Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Εθνικοί στόχοι» με το στρατό κατά του λαού

«Εθνικοί στόχοι» με το στρατό κατά του λαού
Πριν από λίγες μέρες, από επίσημα χείλη μάθαμε ότι η κυβέρνηση «εθνικού στόχου» Σαμαρά-Βενιζέλου, μαζί με το «αριστερό» δεκανίκι της, τη ΔΗΜΑΡ, θέλησαν επανειλημμένα να κατεβάσουν το στρατό εναντίον του λαού. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ σε δηλώσεις του, είπε μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν μόνο η περίπτωση της παρέλασης της Θεσσαλονίκης, όπου κατέβηκαν στο δρόμο δυνάμεις του στρατού, όχι για να παρελάσουν, αλλά για λόγους ασφαλείας. Είπε επίσης ότι και άλλες φορές υπήρχαν σκέψεις για χρήση του στρατού εναντίον του λαού, για «ασφάλεια» σε καιρό ειρήνης.
Δεν είναι προς έκπληξη, εμείς δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν μαθεύτηκε ότι η κυβέρνηση είναι ακροδεξιά, ούτε πιστεύουμε ότι η αποπομπή του Μπαλτάκου ή και  του Κρανιδιώτη από την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά ψηφοδέλτια αποχρωματίζει το φαιό από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και από τους πρώην (και νυν ή μελλοντικούς) συνεργάτες τύπου ΔΗΜΑΡ.
Η ακραία βία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση όποιον αντιστέκεται, όποιον διαμαρτύρεται και όποιον διεκδικεί τη ζωή του με αξιοπρέπεια, είναι επίσης δεδομένη. Η καθαρή ένδειξη ότι σκέφτηκαν να εγκαθιδρύσουν και τυπικά χούντα, με την παρουσία στρατευμάτων στους δρόμους, απλώς επιβεβαιώνει όσα μέχρι τώρα ήταν γνωστά. Έτσι και αλλιώς, από το Δεκέμβρη του ’08 και μετά, κάθε εργατική κινητοποίηση θέτει τις ένοπλες δυνάμεις σε επιφυλακή.
Γι αυτό και για μύρια όσα άλλα πρέπει να τους ανατρέψουμε. Όχι απλώς γιατί είναι καθαρό ότι «δεν πέφτουν» από μόνοι τους, όπως περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ή φοβάται το ΚΚΕ, αλλά γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με μαχητικές απεργίες και διαδηλώσεις όπως στις 9 Απρίλη, με αμφισβητήσεις απαγορεύσεων και «κόκκινων ζωνών», που όλο και συχνότερα εμφανίζονται μέσα στις ίδιες μας τις πόλεις.
Κάθε φορά θα φτάνουμε και λίγο πιο μακριά. Μαχητικά και ανατρεπτικά, μέχρι να νικήσουμε.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σινιάλο ​​ υπέρ της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, των αρπαχτικών της Ζώνης και των εφοπλιστών οι απειλές της Χρ. Αυγής στο ΠΑΜΕ



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τόνο τις απειλές της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α που σε συγκέντρωσή της στο Πέραμα, επιτέθηκε με βρισιές και απειλές στο Συνδικάτο των Εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική ​Ζ​ώνη και στο ΠΑΜΕ.
Καλεί το εργατικό, λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα να βρίσκεται σε εγρήγορση.
Η ρητορική τους αποδεικνύει την αμετανόητα ​ δολοφονική πρακτική και πρόθεση που είχαν όταν έστησαν ενέδρα θανάτου στα μέλη του ΚΚΕ που αφισοκολούσαν στην περιοχή λίγες ημέρες πρίν δολοφονήσουν τον Π.Φύσσα. Επιβεβαιώνει πριν απ’ όλα όμως ​το βαθύ μίσος που έχουν οι φασίστες απέναντι στην ταξική οργάνωση των εργαζομένων, στα συνδικάτα και τις εργατικές συλλογικότητες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα, τα μεροκάματα, τις συνθήκες δουλειάς, τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.
Στη μαύρη ​συμμορία που αλωνίζει με θράσος το τελευταίο διάστημα στο Πέραμα, επιχειρεί να ηγεμονεύσει στην περιοχή και εφαρμόζει τρομοκρατικές τακτικές στους δρόμους του, ηγείται ως «πυρηνάρχης», ένας ιδιοκτήτης εταιρίας ενοικίασης - διακίνησης εργαζομένων. Ένας δουλέμπορος που εμπορεύεται ανθρώπους χωρίς συλλογικές συμβάσεις, για να «σπάνε» τα μεροκάματα, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική κάλυψη.
Οι απειλές τους δεν ήταν σύνθημα υπεράσπισης τάχα των ανθρώπων στο Πέραμα που μαστίζονται από τη φτώχεια, την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα και την έλλειψη κοινωνικών δομών. Ήταν σινιάλο στα αρπαχτικά της Ζώνης, στους εφοπλιστές και σε αυτούς που δρομολογούν την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Σε αυτούς τάζει με τις διχαστικές του κορώνες ο τοπικός «Γκαουλάιτερ».
Οι εργολάβοι της Ζώνης, οι εφοπλιστές και η COSCO θα πανηγυρίζουν όταν διαλυθεί οποιαδήποτε εργατική συλλογικότητα ή δημιουργηθεί διασπαστικό σωματείο που θα πάψει να διεκδικεί αξιοπρεπείς μισθούς, θα αρνείται να μπαίνει στα αμπάρια του θανάτου, θα παλεύει για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με ασφάλεια, όρους υγιεινής και εξασφάλιση της ζωής, χωρίς να γίνεται σκλάβος που θα δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ.
Αυτό είναι το όραμα των φασιστών για το Πέραμα και τη χώρα. Διαλυμένη εργατική τάξη που θα αλληλοσπαράσσεται για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θεσμοθετούν τα μνημόνια που υποκριτικά ξορκίζουν για να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα και αποδοχή.
Αυτό εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, με την οποία στα βουλευτικά παρασκήνια συζητούν και συνδιαλέγονται σε φιλικούς και συνεργατικούς τόνους, παζαρεύοντας την
απαλλαγή τους​από τις διώξεις, ενώ δημόσια έταζαν «σαματά» και «τσαμπουκάδες». Κανείς δεν ξεχνά ότι οι φασίστες λουφάζουν όταν ο λαός διαδηλώνει 
και απεργεί ​ενάντια στα πολυνομοσχέδια και τις ανεπιθύμητες επισκέψεις​ σαν αυτή της ​​ Μέρκελ.
Εμείς είμαστε με τους εργάτες, τα πληρώματα και τα συνεργεία με τους κολασμένους Έλληνες και ξένους ματσακόνηδες και αμμοβολιστές, που έχουν όλοι τους τον ίδιο εχθρό.
Τους εφοπλιστές και τους ​εργολάβους που για τα κέρδη τους και  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, δε διστάζουν να βάζουν ανθρώπους-καμικάζι
 σε βαπόρια - ωρολογιακές βόμβες και να πιέζουν τους μισθούς, τα μεροκάματα, τα ωράρια και τις εργασιακές σχέσεις, με το φόβο ​της ανεργίας και της «εφοπλιστικής μετανάστευσης» .
Αυτοί πρέπει να τσακίσουν τους φασίστες και τη συμμορία τους, με τον αγώνα και την οργάνωση, στη βάση των κοινωνικών τους αναγκών και δικαιωμάτων για την εργατική αντεπίθεση που μπορεί να σαρώσει την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.
Ο αγώνας για να τσακιστεί ο ναζισμός και οι μαύρες παραδουλεύτρες των εφοπλιστών δεν είναι ούτε παραταξιακή υπόθεση, ούτε κομματική εργολαβία κανενός.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ