Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

6ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ-αφισσα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Νέου Αριστερού Ρέυματος-ΝΑΡ

Πρώτα συμπεράσματα του Γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ για τα αποτελέσματα των εκλογών
Ανακοίνωση ΝΑΡ - νΚΑ για το πογκρόμ στα Εξάρχεια
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΜΑΤ, βία και ρατσισμός τα πρώτα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ PDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009 10:50

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πρωτοφανές αστυνομικό πογκρόμ, τις δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόλις δυο μέρες μετά την ορκωμοσία της στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Εξαρχείων. Χωρίς καμιά αφορμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν μέσα στο πάρκο επί της οδού Ναυαρίνου και Χαρ. Τρικούπη, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές, μετατρέποντας ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας σε πεδίο μάχης, σε απαγορευμένη ζώνη. Την ίδια μέρα έχανε τη ζωή του ο Μωχάμεντ Καμαράν, 25χρονος Πακιστανός μετανάστης, που υπέστη βασανιστήρια και ανηλεή ξυλοδαρμό στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας μετά από σύλληψή του.

Συνεχίζοντας το δόγμα Μαρκογιαννάκη, οι κ.κ Χρυσοχοϊδης και Βούγιας οι επικεφαλείς του «Υπουργείου Προστασίας Πολίτη» !!! εξαπέλυσαν την πρωτοφανή αυτή επίθεση, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σημεία ανομίας…», προετοιμάζοντας νέα αστυνομικά και αυταρχικά χτυπήματα σε οποιοδήποτε κίνημα τολμήσει να αντισταθεί, να πάει κόντρα στην αντιδραστική πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – κεφαλαίου . Αντίστοιχα προσπαθούν να κουκουλώσουν τη θηριωδία στη Νίκαια συνεχίζοντας το δρόμο που χαράζει η πολιτική της Ε.Ε αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., δηλαδή της συγκάλυψης των ρατσιστικών επιθέσεων.

Καμιά ανακωχή – καμιά αναμονή απέναντι στην επίθεση που θα ξεδιπλώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ωμή αστυνομική βία των πρώτων ημερών διακυβέρνησης αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα που θα ακολουθήσει. Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία, πόσο μάλλον για επιλογή που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είναι το περίβλημα της «κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», η αυταρχική θωράκιση του που προηγείται αλλά και έπεται των αντεργατικών μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου. Aποσκοπεί στον εκφοβισμό και την καταστολή της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάθε αγωνιζόμενου που αμφισβητεί τους μονόδρομους του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία , το μαζικό λαϊκό κίνημα να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλίες για το συντονισμό, τόσο στο μαζικό κίνημα αλλά και σε επίπεδο πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων της αριστεράς, ώστε να δοθεί μια μαχητική απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις αστυνομικές προκλήσεις και την αντεργατική πολιτική.