Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ PDF Print E-mail
Monday, 10 January 2011 23:42
Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι αυτή την στιγμή στο μάτι του κυκλώνα. Η κυβέρνηση, στο όνομα των «ελλειμμάτων», επιδιώκει να συντρίψει τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτές και να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων έως και 40%, να τις κάνει κερδοφόρες και να τις ιδιωτικοποιήσει. Οι συγκοινωνίες, το νερό, το ρεύμα, η παιδεία και η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ για να έχουν φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες οι εργαζόμενοι και ο λαός. Δεν μπορούν να είναι εμπορεύματα που να βγάζουν κέρδη. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ δεν είναι «ρετιρέ» και συντεχνίες. Υπερασπίζονται κατακτήσεις δεκαετιών. Παλεύουν για τα δικά μας δικαιώματα. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας στον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει με συνεχείς στάσεις εργασίας και απεργίες.

Για αυτό είναι ώρα να ξεσπάσει τώρα ένα μεγάλο κίνημα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ για : 
·   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ  ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
·   ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ τουλάχιστον  για τους άνεργους και τους φτωχούς 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την «τρόικα» προχωρούν σε μια επίθεση σε όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα με στόχο να συντριβούν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους. Μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα, χιλιάδες απολύσεις «συμβασιούχων», κύμα μείωσης μισθών και απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας και υγείας, ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού, «ανοιχτά επαγγέλματα» στην επέλαση των μεγάλων εταιρειών και του κεφαλαίου με καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων …να ποιο είναι το πολεμικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ενάντια στον λαό. Η τρόικα και η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ, νοιάζονται μονάχα για το πώς θα φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους, πως θα κερδίσουν οι τοκογλύφοι δυο και τρεις φορές από το χρέος και πως  πάνω στα ερείπια της κοινωνίας- θα αναπτυχθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί κατευθείαν στην κοινωνική χρεοκοπία.   
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ  
Η πολιτική αυτή και  η κυβέρνηση που την εφαρμόζει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  Η ανατροπή της επίθεσης μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  και μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ που θα έχουν την θέληση και την δύναμη να εμποδίζουν το πέρασμα των βάρβαρων μέτρων, να υπερασπίσουν δικαιώματα, να κλονίσουν την εξουσία τους, να ανοίξουν δρόμους για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευσηΤην ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος και μια τέτοιας αριστεράς είναι  που φοβούνται η κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες και η τρόικα, γιατί ξέρουν ότι είτε η σημερινή κυβέρνηση, είτε μόνη της, είτε με τον όποιο συνδυασμό των «προθύμων» επιλέξουν σε μια επόμενη φάση (με ΛΑΟΣ, Ντόρα, Κουβέλη ή και ΝΔ) θα τους βρουν μπροστά τους.  
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
Για να αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα και για να έχουμε αξιοπρεπή  ασφάλιση, παιδεία, υγεία, πρέπει να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών και διώξουμε την τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ. Να γίνει  παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους. Ρήξη με την ΕΕ και την ΟΝΕ και το ευρώ. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι και οι νέοι. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ 
Με συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με συντονισμό των ίδιων των αγωνιζόμενων κλάδων να προχωρήσουμε ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, σε  καταλήψεις χώρων δουλειάς, σε πανεργατική κινητοποίηση και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία  μέσα στον Γενάρη. Στηριζόμενοι στα σωματεία και τους μαχόμενους κλάδους και χωρίς να περιμένουμε τι θα κάνει η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που στηρίζει τις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιλογές. 
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα  στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ενάντια στο κύμα περικοπής μισθών και την υπεράσπιση των συμβάσεων. Στον ΔΗΜΟΣΙΟ ενάντια στο «ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και την ΥΓΕΙΑ ενάντια στην διάλυσή τους και την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στους χώρους δουλειάς, σπουδών, στις γειτονιές παντού να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του για να μην γίνει η μετακίνηση σήμερα, το ρεύμα και το νερό αύριο, είδη πολυτελείας.  ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.