Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δελτίο τύπου 15/10

Καταγγέλλουμε τα ένοπλα τάγματα εφόδου της «Χούντας» κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ και κεφαλαίου που εφόρμησαν μέσα στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης κτυπώντας βάναυσα απεργούς συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού και δημοσιογράφους που κάλυπταν την απεργιακή κινητοποίηση. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης- παγκόσμιο σύμβολο της πολιτισμικής κληρονομιάς - για να κτυπήσουν με μανία και βαναυσότητα τους απεργούς.
Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αυτή ενέργεια αποτελεί πρόκληση για το εργατικό κίνημα για τους αγώνες και τα δικαιώματα του και θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί με μαχητικούς εργατικούς αγώνες και απεργίες. Η κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε αγριότητα. Είναι ανεπιθύμητος στην πόλη μας και μάλλον σε λίγο και σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλίας να μαυρίσει αυτή την βάναυση , αντιλαϊκή πολιτική στις 7 του Νοέμβρη και να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους όσους την στηρίζουν είτε άμεσα (ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ , ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ) είτε έμμεσα ( ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ).

Απέναντι στην καταστολή του κεφαλαίου και του κράτους, απέναντι στις ένοπλες ορδές της ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΝΕ-ΣΕΒ απαντάμε με ανυπακοή, λαϊκή αντίσταση, εργατική εξέγερση και ανατροπή.

ΛΑΡΙΣΑ 15/10

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού

















ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού
14/10/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για ακόμη μια φορά θέλουμε να καταγγείλουμε την βίαιη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας ενάντια συναδέλφων Ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης που κάλυπταν ειδησεογραφικά την κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Ακρόπολη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρά το γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας ήταν περισσότερο από εμφανής κάμερες , φωτογραφικές μηχανές ,επιτέθηκαν αναίτια, με μοναδικό σκοπό να κακοποιήσουν σωματικά συναδέλφους και να προκαλέσουν ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Η σημερινή επίθεση και η τακτική ορισμένων ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίων των μέσων ενημέρωσης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, δεδομένου ότι κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί όπως διαπιστώσαμε από το οπτικό υλικό που διαθέτουμε.

Ζητούμε από τον Υπουργό προστασίας του πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να ερευνήσουν εις βάθος το σημερινό περιστατικό και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι η ανεπαρκής εκπαίδευση και το εξουσιαστικό σύνδρομο μερίδας ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας θέτουν εν αμφιβόλω το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και δε συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και το χαρακτήρα της Αστυνομίας.

ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΌΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ