Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Πορεια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση που ηττήθηκε στις ευρωεκλογές παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή και την αγανάκτηση που γεννάει η πολιτική της, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και την νεολαία, με απολύσεις, κλεισίματα εργοστασίων και με επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες στο όνομα του «νόμου και όχι τάξης». Εξαπολύει πραγματικό πογκρόμ, σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας και ζωής. Επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, μαζικές απελάσεις, άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης, χαρακτηρισμός ως «επικίνδυνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» κάθε μετανάστη σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη 3 μόλις μηνών χωρίς καν να έχει καταδικαστεί!

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ, που στήριξε ως κυβέρνηση την πολιτική όχι «Ευρώπης-Φρούριο», απαιτεί από την κυβέρνηση όχι ΝΔ να «επιδείξει μηδενική ανοχή όχι λαθρομετανάστες».

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, η νεολαία, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους μετανάστες εργάτες. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχουν κάθε λόγο να δώσουν μαζί τον κοινό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, των πολέμων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Στο σύστημα που γεννά το μίσος και την έχθρα ανάμεσα στους λαούς.

Οι οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες της πόλης που πήραν μέρος στη σύσκεψη για τους μετανάστες που διοργανώθηκε στις 2 Ιουλίου στο ΕΚΛ, εκτιμώντας όλα τα παραπάνω αποφάσισαν την ανάπτυξη κοινών δράσεων αλληλεγγύης στους μετανάστες, και πιο συγκεκριμένα για το άμεσα επόμενο διάστημα

Παρεμβάσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας (κοινή προκήρυξη και αφίσα)

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες την

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/07 19:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ – ΦΥΛΑΚΗ

· ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Λάρισα 10 Ιουλίου 2009


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας - Aντιεξουσιαστικη κινησηΑντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας - Αριστερή Παρέμβαση Τυρνάβου (ΑΡ.ΠΑ.) - Αριστερές Κινήσεις Συσπειρώσεις- ΚΚΕ (μ-λ) – ΟΚΔΕ - Σύλλογος Αλβανών ARBERIA - ΣΥΡΙΖΑ - ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ