Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα μνημόνιά τους

Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα μνημόνιά τους

Ένα ευρώ και σαράντα λεπτά. Τόσο αξίζει η ζωή μας για την κοινωνία που ονειρεύονται οι «υπεύθυνοι» εντολοδόχοι και εφαρμοστές των μνημονιακών πολιτικών. Ας μη γελιούνται όμως. Έχουν ακέραια την ηθική και πολιτική ευθύνη και για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, τον άνεργο που έχασε τη ζωή του  πέφτοντας έξω από  τρόλεϊ σε κίνηση, γιατί δεν είχε εισιτήριο!  Κυβέρνηση και πνευματικοί ταγοί της «υπευθυνότητας» φρόντισαν όλο το προηγούμενο διάστημα να αναγορεύσουν σε βασική αιτία της κρίσης τους… τζαμπατζήδες, αφού πρώτα είχαν κατηγορήσει και λασπολογήσει εναντίον όποιου αντιστεκόταν. Τώρα, η κοινωνία που οραματίστηκαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με την ανεργία να φτάνει στο 60% στους νέους, σκοτώνει τα ίδια της τα παιδιά: Ένας νέος άνθρωπος, 19 χρονών, νεκρός για ένα εισιτήριο… Στο μεταξύ, φρόντισαν να «οπλίσουν» τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με τέτοιο προφίλ που μετέτρεψαν σε σχεδόν ιδιώνυμο αδίκημα το να μην έχει κάποιος εισιτήριο. Αυτό το πανάκριβο εισιτήριο, το απλησίαστο πλέον για τους περισσότερους πολίτες.  
Χθες, ήταν οι «τζαμπατζήδες» η αιτία, οι άνεργοι που δεν έχουν ούτε το 1,40 για το εισιτήριο. Παλιότερα, ήταν όσοι αντιδρούν στις μνημονιακές πολιτικές, πιο πρόσφατα οι εκπαιδευτικοί, λίγο πιο πίσω πάλι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Αύριο, θα στοχοποιείται ως υπαίτιος της δικής τους, καπιταλιστικής κρίσης, όποιος δεν ταιριάζει με το «προφίλ ευθύνης» και των «ιστοριών επιτυχίας» της κυβέρνησης.
Δουλειά μας είναι να μη συνηθίσουμε τον καθημερινό θάνατο. Δουλειά μας, είναι να νικήσουμε τη μισάνθρωπη, εξοντωτική πολιτική τους και τους ίδιους.
Μαζικά και αποφασιστικά, πρέπει να βγούμε στο δρόμο και να πάρουμε πίσω τις ζωές και τα όνειρά μας.
Δουλειά μας, είναι οι αγώνες για την προστασία των δημοσίων αγαθών και για δωρεάν μεταφορές για τους ανέργους και τους εργαζόμενους.
Δουλειά μας είναι να  τους ανατρέψουμε!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ