Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»



Δελτίο τύπου
«Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»

Την Κυριακή 09/03 συνεδρίασε στη Λάρισα το περιφερειακό σχήμα της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», σε μια μαζικότατη συνέλευση, με τη συμμετοχή αγωνιστών από τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η δημιουργία διακήρυξης καθώς και η ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού.
Στη διακήρυξη του σχήματος, αποτυπώνεται η ανάγκη και στο πεδίο των εκλογικών μαχών να επιτευχτεί ένα συντριπτικό πλήγμα στις δυνάμεις των μνημονίων, στους εκφραστές και τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις πολλών αποχρώσεων απόπειρες «νεκρανάστασης της αποτυχημένης σοσιαλοδημοκρατίας, στους «ανεξάρτητους» εκφραστές του «καλλωπισμού» του καπιταλισμού και στους φασίστες, νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη των εκφραστών του συστήματος, μπορεί να διευρύνει το ρήγμα που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα οι αγώνες του λαού, επανεξοπλίζοντας το λαϊκό και εργατικό κίνημα στις μάχες για την ανατροπή των μνημονίων, το διώξιμο της ΕΕ και του ΔΝΤ, και την επιβολή συνολικά της λαϊκής θέλησης. Ακριβώς για αυτό είναι αναγκαίο και στις περιφερειακές εκλογές, να εκφραστεί ένα αντικαπιταλιστικό εργατικό ρεύμα που θα ενισχύσει και θα αναδείξει τους λαϊκούς εργατικούς αγώνες, ως τον πρωταγωνιστή των αλλαγών, για μια εργατική διέξοδο από την κρίση.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να παλέψουμε  για την κατάκτηση των αναγκαίων συνθηκών για τη διασφάλιση βασικών λαϊκών αναγκών όπως είναι, η αξιοπρεπής εργασία, η επαρκή και ποιοτική διατροφή, η στέγη, η δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία. Στον αγώνα αυτό εμπόδια είναι ο Καλλικράτης και όλες οι αντιδραστικές τομές που επιβλήθηκαν με την εφαρμογή του σε επίπεδό τοπικού κράτους. Εμπόδια είναι το χρέος, που απομυζά διαρκώς των παραγόμενο κοινωνικό πλούτο, τα μνημόνια και η ΕΕ, με τον πανταχού παρόντα εποπτικό και καθοδηγητικό της ρόλο. Για να βρεθούν λοιπόν, χρηματοδοτήσεις για μια άλλη κοινωνική πολιτική, για έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες, για να μην προχωρήσει το ξεπούλημα των δημόσιων χώρων απαιτείται η κατάργηση του Καλλικράτη και του Οικονομικού παρατηρητήριου. Η άρνηση πληρωμής του χρέους και η διαγραφή του. Απαιτείται η σύγκρουση και η μονομερής κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και των νόμων τους  για το τοπικό κράτος και συνολικά, απαιτείται η κατάργηση των δανειακών συμβάσεων. Το διώξιμο της τρόικας και κάθε κηδεμόνα. Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση. Ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος στην παραγωγή και σε όλη την κοινωνία
.
Πρώτιστο καθήκον όλων μας, η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίησης και γενικά την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι το νερό, η ενέργεια, η υγεία, η παιδεία, η στέγη και το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης όλου του λαού. Απαιτείται να γίνει σχεδιασμός με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και αξιοπρεπή αμοιβή απαιτείται η άρνηση υπακοής στις δεσμεύσεις πολιτικών και οικονομικών κατευθύνσεων που επιβάλλει η ΕΕ, η ρήξη και η σύγκρουση με τις πολιτικές  της EE στο πλαίσια του συνολικού αγώνα για  αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ

 
.
Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» ανέδειξε για υποψήφιο περιφερειάρχη μετά από σχετική ψηφοφορία, τον Ντούρο Στάθη από το Βόλο, άνεργο γεωπόνο και μέλος του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ.  Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, θα αναδειχτούν από συνεδριάσεις των συνελεύσεων του κάθε νομού.


Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία
Ανταρσία για την Ανατροπή»
13 Μαρτίου 2014