Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καταγγέλλει τη σύλληψη και την συνεχιζόμενη άδικη προφυλάκιση του γυμναστή Μάριου Ζέρβα, που συμμετείχε στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Μαρτίου ενάντια στα οικονομικά μέτρα, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι.

Ο Μάριος Ζέρβας προφυλακίστηκε με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν στη διάρκεια της πορείας και παρότι υπήρχαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν την αναίτια σύλληψη, μεταξύ των οποίων και μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, αυτοί δεν εξετάστηκαν από τον ανακριτή. Πλήθος φωτογραφιών και άλλων στοιχείων αποδεικνύουν την αναίτια σύλληψη του, αλλά παραμένει προφυλακισμένος για 5η εβδομάδα στον Κορυδαλλό.

Η άδικη σύλληψη και προφυλάκιση του διαδηλωτή πλήττει ευθέως το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην απεργία και τη διαδήλωση, παραβιάζει κατάφωρα οποιοδήποτε αίσθημα δικαίου. Προφανώς η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα φόβου προς το εργατικό κίνημα και κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που σέρνει τη χώρα στο ΔΝΤ και ετοιμάζεται να επεκτείνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στα ασφαλιστικά δικαιώματά όλων μας.

Το δικαίωμα στην απεργία και η συμμετοχή στη διαδήλωση δεν ποινικοποιείται. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας βρίσκεται στο πλευρό του Μάριου Ζέρβα και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του και την παύση των διώξεων σε όλους τους συλληφθέντες της 11 Μάρτη.

Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία