! Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά. Λίγο καιρό πριν, ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος μάς κατονόμαζε για τη δολοφονία των εργαζόμενων στη Marfin αποκαλώντας μας "φονιάδες". Λαλίστατοι κατά τα άλλα, κανείς δεν βρήκε να πει κουβέντα για την καταδίκη των στελεχών της Τράπεζας για τα μέτρα ασφάλειας..

Ας ψάξουν τα ακροδεξιά έντυπα και οι παραφυάδες τους να βρουν αλλού τα αληθινά πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος. Δολοφόνους, μαφιόζους και εγκληματίες άλλοι έχουν υποθάλψει και υποστηρίξει: αυτοί που αναγορεύουν λαθρεμπόρους σε επενδυτές, τα παρα-αστυνομικά και παρα-δικαστικά κυκλώματα που απελευθερώνουν ναρκοεμπόρους, αυτοί που αφήνουν ελεύθερους Χρυσαυγίτες βομβιστές.

Η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι καθαρή: στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των μεταναστών. Στον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και την κοινωνική χειραφέτηση. Σε ολόπλευρη αντίθεση και με τους μηχανισμούς καταστολής και με τους μηχανισμούς της μαφίας.

Αταλάντευτα όμως, σε κάθε περίπτωση, θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός σε μια δίκαιη δίκη, όπως καθορίζεται από τις δημοκρατικές κατακτήσεις και τα συνταγματικά καταχωρημένα δικαιώματα που υποτίθεται θα έπρεπε να σέβεται η κυβέρνηση. Η επιβολή θανατικής ποινής από την αστυνομία, η υποστήριξη των σερίφηδων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός αιμοδιψούς κοινού που επιδοκιμάζει εκτελέσεις, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. Όπως αντίθετους μας βρίσκει ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών και οι διαρκείς εξευτελιστικοί έλεγχοι από την αστυνομία σε όλη την Ήπειρο, στο όνομα της "καταδίωξης". Πρέπει να αντιδράσουμε στην επιστροφή της κοινωνίας στο μεσαίωνα, κάτι που γίνεται καθημερινά, τόσο με τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας καταδικάζουν κυβέρνηση - Ε.Ε. - ΔΝΤ, όσο και με την αυταρχική, αντιδημοκρατική κατρακύλα που σύσσωμη η κυβέρνηση, με τη Χρυσή Αυγή και κύκλους στα μέσα ενημέρωσης, οδηγούν.

Θα παλέψουμε ενάντια σε κάθε κρυφή ή φανερή ρατσιστική προσπάθεια να ταυτιστεί το οργανωμένο έγκλημα με "τους μετανάστες", για να δικαιολογηθεί έτσι η ρατσιστική πολιτική που καθημερινά καταδικάζει συνανθρώπους μας και ρίχνει σε αυτούς την ευθύνη για την καταστροφή που μας προκάλεσαν οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.

Οι προβοκάτσιες και οι συκοφαντίες δεν μας πτοούν. Εμείς κρινόμαστε στους εργαζόμενους και τη νεολαία, στους αγώνες και τις απεργίες, στην πάλη ενάντια στο ρατσισμό και στην ξενοφοβία.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ