Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

αφισσα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βουλευτικες 2009


ΣΩ.ΣΥ.ΠΥ.Λ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ


ΛΑΥΡΙΟ 15/9/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 14/9/09 και ώρα 19:30 στο Παλιό Μηχανουργείο στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε προεκλογική ομιλία του στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και υποψήφιου Αττικής κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.
Στην ομιλία παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΣΩ.ΣΥ.ΠΥ.Λ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ Λαυρίου Δημήτρης Ζαμπέλης.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κ. Θ. Πάγκαλου και των παρευρισκόμενων.
Παίρνοντας δημόσια το λόγο ο αντιπρόεδρος, ρώτησε τον κ. Πάγκαλο:
«Ποια είναι η θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ για το θέμα της εργασιακής τακτοποίησης των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών που εδώ και χρόνια δουλεύουν με αποικιοκρατικές συμβάσεις στο Π.Σ και παλιότερα στη Δασική Υπηρεσία και βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή εργασιακή ομηρία».
Η απάντηση του κ. Πάγκαλου ήταν: «Καμία»
Επιμένοντας ο αντιπρόεδρος του ΣΩ.ΣΥ.ΠΥ.Λ, ρώτησε ξανά τον κ. Πάγκαλο αν η απάντηση που έδωσε είναι προσωπική του θέση ή θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο κ. Πάγκαλος απάντησε:
«Η θέση αυτή είναι αυτή που είναι»
Επειδή η απάντηση αυτή προκάλεσε σοκ στο ακροατήριο, στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής πήρε το λόγο και υπενθύμισε στον κ. Πάγκαλο ότι αναφέρεται στο θέμα των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών.
Ο κ Πάγκαλος απάντησε:
«Ξέρω καλά που αναφέρεστε και επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος που μου έκανε την ερώτηση (ο αντιπρόεδρος) είναι πολύ νεώτερος μου, εγώ θέλω να του πω την αλήθεια και δεν θέλω να πλανιέται σε ψέματα»
Να σημειώσουμε ότι η τοποθέτηση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε δυσμενή σχόλια από τους παρευρισκόμενους που ήταν γύρω στα 600 άτομα.
Αντί σχολίου, εμείς θέλουμε να επισημάνουμε πως ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γιώργος Παπανδρέου έθεσε πρόσφατα ένα πολιτικό διακύβευμα στην Ελληνική κοινωνία: να διαλέξουμε σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα»
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ μετά τις εκλογές της 4/10 γίνει κυβέρνηση, δεν θα επιλέξει για τους 5.500 συμβασιούχους πυροσβέστες την βαρβαρότητα.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Μέγκουλης Σταυρούλα Στόμη