Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

καλούμε σε συμμετοχή σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις δύο συγκεντρώσεις

καλούμε  σε συμμετοχή σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις δύο συγκεντρώσεις που γίνονται 
 
1.  6.00μμ πλ. Ταχυδρομείου- Ιατρική σχολή

μαζική δράση (πικετοφορία, μοίρασμα ενημερωτικού κειμένου)
             για τις διώξεις των 20 συναγωνιστών για τα διόδια
 
 Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
 ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν.
 
 
 2. 6:30 μμ αμέσως μετά  στην κεντρική πλατεία  στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας  
ενάντια στο ληστρικό φορολογικό νομοσχέδιο 
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας 

Κλιμάκωση και ανυποχώρητος αγώνας

Κλιμάκωση και ανυποχώρητος αγώνας η απάντηση στην γκανστερική απόλυση τη νύχτα χιλιάδων εργαζομένων του δημοσίου
Η κυβερνητική συμμορία καταφεύγει πια σε πρακτικές μαφίας για να περάσει την πολιτική της. Σαν τους κλέφτες, οι οικονομικοί δολοφόνοι της κυβέρνησης μπήκαν σήμερα τα ξημερώματα στη λίστα της Απογραφής προσωπικού του Δημοσίου και πατώντας delete διέγραψαν χιλιάδες εργαζόμενους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου!
Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους, στα πανεπιστήμια και σε άλλους φορείς βρέθηκαν στο δρόμο, δεν μπορούν να πληρωθούν, αφού ξαφνικά το όνομά τους διαγράφτηκε από τον κατάλογο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Με αυτή την γκαγκστερική ενέργεια η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης προσπαθούν να ξεπεράσουν την αντίσταση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλους φορείς, που είχαν μπλοκάρει την υλοποίηση του άθλιου μέτρου της διαθεσιμότητας - απόλυσης.
Με αυτή την αντιδραστική, φασιστικής εμπνεύσεως, ενέργεια η τρόικα εσωτερικού προσπαθεί να παρακάμψει την άρνηση και της πλειοψηφίας των δημάρχων να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης. Ξεσκίζουν με αυτό τον τρόπο και τα φύλλα συκής του αυτοδιοίκητου των δήμων, των πανεπιστημίων, τη δυνατότητα της βουλής να νομοθετεί, κάνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις κουρέλι. 
Η συμμορία του ευρώ και της ΕΕ, των μνημονίων και του κεφαλαίου έπρεπε να περάσει έστω και με την ψηφιακή λαιμητόμο την απόλυση μερικών χιλιάδων υπαλλήλων, έτσι ώστε να πάει στο Γιούρογκρουπ ως «καλό παιδί» των ευρωκηδεμόνων. 
Η τρομοκρατική και εκβιαστική επίθεση της άθλιας συγκυβέρνησης στους εργαζόμενους και στους αγώνες στους ΟΤΑ κι ευρύτερα στο δημόσιο είναι μια επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, σε όλο το λαό. Είναι επίθεση στα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι απόπειρα κατοχύρωσης του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Είναι προσπάθεια κτυπήματος των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών προσφέρουν οι δήμοι, για την ιδιωτικοποίησή τους από τα μεγάλα συμφέροντα. 
Πρέπει να ξεπεραστούν οι αυταπάτες της «αυτοεξαίρεσης» που συντηρούν οι εναπομείναντες συνδικαλιστικοί θύλακες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος για τη θέση του μέχρι να τσακίσει η πολιτική των μνημονίων. Μέχρι το σύνολο των εργαζομένων  επιβάλλει  με την δράση και την αλληλεγγύη του, την αλλαγή των όρων και των πολιτικών που απαιτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών.  
Γι' αυτό τώρα είναι η ώρα:
Ø    Κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους φορείς που θίγονται άμεσα, με γενικό μπλακ άουτ, καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις.
Ø    γενίκευση του αγώνα στο Δημόσιο, για να μην ανοίξει η Κερκόπορτα των απολύσεων
Ø    συντονισμού του αγώνα και ενεργητικής εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, όλων μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να ανατραπεί η κυβερνητική επιδρομή, για να μην περάσουν οι απολύσεις -διαθεσιμότητες, για να μην περάσουν τα μέτρα και να πάρει δρόμο η άθλια συγκυβέρνηση με την πολιτική της.
Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό! Η Αριστερά δεν μπορεί να δραπετεύει στο κυβερνητικό θεσμολάγνο αναισθητικό, ούτε στην αδράνεια της καθαρότητας. Τώρα είναι η ώρα για την αναγκαία κοινή δράση για να αναδειχθεί και να αποκρουστεί η εφιαλτική κυβερνητική παρέμβαση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κινηθεί αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση.