Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση-Καταγγελία ΤΕ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού

Ανακοίνωση-Καταγγελία ΤΕ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού
Δεν γνωρίζουμε πόσο ικανοποιημένη μπορεί να νοιώθει η τοπική αστυνομία καθώς κατάφερε, κινητοποιώντας την Κυριακή το βράδυ στις 22/9, δύο περιπολικά και 4 μηχανές ΔΙΑΣ και μετά από τρεις ώρες κράτησης στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου, να «εξακριβώσει» ότι τα 7 μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου – Ψυχικού – Βριλησσίων και της δημοτικής παράταξης Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου που βγήκαν να σβήσουν ναζιστικά σύμβολα στους τοίχους σχολείων δεν είναι φονιάδες, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, και μπράβοι.
Στις τάξεις της Αριστεράς δεν υπάρχουν αυτές οι ιδιότητες. Στα ρούχα  των μελών μας δεν υπάρχουν σουγιάδες, σπρέι πιπεριού, σιδερογροθιές, και τα χέρια τους δεν κρατάνε λοστάρια με πρόκες ούτε στάζουν αίμα από δολοφονίες. Επίσης δεν υπάρχουν άνθρωποι που σκιάζονται από το μίγμα τύφλωσης, στραβισμού και ωχράς κηλίδας που έχει η όραση της  Ελληνικής Αστυνομίας στο δεξί της μάτι πράγμα που την υποχρεώνει  να συλλαμβάνει αυτούς που σβήνουν συνθήματα αλλά να παρακολουθεί αμέριμνη και να αφήνει ανενόχλητους αυτούς που τα γράφουν, κάνοντας άμεσα πράξη τις θεωρίες περί συνταγματικού τόξου και άκρων, και στοχοποιώντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αντικαπιταλιστική Αριστερά, τον κόσμο που αγωνίζεται και αντιστέκεται.
Είναι, γελασμένοι οι απολογητές της κρατικής καταστολής, αν νομίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα μας πτοήσουν. Όπως είναι και σαφές ότι ούτε τα σχολεία ούτε οι γειτονιές μας θα γίνουν χώρος δράσης ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων κι ότι τα συνθήματα που δεν μας άφησε η αστυνομία να σβήσουμε θα τα σβήσουμε το συντομότερο.!
Συνεχίζουμε τον αγώνα ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της μνημονιακής καταστροφής, για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, για να διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά.

Kαλούμε τον κάθε δημοκράτη δημότη, εργαζόμενο, νεολαίο να μην επιτρέψει στη βία και τους οπαδούς του μίσους, τους απόγονους των δοσίλογων  και των γερμανοτσολιάδων να επιβάλλουν  τον νόμο της ζούγκλας πάνω στις ζωές μας.

Απαράδεκτη ανακοίνωση στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ένωσης των "Ειδικών Φρουρών", η οποία σε Ειδική αποστολή, με λεξιλόγιο και ύφος "στρατιωτικού επιτρόπου" της μετεμφυλιακής περιόδου, κατηγορεί ψευδώς και ανυπόστατα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δήθεν επιτέθηκε "με καδρόνια" και "κτηνώδη ένστικτα" ενάντια σε ειδικό φρουρό, κατά την διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στην Δάφνη. Η ανακοίνωση  αποσιωπά ότι αυτό που έγινε στη Δάφνη ήταν η προκλητική εμφάνιση αστυνομικού προφανώς σε αποστολή με πολιτικά, που τράβηξε όπλο και πυροβόλησε επανειλημμένα όταν έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση των ειδικών φρουρών  διαστρεβλώνει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τους αστυνομικούς ως θύματα, όταν όλες και όλοι έχουμε δει την αστυνομική βία που την προηγούμενη κιόλας ημέρα από το συμβάν, κατέγραψε στο Κερατσίνι, έναν διαδηλωτή με χαμένη όραση από το ένα μάτι και δεκάδες με σπασμένα μέλη και πλευρά. Δε βρίσκει να πει κουβέντα για τους πυρήνες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, των ειδικών φρουρών συμπεριλαμβανομένων. Είναι σαφές ότι αυτή η ανακοίνωση εντάσσεται σε ένα σχέδιο στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και των πρωτοπόρων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.
Είναι, όμως, γελασμένοι οι απολογητές της κρατικής καταστολής, αν νομίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα μας πτοήσουν. 
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της μνημονιακής καταστροφής, για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, για να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι σύνδεσμοι και οι πυρήνες των ναζιστών στην αστυνομία, για να διαλυθούν όλες οι ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις, για να διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά.
 

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την βίαιη καταστολή των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/9/2013

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την βίαιη καταστολή της αγωνιστικής διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο κλείσιμο της. Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου σε μια συμβολική – ολιγόλεπτη κατάληψη του οδοστρώματος εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο κλείσιμο της βιομηχανίας, η οποία εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!
Η κυβέρνηση έστειλε διμοιρίες ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει την διαμαρτυρία των εργαζόμενων αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον υποτακτικό χαρακτήρα  αυτής της κυβέρνησης στις εντολές της Τρόικα. Η αστυνομία δε δίστασε να κάνει τη χρήση χημικών και δακρυγόνων, χτύπησε για μια ακόμα φορά αναίτια δεκάδες απεργούς, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς ενώ προέβη και σε προσαγωγές απεργών και αλληλέγγυων.
Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ολισθαίνει στον αυταρχικό κατήφορο. Όμως δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Η κυβέρνηση τρέμει την κάθε εργατική διαμαρτυρία. Τώρα είναι η στιγμή ενός πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι η στιγμή να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.
Μόνη λύση είναι η ανατροπή της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας». Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η ριζική αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων, να πάρουμε στα χέρια μας τον πλούτο που παράγουμε. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.  Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την  κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.
Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Κανένας αγωνιζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.
 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Περιφερειακή Eπιτροπή Στ. Ελλάδας
Τ.Ε. Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας