Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το μέλλον μας δεν καταργείται, δε συγχωνεύεται. Να καταργήσουμε την κυβέρνηση και την τρόικα.

Το μέλλον μας δεν καταργείται, δε συγχωνεύεται.
Να καταργήσουμε την κυβέρνηση και την τρόικα.

Με ένα ακόμη νομοσχέδιο, απαράδεκτο και κοινωνικά επικίνδυνο, επανέρχεται η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να υλοποιήσει της επιταγές του μνημονίου. Το νομοσχέδιο για τις «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα» προφασιζόμενο την αποδοτική λειτουργία και αποτελεσματικότητα καταργεί 21 φορείς και υπηρεσίες. Οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.
Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να ανατραπεί από το μαζικό κίνημα των εργαζομένων, με συντονισμό από τα κάτω και σε διαχωρισμό από τη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που εδώ και χρόνια επικροτεί τις κυβερνητικές επιλογές και τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις μια διαδικασία ανατροπής στηριγμένη στους ανεξάρτητους ταξικούς αγώνες, τους μόνους ικανούς να φέρουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Δεν υπερασπιζόμαστε τη σημερινή κατάσταση, το δημόσιο και το κράτος. Προβάλλοντας μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση για την οργάνωση και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, ορθώνουμε πύργο ατίθασο στα συνολικά τους σχέδια. Επιδιώκουμε την ανατροπή του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και από αυτή τη σκοπιά, κάθε νομοσχεδίου που είναι λιθάρι στο οικοδόμημα αυτής της πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου. Και αυτό το νομοσχέδιο της κατάργησης οργανισμών και φορέων είναι ένα τέτοιο λιθάρι.
Οι πολιτικές οικονομικής αφαίμαξης και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δείχνουν καθαρά ποιο είναι το «αποτελεσματικό κράτος» στο οποίο στοχεύουν. Αυτό που θα στελεχώσουν οι 10.000 εξαγγελλόμενες προσλήψεις, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα στελεχώσουν τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση καταργούν φορείς, μεταξύ άλλων και σημαντικούς, όπως ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ), εξυπηρετώντας και παράλληλες στοχεύσεις. Στην εποχή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και γης, στην εποχή των fast track σχεδιασμών δε χωράει ούτε η κατ' επίφαση λειτουργία φορέων για τη στρατηγική του χωρικού σχεδιασμού. Στο βωμό της χωρίς προφάσεις και αρχές πρωτοκαθεδρίας των συμφερόντων του κεφαλαίου, ακόμη και ο ΟΡΣΑ θεωρείται εμπόδιο. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η κατάργησή του, αφού ήδη λειτουργεί υποστελεχωμένος και με εργαζόμενους του ΥΠΕΚΑ που απλά θα επιστρέψουν σε αυτό στη νέα μορφή που προτείνει το νομοσχέδιο.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ