Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από τη Χούντα των Συνταγματαρχών στην Δικτατορία των Αγορών

Την 21η Απριλίου 1967  τα τανκς των Συνταγματαρχών κατεβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας για να «σώσουν» τη χώρα από τον «κόκκινο κίνδυνο» βάζοντάς τη στο «γύψο»,χτυπώντας το εργατικό κίνημα και την Αριστερά  για να συντριβούν τελικά από την μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

45 χρόνια επανέρχονται  σήμερα με άλλα ρούχα και πρόσωπο αλλά με την ίδια αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική ουσία: διορισμένοι πρωθυπουργοί, νομοσχέδια που υπαγορεύει η Τρόικα μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο βάζοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία.
Ποινικοποίηση των αγώνων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απαγόρευση  των απεργιών. Επιβάλλουν μια  μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προληπτικές συλλήψεις, νομοσχέδια για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Η δικτατορία των αγορών δεν έχει άλλο τρόπο να πείσει παρά μόνο με  τις ορδές των ΜΑΤ και τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Τρόικα και ο συρφετός των πουλημένων  ΜΜΕ επισείουν ξανά το κίνδυνο της ακυβερνησίας και την ανάγκη «σωτηρίας του έθνους». Αυτό που αυτοί λένε «ακυβερνησία», δηλαδή η αδυναμία να περάσουν τα μέτρα τους, είναι η μόνη ελπίδα για το λαό!
Προσπαθούν να μας βάλουν  «στο γύψο». Δεν θα τους περάσει!

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73! 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας-Κεντρική συγκέντρωση 30 Απρίλη 8:00μ.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου

ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Καταδικάζουμε τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης -κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ
Καταγγέλλουμε και ακυρώνουμε τη δανειακή σύμβαση. Ο λαός δεν υπογράφει τις συμφωνίες τους αλλά θα τις ανατρέψει.
Ανοίγουμε το δρόμο για μια εργατική απάντηση στην κρίση, για να μην πτωχεύσει η κοινωνία, για να περάσει η εξουσία και ο πλούτος στα χέρια των εργαζομένων .Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους -παύση πληρωμών τώρα
Για να ανήκει η γη στους ελεύθερα συνεταιρισμένους αγρότες στην υπηρεσία παραγωγής φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για το λαό.
Γιατί η μόνη δυνατότητα απεμπλοκής από τα μνημόνια της φτώχειας, για μια αξιοπρεπή ζωή με αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων και ανέργων , είναι η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε.
Για να μπλοκάρουμε τη δυνατότητα των αστικών κομμάτων να ξεδιπλώσουν τα σχέδια των συγκυβερνήσεων της επόμενης ημέρας και κατ' επέκταση τη νέα αντεργατική τους λαίλαπα.
Για να πάρουν τα λεηλατημένα όνειρα της νεολαίας εκδίκηση.
Γιατί η αυθεντική καταδίκη του μνημονίου δεν έρχεται από τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, του νεοφασίστες του ΛΑΟΣ, το δήθεν αντικαθεστωτικό Καμμένο ή παρακλάδια του ΠΑΣΟΚ, τύπου Κουβέλη
Για να αλλάξει το τοπίο η αριστερά με την κοινή δράση των δυνάμεων του κινήματος.
Για τη δημιουργία μορφών αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης στο δρόμο για μια εργατική δημοκρατία και εξουσία.
Για να χτίσουμε μια νέα απελευθερωτική σοσιαλιστική-κομμουνιστική κοινωνία πέρα από τα δεσμά του καπιταλισμού και του κεφαλαίου.

Κεντρική συγκέντρωση 30 Απρίλη 8:00μ.μ. 
στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα